Nokia´nın E 50 kullananlar yandı!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
y@semin
Kilobyte2
Kilobyte2

Nokia´nın E 50 kullananlar yandı!

Mesaj gönderen y@semin »

Nokia´nın E 50 modelini kullananların basına gelmedik kalmadı. Üretim hatası bu telefonların öyle bir özelligi varki....Selçuk Tanrısever, gelen aramalarda hoparlör otomatik olarak açıldıgı için 500 bin YTL kaybederken esiyle de bosanmanın esigine geldigini söyledi. İzmirli bir isadamı da 2 milyon dolar kaybetti

Resim

Nokia'nın E 50 model cep telefonu hayatımı altüst etti. Hem 20 yıllık müsterimi kaybettim. Hem de esimle bosanmanın esiginden döndüm." Bu sözler Adana'nın önde gelen isadamlarından Güney ve Güneydogu Genç İsadamları Federasyonu Baskanı (GİAF) Selçuk Tanrısever'e ait. Nokia'nın isadamlarına yönelik ürettigi E 50 serisi, kullanıcılarının kâbusu oldu. Teknik bir arıza içeren telefonlarda, gelen aramalar yanıtlandıgında otomatik olarak hoparlör açılıyor ve kilitleniyor. Karsı tarafın sesini bir anda tüm çevrenizdekiler duymaya baslıyor. Telefonu ancak bataryasını çıkartarak kapatabiliyorsunuz. Nokia E 50 yüzünden bası agrıyan tek isadamı Tanrısever degil. İsminin açıklanmasını istemeyen İzmirli bir isadamı da yılda 2 milyon dolar mal satacagı müsterisini Nokia E 50 yüzünden kaybetti. Sorunun birçok kisiyi magdur ettigini duyan Tanrısever, baskanı oldugu GİAF üyeleriyle irtibata geçip magdurları tespit ediyor. Tanrısever, 550 üyesi olan federasyondan en az 10'a yakın magdur çıktıgını söylüyor. Nokia, 2006'da "For Business E 50" ismini verdigi cep telefonlarını isadamlarına yönelik olarak piyasaya sürdü. Gelismis ajanda sistemi, yüksek çözünürlükte fotograf ve internet kullanımını kolaylastıran özelliklere sahip E 50, kısa sürede birçok isadamının cebine girmeyi basardı. Ancak bu telefon isadamların kâbusu oldu. Kiminin evliligi tehlikeye girdi, kimi ise milyonlarca YTL zarara ugradı. 'Müsterim hakaretleri duydu' Çünkü telefon, bugüne kadar görülmemis bir teknik arıza içeriyor. Gelen aramaların yüzde 30'unda yanıtla tusuna bastıgınızda telefon hoparlör sistemine geçiyor. Karsı tarafın sesi bir anda herkes tarafından duyulmaya baslıyor. Telefon aynı anda kilitlendigi için de tusa basıp aramayı sonlandırmak mümkün degil. Tek çözüm bataryayı çıkarmak. Tabii bataryayı çıkarana kadar karsı tarafın tüm konusmaları etrafta duyuluyor. Nokia'ya maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanan GİAF Baskanı Selçuk Tanrısever, telefonu yaklasık 1 yıl önce aldıgını söylüyor. "İsadamlarına hitap ettigi için bu telefonu aldım" diyen Tanrısever, basına gelenleri söyle anlatıyor: "Telefonun sık sık ekranı kilitleniyordu. İlk baslarda pek önemsemedim. Daha sonra yaklasık 500 bin YTL'lik çekini ödemekte zorlanan bir müsterim ile yemek yiyorduk. Borcunu tam ödemek üzereyken telefonum çaldı. Arayan muhasebe müdürümdü. Telefonu açar açmaz hoparlör de açıldı. Muhasebe müdürüm durumdan habersiz, karsımda oturan müsterimin ismi de vererek 'O serefsiz borcunu ödemiyor mu hâlâ' benzeri bir sürü sey söyledi. Telefon kilitlendigi için kapatmam imkânsız hale geldi. Hemen bataryayı çıkarmayı denedim. Tabii uzun bir süre adam kendine edilen hakaretleri duydu. Sonuçta ben paramı tahsil edemedigim gibi 20 yıllık müsterimi de kaybettim." Nokia E 50, Tanrısever'in özel hayatında da sorunlara yol açmıs. Tanrısever esiyle yasadıgı ve bosanmanın esinden döndügü olayı da söyle anlatıyor: "Esimle tatile giderken aynı sorunu tekrar yasadım. Arayan sigorta islerimizi yapan bir bayandı. Yine telefon hoparlöre geçip kilitlendi. Karsıdaki bayan samimi konusunca da esimle aram açıldı. Telefonu geri götürdügümde bu seride böyle bir hata söz konusu oldugu kabul edildi. Tam 6 kez telefon servise gidip geldi ama sorun degismedi. Ben tüm bu sorunlar için maddi ve manevi tazminat hakkımı kullanacagım." 2 milyon dolar kaybetti İsmini açıklamak istemeyen İzmirli bir isadamının basına gelenler de Tanrısever'in yasadıklarını aratmıyor. "Bu telefon yüzünden 2 milyon dolar kaybettim" diyen isadamı da yasadıklarını söyle anlatıyor. "Fuar sırasında İspanyol bir sirketin Türkiye temsilcisi ile çok güzel bir anlasma yaptık. 1 yıl boyunca yaklasık 2 milyon dolarlık mal satacaktık. Anlasmanın son ayrıntılarını tamamlamak için müsterimizle tekrar bir araya geldik. Tam bu sırada imzayı atıp atmadıgımızı merak eden ortagım aradı ve 'Kekligi avladın mı' tarzı bir sürü söz etti. Bunu duyan müsteri direkt olarak masadan kalkarak gitti." 'Ürünü degistiriyoruz' Nokia Pazarlama Müdürü Çiçek Uyansoy, "Sorunu giderilemeyen Nokia E 50'leri yenisiyle degistiriyoruz. Kullanıcılar böyle bir sorunla karsılastıgında Nokia servislerine iletsinler. Hatalı ürünlerin geri çagrılması konusunda Nokia Türkiye ofislerinin bir karar vermesi söz konusu degil. Ama bize gelen Nokia E 50 sikayetleri genele oranla çok abartılı bir rakamı ortaya koymuyor" dedi.

Alıntıdır..
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

kaybetsinler...
Kullanıcı avatarı
Specialcafe
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen Specialcafe »

Eyvah eyvah :) :( :shock:
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadaslar tamam telefonlarda ariza olabilir buraya kadar haklilar.para da kaybetmis olabilirler.bu da tamam ama bunun tum sorumlusu bence nokia degil bizim kendimizden baskasi degildir. ne demek ya "kekligi avladin mi" bu resmen yemek yedigin yere pisligini yapmaktan baska bisey degildir. eger ki su aciklamalarla dava acilsin nokia ya tek celsede kaybeder bu isadamlari.hicbiri kazanamaz. ama adam gibi gerekceler gosterseler 2 milyon dolar yaninda halt etmis alacaklari tazminatin. ama iste insanimiz konusmasini bilmez kendi kendine parasini kaybettirir. sonra sucu baskasinda arar. her zaman bu olmustur. sucu hic bi zaman kendisinde aramaz. bu yuzden gelismeye degil kaybetmeye mahkum bir ulkeyizdir...

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön