Dünyanın Aradığı Hacker Antalyada Yakalandı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bambucya77
Kilobyte2
Kilobyte2

Dünyanın Aradığı Hacker Antalyada Yakalandı

Mesaj gönderen bambucya77 »

Resim

Tüm dünyanın kırmızı bültenle aradıgı Ukraynalı hacker Antalya’da yakalandı. Hackerin bilgisayarından, en zengin 100 Türk is adamı ile es ve çocuklarına ait kredi kartı bilgileri çıktı.

Tüm dünyanın kırmızı bültenle aradıgı hacker’ın yakalanmasına giden süreç söyle gelisti: ABD, Ukraynalı bilgisayar korsanı Maksym Yastremskıy’ın Antalya’da oldugu bilgisini emniyete iletince, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın talimatıyla özel bir ekip kuruldu.

sİFRELERİ ÇÖZDÜ

Altı yıldır aranan hacker Yastremskıy, Kemer’deki bir barda eglenirken polisin basarılı operasyonuyla yakalandı. Azılı hacker poliste susma hakkını kullandı, laptop’unun ise sadece kendi parmak iziyle açılabildigi belirlendi. Polisin ikna ettigi Yastremskıy laptop’unu açınca ilginç detaylar da ortaya çıktı. Buna göre Antalya’ya gelen hacker, Türkiye’de kendisine baglı çalısacak olan ‘hacker grubu’ kurmak için çalısmalara basladı ve bin 500 Türk vatandasının kredi kartı bilgilerine ulasmayı basardı. Yastremskıy, Türkiye’nin ilk yüz zengini arasında bulunan ünlü is adamları ile es ve ve çocuklarının kullandıgı kredi kartlarının ve banka hesaplarının sifrelerine de ulastı. Eger yakalanmasaydı zengin is adamlarını soymaya baslayacaktı. Öte yandan Maksym Yastremskıy’ın yaklasık 5 bin Amerikan vatandasının kart bilgilerini ele geçirdigi de belirlendi.

ABD İSTİYOR

Bu yüzden hacker’ın yakalanması ABD polisinde sevinç yarattı. ABD, ünlü hacker’ın kendilerine teslim edilmesi için Adalet Bakanlıgı’na basvurdu. Aynı anda Ukrayna hükümeti de Yastremskıy’nın cezasını kendi ülkesinde çekmesi için müracatta bulundu. Kararı Adalet Bakanlıgı verecek.

Yılda 10 milyon dolar kazanıyor

Ukraynalı hacker Maksym Yastremskıy’ın laptop’undan 20 milyon kisinin kopyalanmıs kredi kartı bilgisi çıktı. İncelemelerini sürdüren polis, hacker’ın çalısma sistemini de çözdü. İddiaya göre ABD, Rusya, Çin, Güney Kore ve Avrupa’daki bazı ülkelerde Yastremskıy’ın ‘hacker grupları’ var. Ünlü hacker, sistemine girdigi kisilerin kredi kartlarını kopyaladıktan sonra sifrelerini çözüyor, sonrasında ise bu sifrelerin tanesini 15 ile 150 dolar arasında satıyor.

‘HACKER GRUPLARI’ sOKTA

Bu kart numaralarını ve sifrelerini alan kisiler de kendilerine sahte kredi kartları düzenliyor. Bu yöntemle Maksym Yastremskıy’nin yıllık geliri 10 milyon doları geçiyor. İddiaya göre Maksym Yastremskıy’nin birlikte çalıstıgı diger bilgisayar korsanları ‘liderlerinin’ yakalandıgına uzunca bir süre inanamadı. Hatta aralarında ‘O yakalandıysa, hacker’lık bitmistir’ yorumları yaptı.

------------------------------
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

alla alla, türkiye de ne isi var la, kendi memleketine yapsin bunlari, illaki tr li olmayan biri polis ler aramasi zorunda ve bulmasi lazim, bence cok sacma bisi, kendi memlekkete niye yapmiyor ki bari...
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

Bekir 65 yazdı:alla alla, türkiye de ne isi var la, kendi memleketine yapsin bunlari, illaki tr li olmayan biri polis ler aramasi zorunda ve bulmasi lazim, bence cok sacma bisi, kendi memlekkete niye yapmiyor ki bari...
yaa bekir sen okulunda iyi ders çalıs. adam 6 yıldır aranıyor sen kalkmıssın memleketine gitin ülkesinde yapsın falan diyon yaaa...

biraz mantıklı ol...
sen aransan evinden dısarı çıkmazmısın? hahaha
sen çıkmazsın onu biliyorum :D
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

onu bende biliom da, ztn hack yasak dir, fakat niye illaki adam TR ye geliyorki, onu anlamadim, amac i ne ki hahaha hahaha
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Bekir 65 yazdı:onu bende biliom da, ztn hack yasak dir, fakat niye illaki adam TR ye geliyorki, onu anlamadim, amac i ne ki hahaha hahaha
amaç kaçmak. ;)
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

okay, ama illaki TR ye mi gelmesi lazim hahaha hahaha neyse yaw, yakalanmis iste... :)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

bizzaat eglenmistik kemer de o hacker la yazın sezonu kapatmıstık onunla bana da 1 milyon dolarlık bir hesap açacagını söylemisti ama maalesef yakalandı ve yalan oldu
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Kripteks yazdı:bizzaat eglenmistik kemer de o hacker la yazın sezonu kapatmıstık onunla bana da 1 milyon dolarlık bir hesap açacagını söylemisti ama maalesef yakalandı ve yalan oldu
hahaha
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

çekirge bir sıçrar 2 sıçrar 3 nde artık bir daha elini klavyeye bile degdiremez...

Hack ögrenilmeli çalısılmalı ancak kötü amaçlı kullanılmamalı
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte1
Megabyte1

Mesaj gönderen ultrailker »

loveme yazdı:Hack ögrenilmeli çalısılmalı ancak kötü amaçlı kullanılmamalı
:| :|
Kullanıcı avatarı
Specialcafe
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen Specialcafe »

Kripteks yazdı:bizzaat eglenmistik kemer de o hacker la yazın sezonu kapatmıstık onunla bana da 1 milyon dolarlık bir hesap açacagını söylemisti ama maalesef yakalandı ve yalan oldu
Kripteks sen ciddimisin yaa :shock:
Kullanıcı avatarı
root
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen root »

gokhanoval yazdı:
Kripteks sen ciddimisin yaa :shock:

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Kullanıcı avatarı
jackPot
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen jackPot »

adamin bana da 2 milyon $ borcu wardi, wercem walla, söz dedi daha wermedi hahaha
´ben yakalasaydim daha kötü yapardim walla hahaha hahaha
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

ahh ahh desmeyin yaramı cezaevinde ziyaret ettim lavugu

acımız büyük
Kullanıcı avatarı
jackPot
Kilobyte2