Bu sorunla karşılaşan var mı?

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Tolgayil
Bit
Bit

Bu sorunla karşılaşan var mı?

Mesaj gönderen Tolgayil »

Bu Bilgisayar'ı açıp "yukarı ok" tuşuna basıp Masaüstü ne gelinde iki adet Desktop var.

Resim

Birinin simgesi Resimler fakat tıklayınca Desktop açıyor.

Resim

Resimler simgeli olanın özelliklerine baktığımda C:\UsersTolga\Desktop yazıyor. Varsayılanı yükle deyimce Pictures yapıyor ve resimleri açıyor. Buraya kadar tamam.
Sorun Resimler yapınca Desktop olanda Resimleri açıyor. Desktop'un özelliklerine bakınca C:\Users\Tolga\Pictures görünüyor.
Varsayılanı yükle diyince değişmiyor. Konumu C:\Users\Tolga\Desktop yapınca resimleri masa üstüne kopyalıyor.

Windows10 dan Windows 11 e yükseltme yaptım. Başka bir kullanıcı açınca Desktop ve Resimler doğru adresi gösteriyor.
Windows 10 geri döndüm orada böyle bir sorun yok.

Bunu düzeltmenin bir yolu varmı acaba?

Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 15373 kez

Re: Bu sorunla karşılaşan var mı?

Mesaj gönderen velociraptor »

Resimler klasörü olana sağ tıklayıp Özellikler deyin ardından Özelleştir sekmesine geçip Varsayılanı yükle deyin aynı işlemi Konum sekmesindeyken de uygulayın bakalım ne olacak.

Eğer işe yaramaz ise Aşağıdaki bat dosyasını da deneyebilirsiniz. BAT dosyası Masaüstü Klasörünü Varsayılan Konumunu Geri Yükler

@echo off

taskkill /f /im explorer.exe
timeout /t 2 /nobreak >nul
if not exist "%UserProfile%\Desktop" mkdir "%UserProfile%\Desktop"
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders" /v "Desktop" /t REG_SZ /d "C:\Users\%USERNAME%\Desktop" /f
reg add "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders" /v "Desktop" /t REG_EXPAND_SZ /d %%USERPROFILE%%"\Desktop" /f
attrib +r -s -h "%USERPROFILE%\Desktop" /S /D
timeout /t 1 /nobreak >nul
start explorer.exe

Kaynak :
https://www.elevenforum.com/t/move-or-r ... s-11.8714/
Kullanıcı avatarı
Tolgayil
Bit
Bit

Re: Bu sorunla karşılaşan var mı?

Mesaj gönderen Tolgayil »

Konum da varsayılanı yükle seçilince,

"Klasör Taşı" penceresi açılıyor ve

Eski Konum C:\Users\Tolga\Desktop
Yeni Konum C:\Users\Tolga\Pictures
Tüm dosyalrı taşımanızı öneririz, böylece klasörün içeriğine erişmesi gereken programlar içeriğe erişebilir.

yazıyor.

Bunu yapınca Desktop'ın adıda Resimler oluyor Resimleri açıyor.
Bat dosyasını çalıştırdım Resimler adı duruyor. Yani olmadı.

Sonra verdiğin kaynak linkine baktım bir şeyler yaptım. Bir şeyler yaptım hatta Desktop'ın adını Masaüstü yaptım oldu.
Fakat bu seferde Resimlerin adı Pictures oldu yine bir şeyler yaptım Pictures'in adını Resimler yaptım olmadı görünüyordu.
Sonra makinayı kapattım açtım oldu.

Bunu Laptop da yaptım, esas şimdi bunu Masaüstü bilgisayarda nasıl yapacağım bilemiyorum ve kendime gülüyorum. :lol: :-D
Sonradan kendime dedimki keşke ekran kaydı alsaydım :kafavur: çünkü çok şey yaptım ve sırasını tam hatırlamıyorum.
Umarım yaparım.

Teşekkürler.