1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

WhatsApp kullanan herkesin banka hesabı tehlikede

Gönderilme zamanı: 03 Eki 2025, 14:12
gönderen velociraptor
Resim

Milyonlarca kişinin kullandığı WhatsApp’ta ortaya çıkan gizli tehlike, banka hesaplarını dahi riske atıyor. Uzmanlar, kullanıcıların farkında olmadan açık bıraktığı bir özelliğin siber suçlulara davetiye çıkardığını duyurdu.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, her gün milyarlarca mesajın, fotoğrafın ve videonun paylaşıldığı bir platform. Ancak siber dolandırıcılar, kullanıcıların gözden kaçırdığı küçük bir ayrıntıyı fırsata çeviriyor.

Uzmanlara göre uygulamada açık kalan bir ayar, sadece kişisel bilgileri değil, banka hesaplarını bile savunmasız bırakabiliyor. Tek bir yanlış tıklama ya da otomatik ayar, en özel verilerin korsanların eline geçmesine yol açabiliyor.

OTOMATİK İNDİRME ÖZELLİĞİ BÜYÜK RİSK TAŞIYOR

WhatsApp kullanıcılarının çoğu, farkında olmadan yıllardır bilgisayar korsanları tarafından istismar edilen “otomatik indirme” özelliğini aktif tutuyor. Fotoğraf ve videoları zahmetsizce kaydetmeye yarayan bu özellik, aynı zamanda kötü amaçlı dosyaların cihazlara sessizce sızmasına neden oluyor. Siber güvenlik uzmanları, PDF ya da küçük bir görsel gibi masum görünen dosyaların aslında dijital Truva atı taşıyabileceğini söylüyor.

PAROLA VE BANKA BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR

Kişisel fotoğraf ve belgelerinize erişebiliyor, Konuşmalarınızı takip edip rehberinizdeki kişilere spam mesaj gönderebiliyor.

BU AYARI HEMEN KAPATIN

Dubai merkezli güvenlik platformu leravi.org, otomatik indirme özelliğinin siber suçluların işini kolaylaştırdığını vurguluyor. Çözüm ise oldukça basit:

iPhone kullanıcıları: Ayarlar → Veri ve Depolama Kullanımı → Fotoğraf/Video/Belge seçeneklerini kapatın.

Android kullanıcıları: Ayarlar → Sohbetler → Medya Görünürlüğü kısmını kapatın.

Bundan sonra dosyalar sadece siz onayladığınızda indirilecek.

Kaynak :
https://www.sozcu.com.tr/whatsapp-kulla ... in-p233560

Re: WhatsApp kullanan herkesin banka hesabı tehlikede

Gönderilme zamanı: 03 Eki 2025, 16:37
gönderen Kayserilifatih
WhatsApp kullanmadığım için kafam rahat :lol:

Re: WhatsApp kullanan herkesin banka hesabı tehlikede

Gönderilme zamanı: 07 Eki 2025, 13:39
gönderen TRWE_2012
Teşekkürler bunu fındık tarlasında okumuştum mobilite üzerinden, ve gerekli ayarlamayı da yaptım.

NOT:

Microsoft Store'den indirilen ve yüklenen versiyon da bu ayarları bulamadım.

Re: WhatsApp kullanan herkesin banka hesabı tehlikede

Gönderilme zamanı: 07 Eki 2025, 16:04
gönderen velociraptor
Sadece cep telefonu sürümünde var sanırım.

Re: WhatsApp kullanan herkesin banka hesabı tehlikede

Gönderilme zamanı: 07 Eki 2025, 16:11
gönderen TRWE_2012
velociraptor yazdı: 07 Eki 2025, 16:04 Sadece cep telefonu sürümünde var sanırım.
Evet, galiba öyle...