Hala Bilişim işi yapılır mı?

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Hala Bilişim işi yapılır mı?

Mesaj gönderen Temhem »

Şuan Meslek Lisesi Bilişim Bölümü Yazılım Geliştirme 11.sınıfı, arkadaşlar Bilişim işe iyi pöpüler geleceğin mesleği fakat eskisi gibi değil diyen çok.
Yani Meslek lisesi bilişim mezunu pek iş yapmıyor 4 senelik Üniversite okuyun diyor çoğu.
Bazıları diyor onun yerine Elektrikçi işi yap mantıklı diyorlar zaten küçük şehirde yaşadığım için mantıklı.
Github hesabım bu UIOS diye Linux dağıtımı yapmaya çalışıyordum:https://github.com/Pcbilgilisi
Lakin küçük şehirde olduğum için işim daha da zorlaşıyor yaşadığım yerde Memur veya Bilgisayarcıda çalışmak dışında başka bir iş yok.
Ya başka alana yönelmem lazım ya da yapabilirsem Freelance ama o da zor Network vb. olmadan.
Zaten Teknik Destek vb. konularda daha iyiyim yazılım ufak tefek.
Size soruyorum hala bilişim işi yapılır mı?
En son Temhem tarafından 25 Haz 2025, 14:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Re: Hala Bilişim işi yapılır mı?

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Küçük yerlerde fazla getirisi olmasa da büyük şehirlerde sana ihtiyaç çok olur yani ben olsam bilişim işi yapmazdım başka iş bakardım fakat eğer çok seviyorsam ne olursa olsun bu işin peşinden gider iyi kötü geçimimi sağladım. Yine de karar senindir ben sadece fikrimi söyledim.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3919 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Elektrik Elektronik den anliyorsan elin yatkinsa oto elektrik işine yönel. Leblebi gibi para kasarsin.
Kapı kilit merkezi kilit alarm teyp ses sistemi oto beyin km kontrolü vb vb vb basit işler. Yapmadığıma pişmanım. Arkadaşlarım var. Allah bereket versin iyi gelirleri var.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Mesaj gönderen Temhem »

root@localhost yazdı: 25 Haz 2025, 15:03 Elektrik Elektronik den anliyorsan elin yatkinsa oto elektrik işine yönel. Leblebi gibi para kasarsin.
Kapı kilit merkezi kilit alarm teyp ses sistemi oto beyin km kontrolü vb vb vb basit işler. Yapmadığıma pişmanım. Arkadaşlarım var. Allah bereket versin iyi gelirleri var.
Keşke Elektrik-Elektronik bölümüne gitseydim Bilişim yerine hem ATP idi ama sınıf kalabalık ve kötüydü o sıkıntı.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Üniversite mezunu olmanın günümüzde hiçbir artısı yok. ARtık herşey torpile bakıyor. Benim sınıftan bi arkadaş vardı.
Büte girmiş. Okulu öyle bitirmiş. Fabrikada çalışıyor. Aldığı para belki asgari ücret. Bilişim işi yapılır mı ? Bence yapılır.
Neden ? Çünkü artık eskisi gibi kağıt kalem olayı yok. ARtık kağıt kalem devri kapandı. ARtık her iş bilgisayardan dönüyor.
Mesela elektrik parası su parası telefon parası yada internet parası yatırmaya git. FAturaları bile bilgisayardan yapıyorlar.
Fatura çıktılarını bile elektronik cihazlardan yapıyorlar. İyi sağlam temiz düzgün bi teknik servisle bilgisayar işi yapılır.
Yeter ki işinde iyi olsun. Kamera güvenlik sistemlerindede iyi para olabilir. Benim bilgisayarı en son verdiğim teknik servis bu işi yapıyordu mesela.
Ve yaşadığım küçük ilçede her yerde her sitede bu adamların kamera güvenlik sistemleri vardı.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bilişim her zaman lazım/ her zaman da lazım olacak....

O kadar da enseyi karartmayın...!!!!
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bilişim bitmez. kağıt kalem dosya evrak belge dönemi çoktan kapandı. Heryerde bilgisayar sistemleri var ama her yerde.