1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Yarasa yiyen çocuktan yayılan virüs ülkede 50 kişiyi öldürdü

Gönderilme zamanı: 25 Şub 2025, 21:20
gönderen velociraptor
Resim

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) duyurduğuna göre Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin kuzeybatısında 50'den fazla kişi, bilinmeyen bir hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Hastalığın semptomlarının ortaya çıkışıyla ölüm arasındaki sürenin son derece kısa olduğu belirtildi. HASTALIĞIN ÖLÜM ORANI YÜZDE 12.49 , Salgının 21 Ocak'ta başladığı ve DSÖ verilerine göre şu ana kadar 419 vaka kaydedildiği belirtildi. Bunlardan 53'ünün ölümle sonuçlandığı ve hastalığın ölüm oranının yüzde 12.49 olduğu saptandı ki bu oran Covid-19'da yüzde 3.14'tü.

YARASA YEDİKTEN 48 SAAT SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Covid-19'da olduğu gibi bu hastalığın da yarasalardan insana geçtiği düşünülüyor. DSÖ'nün Afrika ofisine göre ilk vakalar Boloko kasabasında görüldü. Çocuğun yarasa eti yedikten sonra 48 saat içinde kanamalı ateş semptomlarıyla hayatını kaybettiği bildirildi.

Başlangıçta Ebola veya Marburg gibi bilinen kanamalı ateş hastalıklarından biri olduğu sanılsa da yapılan testler bu hastalıkların negatif çıktığını gösterdi. Bazı vakalarda sıtma da tespit edildi. Özellikle vahşi hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarla ilgili endişeler artarken, vahşi hayvan tüketiminin bu tür hastalıkların yayılmasında etkili olabileceği belirtiliyor.

Kaynak :
https://www.msn.com/tr-tr/haber/other/y ... r-AA1zJV5h

Re: Yarasa yiyen çocuktan yayılan virüs ülkede 50 kişiyi öldürdü

Gönderilme zamanı: 26 Şub 2025, 01:41
gönderen burak35
Korkunç birşey. Bir insan nasıl yarasa yer ya. Görünüşüde ürkütücü bir hayvan zaten.

Re: Yarasa yiyen çocuktan yayılan virüs ülkede 50 kişiyi öldürdü

Gönderilme zamanı: 26 Şub 2025, 02:07
gönderen Kayserilifatih
Umarım ölümler daha fazla artmaz, yarasa yemesinin nedenini bilemesek de esas mesela bu hastalığın daha fazla kişiye bulaşmadan yok edilmesi gerektiğidir.

Re: Yarasa yiyen çocuktan yayılan virüs ülkede 50 kişiyi öldürdü

Gönderilme zamanı: 26 Şub 2025, 02:22
gönderen burak35
Her ne olursa olsun böyle potansiyel tehlikeli bi canlı besin diye tüketilmemeli. Sonuçta daldan dala konuyor. Elbette virüs bakteri olması doğladır.