Mucitleri desteklemek ve ilkögretim ögrencilerini bulus yapmaya özendirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 7. Bulus senligi bu yıl Ankara'da yapılacak.
senlik, 29 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında TÜBİTAK binasında düzenlenecek. senlige, ilkögretim ögrencileri ile ilk kez okulöncesi yas grubundan çocuklar katılacak.
senligin, 29 Kasım'daki etkinlikleri okulöncesi yas grubu ve ögretmenlerine yönelik olacak. 30 Kasım ve 1 Aralık günlerinde ise ilkögretim ögrencileri için atölye çalısmaları, yarısmalar ve gösteriler düzenlenecek. senlikte, ögretmenler için atölye çalısmaları ve seminerler de olacak. Bulus senligi'nde, ilkögretim ögrencilerinin gönderdigi buluslarla bir sergi düzenlenecek. Sergiye gönderilecek buluslar için konu sınırlaması olmayacak ve bulusların tamamı sergide yer alacak. Ancak, önceden yapılmıs, internetten kopyalanmıs, bulus degil de bilimsel proje niteliginde olan ürünler sergiye kabul edilmeyecek. Sergi için bulusun kendisi, maketi ya da posterli sunumu gönderilebilecek. Gönderilecek ürünlerin boyutları, posterler için 50x70, maket ve buluslar için 80x80 santimetreyi geçmeyecek. Bulus basvuruları, 17 Kasım'a kadar posta yoluyla yapılabilecek. Bulus atölyeleri ve senlikte gerçeklestirilecek öteki etkinliklerle ilgili bilgi
http:// www.biltek.tubitak.gov.tr/cocuk/bulus_senligi
adresinden edinilebilecek.
Kaynak: Aktifhaber