modem kurulumu için yardım

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

modem kurulumu için yardım

Mesaj gönderen proled »

arkadaslar evime internet baglatacagım ama modem kurulumu gerekiyor.
modemim: Aztech dsl 206u (Adsl usb modem)
kurulum cd si var ancak beceremedim herhalde.geçen sene bi aralar gene kurmustuk baglantıyı,o zaman masaüstünde bir telefon isareti gibi bi sey çıkıyo du biz fareye sag tıklayınca baglan yapıyorduk oluyordu.ancak simdi kurunca masaüstünde o çıkmıyor.baglantı çarsamba günü gelecek.(adsl için)
google dan aradım ama yeterli bilgi bulamadım.(özellikle resimli bulsam çok makbule geçer)
bu konuda yardım eden olursa çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 20176 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sanirim bir üst madeli ile kurulumu aynidir o nedenle asagidaki dökümandan faydalanabilirsiniz:

Kod: Tümünü seç

http://www.albim.com/aztech/modem/dsl208u.pdf
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

velociraptor klavyene saglık,ilaç gibi geldi.ben bugün bi deniyim,takıldıgım bir yer olursa yardımını gene beklerim.
saglıcakla...
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

velociraptor;dün denedim ama yapamadım.aslında kuruyorum ama benim modem usb tipi oldugu için çevirmeli ag kısayolu mu ne çıkacakmıs ben onu yapamıyorum.foruma resim ekleyemesigim için asagıdaki linkten islemlerimin resimlerine bi bakarsan iyi olur:

http://harcirac.googlepages.com/grntler.doc

bu arada :ben senin hazırlamıs oldugun hızlandırıcı programı kurduktan sonra program ekle çıkar yerinin solundaki windows bilesenlerini ekle kaldır menüsünden bazı bilesenleri kaldırmıstım acaba onun etkisi olabilir mi?yoksa kurunca cd yi gelmesi lazım
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

iyide , explorer satirina (modemin kitapciginda yazar) girecegin bir ip nosu olacak sonrasinda , modem ayarlarina girebileceksin oradanda sana ttnet in verdigi sifre ile baglantii kuracaksin.
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

ama ıp mi ben degisken olarak istedim bide bu çevirmeli baglantı için cd yi kurunca masaüstünde baglan yapması için bi kısayol olması lazımmıs
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

o ip degil , browser satirina girecegin modemin ayarlarina girebilmen icin gereken ip den bahsediyorum ;)
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

velociraptor inan hiç bi sey anlamadım bana ingilizce yazsan daha iyi anlardım belki :D
ayrıca senin verdigin klavuzda herhangibir ıp no yok ve de telekomda bana vermedi.
benim asıl sorunum su aslında:
ben bu cd yi kurunca çevirmeli ag gelmesi lazımmıs.ona sag tıklayacam ve baglan çıkacak.ben bu modemi geçen sene de kullandım oradan biliyorum.ag baglantılarıma giriyorum bombos hiç bi sey yok.
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

velociraptor;isi hallettim.mesele suymus: dedigim gibi ben bazı winwos bilesenlerini silmistim ve modemle ilgili bir bilesen de sildiklerimin arasındaymıs,format attım tekrar kurdum ve istedigim kısayol geldi.
ilgin için tesekkür ederim.
bu arada: Xpspeed in 12. versiyonu çıkmıs benim daha yeni haberim oldu, v6 yı kullanıyordum.çok iyi bir is yapmıssınız.
saglıcakla...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Neyse düzeldigine sevindim , gecmis olsun