iPhone kullanıcıları Yansıtma özelliğini Kullanmasınlar

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9914 kez

iPhone kullanıcıları Yansıtma özelliğini Kullanmasınlar

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Apple, iPhone'lar ve diğer cihazlarıyla önemli bir ekosistem oluşturuyor. Cihazlar arasındaki iletişimi daha pratik hale getirmek isteyen şirket, bunlarla bağlantılı olarak pek çok özellik sunuyor. Yansıtma özelliği ise iPhone'ları veya iPad'leri TV'ye ya da bir Mac'e yansıtmaya olanak sağlıyor.

iPHONE'DA YANSITMA ÖZELLİĞİNİ BİR SÜRE KULLANMAYIN

Tespit edildiğine göre bu özelliği bir süre kullanmamakta fayda var çünkü cihazdaki veriler ifşa oluyor.

Yansıtma özelliği iş yerinde bir Mac ile kullanıldığında, iPhone'da yer alan veriler BT sistemleriyle paylaşılıyor. Bu da istenmeyen bir durum olarak kayıtlara geçiyor. Özellikte bulunan hata ya da açık sebebiyle, iPhone'larda kullanıldığında Mac'lerde iPhone'lardaki bilgilerin görünebilir olmasına neden oluyor.

iPhone kullanıcılarının iş bilgisayarlarında bu özelliği kullanmayı bırakılması öneriliyor. Apple'dan konuyla ilgili bir düzeltme yaması gelmeden de özelliğin kullanılmaması gerekiyor.

Kaynak :
https://www.cumhuriyet.com.tr/bilim-tek ... di-2256539
Kayserilifatih
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 428 kez

Re: iPhone kullanıcıları Yansıtma özelliğini Kullanmasınlar

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Koskaca Apple firması bile verileri ifşa olsun diye kullanıcılarla uğraşıyorsa sadece Microsoft a değil Apple şirketine de gizlilik ihlalleri anlamında laf söylenmeli demek ki.
Kullanıcı avatarı
burak35
Exabyte2
Exabyte2
Teşekkür etti: 6789 kez

Re: iPhone kullanıcıları Yansıtma özelliğini Kullanmasınlar

Mesaj gönderen burak35 »

Bu ekrana yansıtma özelliği windowslardada var malesef. Tamamiyle iyi niyetle belkide görmekte zorlanan insanlar için falanda geliştirilmiş olabilir.
Bilemiyorum. Ama bana çokta güven vermiyor açıkçası. İşin garibi bu özellik windowslarda ekrana yansıtma değilde bağlan gibi bir isimle gösteriliyor.
Aslında bu özellik kaldırılabiliyor windowstan. Ama ben kaldıramadım. kod denedim. Fakat hata veriyor.
Sanırım durdurduğum herhangi bir hizmet buna neden oluyor. Ama o hizmet hangisi bulamadım. Olabildiğince herşeyi kapalı tutmaya çalışırım.
Bluetoothu bile. Bence sizde dikkatli olun. Özellikle iş cihazları ile kişisel telefon tablet laptop gibi cihazları eşleştirmemek lazım bence.