Çift Ekranda çözünürlük değişmesi sorunu - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Çift Ekranda çözünürlük değişmesi sorunu - Çözüldü

Mesaj gönderen mehoaga »

Değerli forumdaşlar hepinize hayırlı cumalar;
Arkadaşlar valla kafayı yemek üzereyim :kafavur: sizide bu konuda rahatsız ediyorum ama benim bu ekran çözünürlüğüyle ilgili sorunum var.
Şimdi ben laptoptan ayrı harici ekran kullanıyorum. laptopla veya harici ekranla ayrıyeten bir sorun değil. Hepside düzgün çalışıyor ama gel velhasıl ekran çözünürlüğünü istediğim ayarlara getiremiyorum.
Geçen sefer uğraşıp yapmıştık ama aksilik bu ya virüsmü yedik ne 0 dan yeniden silbaştan windows kurdum eksik olan sürücüleride hallettim ama bu ekran ayarlama işi canımı iyice sıkmya başladı.
Ayarlardan 1. ekrana dönüp ayarlıyorum ama 2. ekrana geçesiye yine eski haline dönüyor. Yani (monitör)
İnanın sizlerle maytap geçmiyorum zaten böyle bir sorunum olmasa neden sizleride meşgul edeyim. :cry:
Allah rızası için bu konuda aklına fikri önerisi görüşü olan yardım etsin. Güncellemeleride almıyorum. Hani olurda tekrardan ordan darbe yememek adına. Cümleten hepinize hayırlı cumalar.

Not: Yaş 61 e dayandı gözlerde zayıfladı ekrandaki yazıları seçemiyorum o yüzden ekran çözünürlüğünü biraz artırmak istiyorum. Ama olduramadım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 15460 kez

Re: Ekranla ilgili sorun

Mesaj gönderen velociraptor »

1. Ekran laptop ekranıysa tavsiye edilen çözünürlük diyelimki 1920 x 1080 olsun , eğer
2. Ekran çözünürlüğü de 1920 x1080 DEĞİLSE ikinci ekrana geçildiğinde 2. ekran çözünürlüğüne geçecektir ki bu normaldir.
Bunun olmaması için her iki ekran çözünürlüklerinin aynı olması gerekir diye biliyorum, yoksa sorun farklı birşeymi ?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte2
Petabyte2
Teşekkür etti: 652 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ekran çözünürlüğü ile ilgili yaşadığınız sorun can sıkıcı olabilir. Aşağıda, harici ekranınızın çözünürlüğünü ayarlamak için deneyebileceğiniz bazı adımlar ve öneriler bulunmaktadır:

Ekran Ayarlarını Kontrol Edin:

Windows'ta "Ayarlar" menüsüne gidin (Başlat menüsünden dişli simgesi).

"Sistem" seçeneğine tıklayın, ardından "Ekran" sekmesine gidin.

Burada, bağlı ekranlarınızı göreceksiniz. Her bir ekran için çözünürlüğü ayarlamak için ekranı seçin ve "Çözünürlük" bölümünden istediğiniz çözünürlüğü seçin.

Gelişmiş Ekran Ayarları:

Ekran ayarları sayfasında, "Gelişmiş ekran ayarları" seçeneğine tıklayın.

Buradan, her bir ekran için daha fazla ayar yapabilirsiniz. Ekran kartınızın özelliklerine bağlı olarak, burada daha fazla çözünürlük seçeneği bulabilirsiniz.

Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Aygıt Yöneticisi'ni açın (Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni seçin) ve "Görüntü bağdaştırıcıları" bölümünü genişletin.

Ekran kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin. Otomatik olarak güncellemeleri kontrol etmesini sağlayın.

Ekran Kartı Yazılımı:

Eğer ekran kartınızın özel bir yazılımı varsa (örneğin, NVIDIA Control Panel veya AMD Radeon Settings), bu yazılımı açarak ekran ayarlarını buradan da yapmayı deneyin.

Ekran Bağlantısını Kontrol Edin:
Harici ekranın bağlantısını kontrol edin. Kabloyu çıkarıp takmayı deneyin veya farklı bir kablo kullanarak bağlantıyı test edin.

Güvenli Modda Başlatma:
Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin ve ekran ayarlarını burada değiştirin. Bazen, normal modda yapılan değişiklikler kaydedilmeyebilir.

Yazılım Çakışmaları:
Bilgisayarınızda yüklü olan yazılımların bazıları ekran ayarlarını etkileyebilir. Özellikle ekran yönetimi veya sanal masaüstü yazılımları varsa, bunları devre dışı bırakmayı deneyin.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 04 Eki 2024, 12:05 1. Ekran laptop ekranıysa tavsiye edilen çözünürlük diyelimki 1920 x 1080 olsun , eğer
2. Ekran çözünürlüğü de 1920 x1080 DEĞİLSE ikinci ekrana geçildiğinde 2. ekran çözünürlüğüne geçecektir ki bu normaldir.
Bunun olmaması için her iki ekran çözünürlüklerinin aynı olması gerekir diye biliyorum, yoksa sorun farklı birşeymi ?
Tarkan hocam değerli yanıtınız için teşekkürler.
Ekran ayarları yaparken laptop (1. ekran) burada oluyor. Ama 2. ekran da yani harici monitor buraya geçtimi istediğim ayara gelmiyor.
Ben 1360X768 yapıyorum ayarda kendi kendine 1920X1080 oluyor. Yani küçücük kalıyor. Malum bende yazıları göremiyorum. :-)
Affına sığındım gercekten geçen yapmıştık ama bu sefer (kafada gidik) zorlanıyorum.

Hayır internet bankacılığına girdimi (dışardan gelen gürültü ses de cabası) yanlış yaparım diye çok tedirgin oluyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Ben geçenlerde laptopa harici monitör takıp deneme yaptım. 2. Ekran a geçiş yaptığımda otomatikman 2. ekrandaki ayarımı algılamıştı , sende algılamaması çok tuhaf :?:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 9051 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hem laptop hemde harici ekranın çözünürlüğünü aynı değere ayarlayamıyormusunuz ?
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 04 Eki 2024, 12:41 Ben geçenlerde laptopa harici monitör takıp deneme yaptım. 2. Ekran a geçiş yaptığımda otomatikman 2. ekrandaki ayarımı algılamıştı , sende algılamaması çok tuhaf :?:
Evet Tarkan hocam valla fıtık eti beni bu ekran ayarı.
Resim
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 04 Eki 2024, 12:06 Ekran çözünürlüğü ile ilgili yaşadığınız sorun can sıkıcı olabilir. Aşağıda, harici ekranınızın çözünürlüğünü ayarlamak için deneyebileceğiniz bazı adımlar ve öneriler bulunmaktadır:

Ekran Ayarlarını Kontrol Edin:

Windows'ta "Ayarlar" menüsüne gidin (Başlat menüsünden dişli simgesi).

"Sistem" seçeneğine tıklayın, ardından "Ekran" sekmesine gidin.

Burada, bağlı ekranlarınızı göreceksiniz. Her bir ekran için çözünürlüğü ayarlamak için ekranı seçin ve "Çözünürlük" bölümünden istediğiniz çözünürlüğü seçin.

Gelişmiş Ekran Ayarları:

Ekran ayarları sayfasında, "Gelişmiş ekran ayarları" seçeneğine tıklayın.

Buradan, her bir ekran için daha fazla ayar yapabilirsiniz. Ekran kartınızın özelliklerine bağlı olarak, burada daha fazla çözünürlük seçeneği bulabilirsiniz.

Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Aygıt Yöneticisi'ni açın (Başlat menüsüne sağ tıklayıp "Aygıt Yöneticisi"ni seçin) ve "Görüntü bağdaştırıcıları" bölümünü genişletin.

Ekran kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin. Otomatik olarak güncellemeleri kontrol etmesini sağlayın.

Ekran Kartı Yazılımı:

Eğer ekran kartınızın özel bir yazılımı varsa (örneğin, NVIDIA Control Panel veya AMD Radeon Settings), bu yazılımı açarak ekran ayarlarını buradan da yapmayı deneyin.

Ekran Bağlantısını Kontrol Edin:
Harici ekranın bağlantısını kontrol edin. Kabloyu çıkarıp takmayı deneyin veya farklı bir kablo kullanarak bağlantıyı test edin.

Güvenli Modda Başlatma:
Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin ve ekran ayarlarını burada değiştirin. Bazen, normal modda yapılan değişiklikler kaydedilmeyebilir.

Yazılım Çakışmaları:
Bilgisayarınızda yüklü olan yazılımların bazıları ekran ayarlarını etkileyebilir. Özellikle ekran yönetimi veya sanal masaüstü yazılımları varsa, bunları devre dışı bırakmayı deneyin.
Windowsu yeni kurdum ekran kartı intel UHD Grafik oda yeni gibi ama güncelide yokki meretin sürücü ayrıntısında (güncelle) diyorum ama (güncelsiniz) diyor. Yani Acerı' ın destek sayfasında da yok aksi gibi. Google aradım ama bir yerde var gibi ama oda driver idienfirer kendi programını yükletiyor.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 04 Eki 2024, 12:54 Hem laptop hemde harici ekranın çözünürlüğünü aynı değere ayarlayamıyormusunuz ?
Evet Burak35 kardeşim. laptopta oluyor ama harici ekranda eski ayarına dönüyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

HDMI kablosunu çıkarmam, dizüstü bilgisayarı açmam ve SONRA HDMI kablosunu takmam gerekiyor. Sorunu bu şekilde çözdüm
Kaynak :
https://community.acer.com/en/discussio ... al-monitor

Bu arada aynı sorunu olan çok kişi varmış
https://www.google.com/search?q=Externa ... e&ie=UTF-8
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Bende ki ayarlar böyle 1. ekrana geçtimmi bu ayarlar aktifleşiyor ama 2. ekran deyince eski haline dönüyor.
Resimde görüleceği gibi. Alttaki 1.ekran yani laptop
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Valla uğraşa uğraşa olayı çözdümmü bilemiyorum. Hay benim kafama .... ediym. :kafavur:
Yaaa arkadaşlar 1. ekrana geçtimi oluyorda ama 2. ekranda neden olmuyor. Bende 1. ekranda istediğim ayara getirdim sonra (hatta bu ayarlar korunsunmu diyor) bende istediğim ayarı yaptım sonra 2. ekranda "bu ayarları algıla ve tanıla" diyor bende hem tanıla ve algıla dedim oldu galiba şimdilik. Ama bataryada 3 lü seçenek hala yok yani sadece "dengeli" var. Ve öylede devam ediyor. Bir tek batarya ayarım kaldı onu nasıl çözerim hala uğraşıyorum.

Tarkan hocam bunada çözüldü diyelim rica etsem.
Sizlerede bu konuda rahatsızlık verdiysem affola. Hepiniz kalın sağlıcakla.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Çift Ekranda çözünürlük değişmesi sorunu - Çözüldü

Eline sağlık :arrow:
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 04 Eki 2024, 15:25 Eline sağlık :arrow:
Tarkan hocam;
Dedim ya kafa gidik afedersiniz uğraşa uğraşa çözdüm gibi ama tiyolar gelmeseydi :-) hala uğraşıyor olacaktım. Her neyse ekran kartını güncelemeyide yapamadım ama aradım taradım intel in sürücü indirme programını buldum Ve proglamla grafik sürücüyüde yeniledim. Elime koluma sağlık. :-D Ayrıca Acer ın destek sayfasından bulduğum bir programıda indirdim elime koluma sağlık. :-) Bu gülücükler kendime (sizlere değil) yani işi kendi çözdü ama bizden destek ve tiyo aldı bizle maytap geçiyor diye değil. Ama nasıl sevindim. BU İŞİ HEP BERABER ÇÖZDÜK. İYİKİ VARSINIZ. hepinize en derin sevgi ve saygılarımla. Yeni soru ve sorunlarda görüşmek dileğiyle.
Buda ekran kartının BU GÜN İTİBARİYLE SON güncellenmiş halidir.

Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 9051 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Sorun çözülmüş sanırım. Geçmiş olsun. En son çıkan sürücüyü kurdunuz dimi ?