xp kurulumunu imaj ile yapmak

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

xp kurulumunu imaj ile yapmak

Mesaj gönderen Alesta »

yeni bi bilgisayar aldiginizi düsünün. hdd henüz bicimlenmemis bile. xp kurulumunu beklemek istemiyorsunuz.

böyle bir durumda ghost tarzi bi yöntem kullanilabilir miü yani daha hdd sinin dosya sistemi bile belirlenmemis bi bilgisayara cd den bootlu ghost tarzi bi imaj ile normal kurulumdan daha kisa bi sürede kurulum yapilabilir miü

bunu anakartlari ve chipset yapilari ayni bi kac bilgisayarda kullanicam. xp kurulumlarini beklemek baya sikici oluyor. kurulumlari beklemek yerine hazir bi imaj ile kurulumu daha kisa bir sürede halletmem mümkün müü

tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 7388 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Evet mümkündür , bu konudaki ayrintili bilgiyi size bu konuda bizzat bircok uygulama yapmis olan burak dalkir moderatör arkadasimiz verecektir
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

cok tesekkürler. inanin bana büyük bi zaman kazanci saglaycaksiniz. merakla bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadasim bak simdi hicbir sorun cikmaz ama suna dikkat etmen gerekiyor orjinal kurdugun pc intel chipsetliyse sakin yaklasma ghost olayina ama yok deilse istedigin chipsete at.intelse chipseti diger makinalarinda intel olmasina dikkat et yoksa RAM portlarinda hata verir. mavi ekran hatasiyla karsilasirsin sürekli.yok baska bir chipsetse herhangi bir chipsete kurabilirsin sorun vermez ama sonradan tekrar driver yüklemelerini yapacaksin.bak simdi yüklemen bitti diyelim windowsunda acildi bir süre bekle önce imajini yükledigin hdd anakarti tanisin sonra otomatik olarak sana bilgisyarini kapatmak istiyomusun dicek.kapat ac bilgisayarini ondan sonra drive yükle.ve eger kuracagin makinenin biosunu update ettiysen önce yeni kuracagin anakartin biosu update etki daha kolay olsun senin icin
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

burak tesekkürler. zaten bende ayni sekilde düsünüyodum. kurdugum bilgisayarlar via ve intel chipsetli. ikisine de ayri imajlar hazirlicam.

kafama takilanlar sunlar;

1. bilgisayarlarin hdd lerinin farkli olmasi sorun olusturur muü yani atiyorum bi makina da 40, diger makina da 80 gb lik hdd var. daha dosya sistemi bile belirlenmemis bir bilgisayara 120 lik bi hdd de hazirlanmis bi imaj atmak sorun olusturur muü

2. makinalarinin sadece chipsetlerine dikkat etmek yeterli miü

3. ghost 2003 ile imaj ayarlicam. aslinda acik söylemek gerekirse bana mantiksiz geliyor. yani isletim sistemi bile yüklenmemis bir bilgisayari xp yükler gibi ghost cd sini takiyosun ve sorunsuz bi sekilde imaj atiyosun.

aciklama getirirsen sevinirim.

tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

senin icin en ince ayrintisina kadar anlatiyorum arkadasim ve herkesin bundan yararlanabilecegini sölüyorum ve ben bunun garantisini bile veriyorum.evet basalayalim simdi....
simdi arkadasim öncelikle hicbir sekilde imaj almayacaksin imaj atacaksin.2003 almayi unut o sekilde yapmayacaksin

1) hazir windows kurulu hdd yi ve diger daha bicimlenmemeis hdd yi ayni makinaya tak

2) bilgisayari ac ve 1. olarak windowsun kurulu oldugu hdd yi göster setup tan ve cd rom ile baslat de

3) cd rom a 98 cd sini tak ve bilgisayari cd rom dan baslat de yani karsina 98 kurulum asamasi geliyo ya 3 secenekli
onun 2. secenegini sececeksin

4) bilgisayarin dos ortaminda acilmis olacak. karsinda cd rom olarak d yi göreceksin sonra buraya suan upload edemedigim ama yarin upload edecegim cd yi koyacaksin yani dos ortaminda calisan ghost cd sini ve d:
diyeceksin
arkasindan "cd ghost" yazacaksin karsina söyle bir yer gelecek dos ortaminda
d:>ghost
bundan sonra ghost yazip ghost programini baslatacaksin

Not: dikkat etmen gereken sey su; windows kurulu olan hdd 1. olarak tanitilmis olmasi lazim yoksa partition sistemine zarar verirsin

5) sonra karsina ghost programi calismis halde gelecek

6)buradan sürekli okuyarak devam edeceksin ben tam olarak hatirlamiyorum kusra bakma okusam gene yardim ederdim ama aklimda deil söyle anlatayim; karsina yes ve nolu bisey gelirse yes de gelinceye kadar sürekli enter tusuna basacaksin ama hizli gitme yavas yavas...

7) en son karsina hdd in gelecek 2li halde oradan enter tusuna basacaksin mavi olan yer asagi inecek sonra bir daha enter tusuna asacaksin yukari cikacak

8) bundan sonra alt + o tusuna basacaksin ve karsina yes nolu bisey gelecek yes diyeceksin ve imaj atmaya baslayacak bekleyeceksin ondan sonra

baska bisey yok yineliyorum windows kurulu hdd 1. olarak tanitacaksin
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

üstad,ghost mi,acronis mi tavsiye edersin.ben birkez ghostla imaj almaya kalktim,isin sonu formatla bitti,acronis kullaniyorum memnunum fakat,su acroniste yok onun icin ghosti kullan diyebilirmisin veya üstün tarafi varmi acronise göre,aydinlatirsan sevinirim...
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

acronisle windowsda boot cd hazirlayip daha sonra cd acilisla dosta backup
alis verisi gayet kolay oluyor,sanirim norton ghost üzerine uzmansiniz ama,acroniste güzel :wink:
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

simdi arkadasim haklisin sadece c ye atacaksan formatini ve tabiki hdd kücükse dedigin dogru bak kisaca söyle anlatayim ghostu tavsiye etmemin nedenini bir bilgisayar geldi sifir.buna oyun kuracaksin windows kuracaksin herseyi ile birlikte bitimi ne kadar sürer en a 3 saat degilmi?ama senin kurdugun pc sana özel.tek kisiye özel.yani bunun back up alirsin 4 gb tan az tutar hadi diyelim oyun manyagisin hdd nin 8 gb dolu bunu da yazarsin ama benim hdd ler 40 gb dolu her pc kurmasi en az 16 saat alir sadece oyunlari kurmasi 13 saat sürüyo elimde 30 tane pc var hangibirine nasil yetisebilirim bu 16 saat ghost ile oluyo 45 dakika.senin dediginle yaparsam yine oyunlari kurmak zorundayim bak hdd leri 5-935 gb olarak ayirdim oyun bölümü 33 gb dolu.yani hdd ler full sence simdi tekrar soruyorum.ghost mu daha iyi acronis mi?
Kullanıcı avatarı
samatya
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen samatya »

Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 64 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

ben intel chipsetli anakarttan via chipsetliye gececegim windows olan hdd yeni makinaya taktigimda mavi hatalar vermemesi icin tüm donanimlari kaldirip takmammi gerekiyor.

format atamam yeni sayilir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 7388 kez

Re: xp kurulumunu imaj ile yapmak

Mesaj gönderen velociraptor »