İsteyemezler. Yasal olarak hakları yoktur. Ancak bağış adı altında para toplayabilirler. O da gönüllüler verirse ancak alabilirler.
Okul kütüphane gibi devlete ve bakanlıklara bağlı özel devlet kurumlarının kendine özel ödeneği vardır.
Herhangi bir ihtiyaç olduğunda oranın amiri müdürü kimse önce ona bildirilir. Sonra ilgili bakanlığa üst yazı gönderilir.
Kabul görürse belli bir miktarda ödenek talep edilir. Yine uygun görülürse ödenek çıkarılır. Sonrada ilgili kuruma payı gönderilir.
Bağış adı altında iban kağıdı verip para istemişler adamdan okulumuzun da ihtiyaçları var görülmesi lazım onu da sizler göreceksiniz demişler, videoda adam ona sinirlenmiş.
Bizden hademe parası itiyorlar aylık 1000TL. Her ay bir sınıf kermes yapıyor okula ve hademe aylığına destek olmak için.
Ben okula verdiğim para ile personel maaşı ödüyorum, Ne bir kütüphane nede bir hayırlı iş yapmadılar daha.
Ben iki dönem ayrı ayrı 20 tl hademe okul temizlik ihtiyaç parası veriyordum. Şimdi demek 1000 TL olmuş, vay be başka ülkelerde okuduğunu geçtim vatandaşı olduğun için sana para verir destek olurlar, burada köstek olurlar. Garip geliyor bana açıkçası Türkiye'deki eğitim sistemi 5 yılda bir değişirse egitimin anlamı bazı şeyleri insanlara çocuklarımıza empoze etmek olur ki o zaman buna eğitim denir ama eğitimden tek farkı vardır eğitim ama beyin yıkama eğitimi.
Bizim ülkede her sene milli eğitim bakanı yeni müfredat yayınlıyor, Windows bile bu kadar hata güncellemesi yayınlamıyor.
Ben şunu görüyorum okuyan çocuklarımız CAHİL oluyor! Hademe parası toplayana kadar çocuklara bir şey öğretseler cahillik bitecek.
Hocam ben şahsen okudum ama öğrendiğim bilgilerin ancak dörtte birini gerçek hayatta kullanıyorum gerisi hep ezber bilgi. Ben şahsen askerde öğrendim hayatta ileride kullanacağım bilgilerin tamamını, okula sadece diploma aldım üniversite okuyacağım mesleğim olacak hayatım kurtulacak demek için gidiyordum eminim çoğu insan da toplum olarak böyledir. Sınavdan önce soruları ezberle sınavdan sonra unut adlı sınav ve öğretim sisteminin verimli olması oldum olası hayal olmaktan öteye geçemeyecektir.