
Internet Explorer artık WGA (Orijinal Ürün Avantajı) kontrolü olmaksızın Windows XP üzerine kurulabilecek. Microsoft her XP kullanıcısını kullanabilecegi yeni bir sürüm sunuyor – geçerli bir XP lisans anahtarı olup olmadıgına bakılmaksızın.
Firmanın kendi verilerine göre Microsoft, kullanıcılarına bu sekilde güvenli bir yazılım saglamıs oluyor. Güvenlik güncellemeleri zaten WGA kontrolü olmadan dagıtılıyordu. Firma, geçerli bir lisans anahtarına sahip olmayan Windows kurulumlarının da hacker, virüs veya kimlik avı (pishing) saldırılarına kurban gitmesini engellemek istiyor. Her ne kadar bunlar belki de legal olarak kurulmamıs olsa da.
WGA (Windows Genuine Advantage) ile Microsoft, bir Windows XP kopyasının geçerli bir anahtar ile etkinlestirilip etkinlestirilmedigini kontrol ediyordu.
CHIP Online notu:
Görülüyor ki Firefox'un rekabetini ensesinde hisseden Microsoft dünyada Windows XP'nin büyük bir oranda kopya kullanıldıgı gerçegini artık göz ardı etmiyor ve savas planlarını bu Windows'ları da kapsayacak sekilde yapıyor.
Download :http://www.microsoft.com/windows/downlo ... itnow.mspx
Kaynak : Chip[/img]




