XP Restart Atiyor

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

XP Restart Atiyor

Mesaj gönderen daddy_cool »

Arkadaslar bu olay yeni basladi.örn d sürücüsündeki bir dosyayi yine d deki bir klasöre tasimak istedigim zaman restart atiyor makina.Yani sürükleyerek de tasimayi denedim ama yine restart atti ve kes yapistir dedim dosyayi tam yapistiracagi zaman yine restart atiyo makine.yani hicbir sekilde d de dosya tasiyamiyosun. bu kesin yazilimsal bisey yani donanimla bi alakasi yok bunun.bunu yapmadan önce registry de burdan aldigim birkac degisikligi uygulamistim DNS iyilestirmesi ve disk mft sinin ayarlanmasiyla ilgili ayarlari yapmistim ama bunlardan kaynaklanacagini pek sanmiyoum regseeker programi ile de registry temizligi yaptim ve bunlarin hepsi de önemsiz nesnelerdi.bunlardan da olacagini yine düsünmüyorum.Sistemi en güncel spy ve virus testine tabi tuttum temiz cikti.(Spyware doctor ve kaspersky)
simdi kafamda soru isareti war son zamanlarda da sisteme hicbir program falan da yüklemedim ama bunu niye yapiyo böleüben yine her ihtimale karsi da sistem özelliklerini yazayim.
Win XP home SP2 Orjinal
150 GB Western Digital SATA HDD
1024 MB RAM
P4 3.2 HT islemci
400 Watt Power Supply
Anakart İntel 915 GAV

iste bunlar ama bu sorun bence kesin yazilimsal bisey ve islemci sicakligi falan hepsi normal degerlerde.zaten bu sorunu yeni yapmaya basladi.(D sürücüsünde daha 30 GB bos alan var!! HDD de saglam yani hicbir sorunu yok baska makinalarda denendi)Ama bi anlam veremiyorum herhangi bir dosyayi tam tasiyacakken pc nin restart yapmasina :roll:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11277 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Peki güvenli kipte Dosya tasidiginiz zaman yine restart atiyormu=ü
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadasim öcncelikle makinan iyi ama ram den süphelenisyorum ram de bir ariza yada ram slotlarinda bir ariza olabilir bilgisayarini F8 ile baslat orda hata olustugunda bilgisayari yeniden baslatma diye bir secenek var ona gir windows acilacak tekrar kopyalama yada tasima isini yap yine kapanirsa kjarsina bir hata mesaji cikacak onu yazarsan sana tam yrdim edebilirim eger hata mesaji vermeden resetlerse önce bios pilini cikar biosu sifirla sonra donanmlarini sök statik elektrigi bosalt eger gene olmazsa ram slotlarin yada ram lerinde bir sorun vardir. ama önceliginde dediklerimi aynen uygulamalisin
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

tesekkürler arkadaslar.simdilik denemedim güvenli kipte dosya tasimayi ama Ramler daha yeni yani ve sorunsuz bi sekilde de calisiyodu tamam bunu ramlerden de yapabilir ama bence bu donanimsal bisey olamaz diye düsünüyorum hala ve bunu anlamanin birtek Yolu war o da XP ye format atmak.ondan sonra da ayni sorunu yaparsa demek ki o zaman kesin donanimla ilgili bir sorun war demektir.Tesekkürler arkadaslar....
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

dostum ramlerin nekadar yeni olursa olsun ciplak elle tutuldugu zaman statik elektrikten bozuluyorlar.sorunun kesinlikle ve kesinlikle ramden kaynaklaniyor.cift ram varsa birini cikart öle dene....
onur986

Mesaj gönderen onur986 »

mavi_gece_ yazdı:dostum ramlerin nekadar yeni olursa olsun ciplak elle tutuldugu zaman statik elektrikten bozuluyorlar.sorunun kesinlikle ve kesinlikle ramden kaynaklaniyor.cift ram varsa birini cikart öle dene....
RamLER de bisey yok sanmiyorum ayrica statik elektirik diye bisey yok elleme konusu diye bisey olmaz bu konu o kadar basit degilki ram de sorun yasansin
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

statik elektirk diye bir olay vardir fakat her elle tutuncada statik elektrik gececek diye bisey yoktur elbette, fakat ramleri elleyecegimiz zaman elimizi duvara sürtersek vücudumuzdaki elektrigi vermis oluruz...bir önlem olarak bunu yapmamiz bize fayda saglar..ama suda unutulmamalidir ki her elimizi degdigimizde de ram bozulacak diye bisey söz konusu degil..
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

onur öncelikle 6 senedir elektrik egitimi aliyorum ayni zamanda suan fizik bölümünde okuyorum yani statik elektrik diye bir sey vardir arkadasim her ram leri ellememizde olmaz ama bazen tutuverir ve bu ram de sorun yaratir en iyi yolu tüm donanimlari cikartip elektrigi bosaltmaktir.düsüncelerine saygi duyuyorum arkadasim.

tartistigimiz sey acilan konunun disinda oldugu icin ver yeteri kadar aciklama yapildigini düsünerek konuyu kilitliyorum arkadaslar ayni zamanda hacker_a arkadasim eger bu dediklerimizden sonra hala ayni sey devam ediyorsa lütfen aban özel mesaj at ben konuyu tekrar acayim ve sorununu halledelim.biliyorsun konu kilitliyken buraya cevap yazamazsin
Kilitli