İş İstasyonları İçin Windows 11 PRO , İlk Kullanıcı İzlenimlerim

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2428 kez

İş İstasyonları İçin Windows 11 PRO , İlk Kullanıcı İzlenimlerim

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Nedeni belli olmayan bir nedenden dolayı, sistemi tekrar baştan zorunlu olarak kurmak zorunda kaldım.

Her neyse.....

Windows 11 PRO Kullanıcı İzlenimlerim

1.İzlenimlerim ne iyi ne kötü.. (iyi: %35, kötü:%65)

2.Kurulumdan hemen sonra ilk açılış da, arkaplan'da tam tamına 320 adet Windows Hizmeti çalışıyor.Bu Windows XP'deki hizmet sayısının 4 katı, Windows 7'dekinin 2,5 katından fazladır.Optimasyon operasyonu sonrası sayı 320'den 261'e düşürüldü.(67'si devredışı bırakıldı) Bu arada operasyon'da bir de zaiyat verildi.Sistemin "Güç ve pil" bölümü sizlere ömür....!!!

3.Sistemin Durumu

Birinci Operasyondan sonraki durumu
Resim
İkinci Operasyondan sonraki durumu (son güncel hali)
Resim
Sistemin Normal Kullanımı (İnternet açık(Opera da 10 adet sekme açık halde), media player çalıyor, pdf reader açık,)
Resim

Eğer bu optimasyon (kayıt defterinden elle değer girme ve izleme) yapmasaydım...

SSD ve HDD disk sıcaklıkları 25 derece santigratan aşağı düşmüyordu.(klavye üzerinde elimle o sıcaklığı hissedebiliyordum)

Sistemin açılışına etkiyen elemanlar....

Önceleri 38-45 saniye'de sistem açılıyordu....
Resim
Özellikle bu sürüm'de yukarıdaki windows iç hizmeti, sistemin açılışını en az 10 saniye yavaşlatıyor.Alın size kötü kodlanmış bir sistem....Sistemin kendisi, kendisine çelme takıyor........!!!

4.Sistem'den "KALDIRILANLAR"

1.Windows Defender sistem'den "SİLİNDİ..." (Sistemi, Panda Free Antivirüs sistemi koruyor, varlığı belli bile değil)
2.Microsoft Edge sistem'den "SİLİNDİ" (Varsayılan tarayıcı "Canavar Serpent" oldu)
3.Windows Update devredışı
4.Windows Store, Güvenli Kip modunda....(çalışıyor ama etkisiz eleman)

SONUÇ:

Benim adım TRWE_2012, elimden gelen budur, beta bir sistem'e karşı.....

SONUÇ -2 :

Kullanmayın ve kullandırtmayın bu ucube sistemi.....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Re: İş İstasyonları İçin Windows 11 PRO , İlk Kullanıcı İzlenimlerim

Mesaj gönderen burak35 »

Daha önceleride söylediğim gibi. 11 Kaynak tüketimi olarak halen daha çok ama çok kötü olan bir sistem malesef.
Kimsenin beğenmediği Win 7 bile ultimate olsa arka planda çalıştırdığı hizmet sayısı inanın 100 ü geçmiyor.
En son 70 yada 80 di bende. 11 bu yüzden bile aşırı sorunlu bence. 320 hizmet nedir ya ? Kafayımı yemiş bunlar. Sanki dünyayı yönetecek kullanan.
Neyse 7 8.1 ve 10 dan devam edin imkanınız varsa. İşlemci frekansına bak. Mesela bi 2.67 ghz olmuş, Sonra 3.06 ghz olmuş. Sanki oyun açtık...
Tabikide işlemci frekansıda statik değil dinamiktir. Elbette zaman zaman bazen artacak bazende azalacaktır. Ama 11 de bu durum çok dengesiz.
Desktop için sorun olmasada (çünkü ısınmaz) Laptop için bir süre sonra sorun teşkil edebilir.
Çünkü Laptoplar desktoplara göre ısıya karşı biraz daha savunmasızdır. Yani gördüğünüz gibi birçok yönden sınıfta kalıyor şuan malesef.
Cemil Atay
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 23 kez
İletişim:

Mesaj gönderen Cemil Atay »

TRWE_2012 yazdı: 23 Şub 2023, 06:33 Merhabalar

Nedeni belli olmayan bir nedenden dolayı, sistemi tekrar baştan zorunlu olarak kurmak zorunda kaldım.

Her neyse.....

2.Kurulumdan hemen sonra ilk açılış da, arkaplan'da tam tamına 320 adet Windows Hizmeti çalışıyor.Bu Windows XP'deki hizmet sayısının 4 katı, Windows 7'dekinin 2,5 katından fazladır.Optimasyon operasyonu sonrası sayı 320'den 261'e düşürüldü.(67'si devredışı bırakıldı) Bu arada operasyon'da bir de zaiyat verildi.Sistemin "Güç ve pil" bölümü sizlere ömür....!!!

3.Sistemin Durumu

Resim
Resim
Sistemin Normal Kullanımı (İnternet açık(Opera da 10 adet sekme açık halde), media player çalıyor, pdf reader açık,)
Resim

Eğer bu optimasyon (kayıt defterinden elle değer girme ve izleme) yapmasaydım...

SSD ve HDD disk sıcaklıkları 25 derece santigratan aşağı düşmüyordu.(klavye üzerinde elimle o sıcaklığı hissedebiliyordum)

Resim
Özellikle bu sürüm'de yukarıdaki windows iç hizmeti, sistemin açılışını en az 10 saniye yavaşlatıyor.Alın size kötü kodlanmış bir sistem....Sistemin kendisi, kendisine çelme takıyor........!!!

1.Windows Defender sistem'den "SİLİNDİ..." (Sistemi, Panda Free Antivirüs sistemi koruyor, varlığı belli bile değil)
2.Microsoft Edge sistem'den "SİLİNDİ" (Varsayılan tarayıcı "Canavar Serpent" oldu)

SONUÇ:

SONUÇ -2 :

Merhaba, ayrı bir başlık açıp soracaktım fakat siz bu başlık altında yazınca direkt size sormak istedim.
Defenderi kaldırmak için ne yapabiliriz?
Bir yazılım yada script varmı? paylaşmanız münkün mü?

Win 10'da smart screen'i devredışı bıraktığımız bir .reg kaydı vardı fakat Win 11'de oda çalışmıyor.
smart screen'i görev yöneticisinden ne kadar sonlandırırsam sonlandırayım, 3, 5 saniye sonra yeniden kendini aktif ediyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19102 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aşağıdakini deneyebilirsin Cemil
https://github.com/jbara2002/windows-de ... r/releases
Cemil Atay
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 23 kez
İletişim:

Mesaj gönderen Cemil Atay »

velociraptor yazdı: 26 Şub 2023, 01:15 Aşağıdakini deneyebilirsin Cemil
https://github.com/jbara2002/windows-de ... r/releases
Çokk teşekkür ederim Tarkan ağbi, uygulamayı indirdim fakat başarılı olamadım.
Sanırım bu benim ekran okuyucumla alakalı bir sıkıntı, bir başkasından yardım alarak tekrardan bakacağım.

Ağbi, aklıma şöyle bir yöntem geldi, mantık olarak olacağını düşünüyorum fakat uygulamada nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bana bu konuda yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
Farklı bir antivirüs kurduğumuzda, defender ister istemez kapanıyor.
Bu noktada, defender'e kandırsak, bilgisayarda farklı bir antivirüs varmış gibi davranmasını sağlasak olmaz mı?
Defender bu denetimi büyük bir ihtimaldir ki reg kayıtları üzerinden yapıyordur diye düşünüyorum.
Yani bir antivirüsün reg kaydından yararlanarak defender'e o antivirüsün bilgisayarda kurulu olduğunu düşündürsek?
Bu reg kaydınında bilgisayarın açılışında aktif olması için startup'ta çalışmasını sağlasak nasıl olur ağbi?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19102 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Cemil Atay yazdı: 26 Şub 2023, 14:59 Farklı bir antivirüs kurduğumuzda, defender ister istemez kapanıyor.
Malesef Artık defender son güncelleme ile kapanmıyor ve Antivirüs ile birlikte çalışıyor. Reg kayıtları etkili olmuyor çünkü defender reg kayıtlarını gözlem altında tutuyor hemen geri değiştiriyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bu kötü olmuş. Demekki microsoft önlem almış. Neden insanlara zorla kullandırmaya çalışıyolar anlamıyorum.
Bırak işte, isteyen kullansın istemeyen kullanmasın. Ne garip iş yapıyolar ya...
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

Geçen gün defenderi kapattım yazılımlar 2 dakika sonra açılmaya başladı demek bu yüzdenmiş :pckir:
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

velociraptor yazdı: 26 Şub 2023, 22:45
Cemil Atay yazdı: 26 Şub 2023, 14:59 Farklı bir antivirüs kurduğumuzda, defender ister istemez kapanıyor.
Malesef Artık defender son güncelleme ile kapanmıyor ve Antivirüs ile birlikte çalışıyor. Reg kayıtları etkili olmuyor çünkü defender reg kayıtlarını gözlem altında tutuyor hemen geri değiştiriyor.
Ben şöyle bir çözüm yolu buldum kendimce...

ÇÖZÜM UYGULAMA ADIMLARI

1.Sistem güzelce bir kurulur.Hiçbir ayarına dokunulmaz.

2.Windows Defender açılır, ve aşağıdaki ayarları devredışı bırakılır.

1.1.Çekirdek Yalıtım İzencesi....

1.2.Kurcalamaya karşı kendini koruma özelliği

3.Sistem Önyükleme Flash bellek sürücüsünden başlatılır.Amaç, SYSTEM kullanıcısının yetkileri ile defender'in .exe dosyalarının çalışmasına mani olmaktır.Bunun için;

3.1.Onarma Bölümünde MS-DOS komut istemi açılır.(Bilgisayarı onarın'a tıklanacak oradan açılan pencere'den Onarma Bölümüne geçilecek)

3.2.MS-DOS komut isteminde, komut satırına "notepad.exe" yazın ve klavyenizden enter tuşuna basınız.

3.3.Şimdi karşınıza gelen not defterinde "dosya aç" komutu verin sistem'e....Açılan Windows diyalog penceresinde;

Dosya Türü : Tüm Dosyalar
Dosya Kodlama Türü :UTF-8

şeklinde ayarlayın.

4.Sonra şu konuma gidin.

C:\Program Files\Windows Defender

5.Burada "BLOCK" isminde bir dizin oluşturun ve Defender içindeki ;

MsMpEng.exe, 128.376 bytes, 2022-05-07 08:19:08, ver 4.18.2201.11 (WinBuild.160101.0800), C:\Program Files\Windows Defender\, MD5:2c2714bab4e11fd6865ddf8b501a212d

NisSrv.exe, 2.909.208 bytes, 2022-05-07 08:19:08, ver 4.18.2201.11 (WinBuild.160101.0800), C:\Program Files\Windows Defender\, MD5:852aae2f9f2f13fd6aecc1e1817d8bf1

ProtectionManagement.dll, 738.576 bytes, 2022-05-07 08:19:08, ver 4.18.1907.16384 (WinBuild.160101.0800), C:\Program Files\Windows Defender\, MD5:cfc96445cc630e00935a8a74875bd45c

dosyalarını , az önce oluşturduğunuz BLOCK isimli dizinin içine "kes-yapıştır" ile kalıcı şekilde taşıyın.

6.Şimdi sistemi yeniden başlatın.Ve final adımla Defender Control v2.1 ile defender'ı sisteminiz de mühürleyin.

SONUÇ:
Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4

Cemil Atay yazdı: 26 Şub 2023, 01:04
TRWE_2012 yazdı: 23 Şub 2023, 06:33 Merhabalar

Her neyse.....

3.Sistemin Durumu

Resim
Resim
Resim

Resim

SONUÇ:

SONUÇ -2 :

Merhaba, ayrı bir başlık açıp soracaktım fakat siz bu başlık altında yazınca direkt size sormak istedim.
Defenderi kaldırmak için ne yapabiliriz?
Bir yazılım yada script varmı? paylaşmanız münkün mü?

Win 10'da smart screen'i devredışı bıraktığımız bir .reg kaydı vardı fakat Win 11'de oda çalışmıyor.
smart screen'i görev yöneticisinden ne kadar sonlandırırsam sonlandırayım, 3, 5 saniye sonra yeniden kendini aktif ediyor.
Az önce yazdığım yönetimimi dene kesin sonuç alırsın.