system32 de olmamasi gereken dosya

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
metinxx

system32 de olmamasi gereken dosya

Mesaj gönderen metinxx »

system32 de olmamasi gereken dosyayi DCOMCFG.EXE
bu dosya varsa,güvenli kipte silin,normalde silemezsiniz,bu dosya internet explorer acilis dosyasini ABOUT:BLANK olarak aciyor,veya reklam penceresinde aciyor,regedit den ne yaparsaniz yapin kaldirilamiyor,bende EWİDO ve KASPERSKİ var yinede görmedi,elle temizledim,benim yeni basima geldi paylasmak istedim....
En son metinxx tarafından 06 May 2006, 09:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
raphit
Bit
Bit

Mesaj gönderen raphit »

paylasimin icin saol, ama mem.exe güvenli kipte silin normalde silemezsiniz demissin. Az önce ben bunu normal olarak sildim. Güvenli kip e ihtiyac duymadan. Dostum emin misinü bunlarin silinmesi gerektigine en kisa zamanda cevap bekliorum
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

dostum,ben birkac gündür spylerle,trojanlarla güresiyorum,ewido tarzi bir iki programla tarattim(ewido degil,o görmedi,sadece spywaredoctor sildi,oda saatin yanindaki ikonu kaldiramadi)
bu dosyalarda alarm veriyorlar,silmeye calistim silemedim,bende güvenli kipte elle silmeye karar verdim,bunlari sildim problem düzeldi,sadece saatin yaninda yanip sönen ikon kalmisti onuda velicirapor üstadin önceden yazdiklarini takip ederek sildim,yazinin üzerine arkadasin bilgisayarina baktim dcomcfg.exe haric bu dosyalar var, bende bahsettigim dosyalar yok,kac gündür bir sorun olmadi,büyük ihtimalle spy dcomcfg.exe idi,digerleride sadece enfekte dosyalardi yazmakta aceleci davrandigimi anladim,özür diliyorum :oops: diger dosya isimlerini siliyorum...
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Arkadasim Tam üstne bastin Ayni sorun Dün Bende de oldu!biryerden sözde Media Codec diye bi codec indirdim! Hemde 70 kblik 70 kblik Nasi codec oluyosa artik! Aslinda Bu hataya düsmemem gerekirdi ama insanlik hali zayif tarafima rasladi bende yükdim onu ve iste ne olduysa ondan sonra oldu! saatin yaninda bi simge cikti ve bana sisteminde virus var diye sahte uyari veriyodu! Aslinda zararli objenin kendisi o ama sanki iyi bi program imis gibi de bana Ayni spyfalcon benzeri bi program bana onun gibi sahte uyarlar veriyordu! Dedigin gibi kaspersky falan tanimiyo! Aynen Spyware Doctor Buldu onu sistemde 77 tane zararli obje buldu ve 2 tanesini kaldiramadi. onlari da kaldirmak icin pc yi yeniden baslatti ve spyware doctor otomatik olar acildi ve taradi ondan sonra da makinada 25 tane daha zararli obje buldu ve kaldirdi ama dedigin gibi o saatin yanindaki simge gitmedi! o da nasi olduysa daha sonra kendi kayboldu! Ama hala süpheliyim yani acaba gitti mi gitmedi mi diye? O DCOMCFG.EXE dosyasinin o zararli trojan oldugunu anlamistim bende ama normal kipte silememistim ama neyse Spyware doctor onuda sildi sagolsun! :lol: Fakat simdi o simgenin Kendi kendine esrarengiz bi sekilde ortadan Kaybolusu Beni endiselendiriyo! Acaba o sey sistemden tamamen kalkti mi diye???
memati

Mesaj gönderen memati »

bildigim kadarini sizlerle paylasayim arkadaslar DCOMCFG.EXE sistemde calisan dcomcnfg.exe ye adi benzetilerek olusturulmus bir ajan dcomcnfg.exe bilesen hizmetleri programi ve sakin bunu silmeyin kendisi sitem programlarindandir...DCOMCFG.EXE ise bir ajan programdir ve güvenli kipe gerek olmadan task mangerde calisan dcomcfg isimli dosyanin görevini sonlandirarak silebilirsiniz ...daha sonrada regeditten temizlemelisiniz bunun temizligini en iyi veloricaptor üstad bilir ...benim basima da buna benzer birsey gelmisti bendeki orjinal dosya bir sistem dosyasi olan svchost.exe idi ve ajanda svvchost.exe idi task manageri karistirirken dikkatimi cekti ...bu arada taskmanagerde dcomcnfg.exe sürekli calismaz eger varsa dcomcfg.exe olan ajandir ve bence hemen temizlemekte fayda var :)
Kullanıcı avatarı
root
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen root »

bende yok bu exe dosyasi bende dcomcnfg.exe var bu yazdiginda bi yanlislik olmasin?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12656 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

imran2580 yazdı:bende yok bu exe dosyasi bende dcomcnfg.exe var bu yazdiginda bi yanlislik olmasin?
Sizde olmadigi icin sanslisiniz cünkü olmus olsaydi : Trojan i yemissiniz demekti
Kullanıcı avatarı
bulentkoc1262
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen bulentkoc1262 »

üstadlar bu Spyware Doctor code istiyor yardım edebilirmisiniz...
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

bulentkoc1262 yazdı:üstadlar bu Spyware Doctor code istiyor yardım edebilirmisiniz...
Bunu dene..

Kod: Tümünü seç

http://rapidshare.com/files/13363059/Spyware_doctor_ilaç_tuerkce.rar.rar.html
Kullanıcı avatarı
bulentkoc1262
Byte3
Byte3

[Bunu dene..

http://rapidshare.com/files/13363059/Spyware_doctor_ilaç_tuerkce.rar.rar.html
[/quote]

üstad indirdim ama dosya hatalı uyarısı alıyorum. dosya açılmıyor
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

Spyware Doctor hangi surumu kunlaniyosun ki ona gore ilacini bulurum ben.. :wink:
Kullanıcı avatarı
bulentkoc1262
Byte3
Byte3

ilginize tesekkürler Spyware Doctor 4.0 yeni kullanmaya basladım... :D
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

5 dakika icinde ilacli birlikte Spyware Doctor upload etip ekliyorum.. :wink:
Kullanıcı avatarı
Oxygen
Kosovalı
Kosovalı

Mesaj gönderen Oxygen »

Buyur arkadasim..

http://rapidshare.com/files/13706791/www.sordum.com_SD.5.1.498.rar.html
ilaci icindedir.. ilaci bende sorunsuz calisiyor..

Gule gule kunlan :D
Kullanıcı avatarı
abraxas07
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen abraxas07 »

İlac ve türkce yama...

viewtopic.php?t=7616