Sürekli Klasör oluşturan Virüs
-
timucinemrah
- Kilobyte1

Sürekli Klasör oluşturan Virüs
ARkadaşlar uzun zamandır karşılaşmıyordum arkadaşın hariciyi bağladım hangi klasöre giresem aynı isimde ve özel dosyalar diye klaör oluşturuyor bilgisayar tamir yaparken tanığım bi virüsdü win 7de kolay yoldan temizliyodum şimdi 10 a buşadı bütün programlarım ve filmlerime buşatı yaklaşım 3500 viriüs teöizledim hala kuşku var free kllanacağım bişey önerirmisiniz temizlemede eset online kullandım şimdide webroot free ile deniyorum şimdide teşekkürler.
- H4NOK
- Megabyte1

- Teşekkür etti: 267 kez
- İletişim:
Re: Sürekli Klasör oluşturan Virüs
avast / avg freeleri var işini görecektir.
bitdefender free sürüm kurarsan bilgisayarı iyi şekilde koruyacaktır.
bitdefender free sürüm kurarsan bilgisayarı iyi şekilde koruyacaktır.
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Oluşturdukları klasör değil kendinin klasör simgesine benzeyen kopyaları. Klasör seçeneklerinde bilinen dosya uzantıları için uzantıları gizle diye bir seçenek var. Ondaki işareti kaldır tüm dosya uzantılarını görürsün. O klasör görünümlü virüs mesela yeni klasör içinde oluşmuş olsun adı yeni klasör.exe olacaktır. Sağlam bir antivirüs temizler.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Öncellikle seni tebrik ederim... Antivirüs yazılımlarının hakikatlisini ve gerçek mana'da işini hakkı ile yerine getiren gerçek antivirüs yazılımını kullanmaktasın.timucinemrah yazdı: 03 Haz 2022, 21:41 ARkadaşlar uzun zamandır karşılaşmıyordum arkadaşın hariciyi bağladım hangi klasöre giresem aynı isimde ve özel dosyalar diye klaör oluşturuyor bilgisayar tamir yaparken tanığım bi virüsdü win 7de kolay yoldan temizliyodum şimdi 10 a buşadı bütün programlarım ve filmlerime buşatı yaklaşım 3500 viriüs teöizledim hala kuşku var free kllanacağım bişey önerirmisiniz temizlemede eset online kullandım şimdide webroot free ile deniyorum şimdide teşekkürler.
Ekran alıntısı :

Not:
Yasal 650 günlük lisans anahtarı ile (kampanya) kullanmaktayım (200 günüm kaldı) 650-200 = 450 günlük kullanımda bir tane virüsü sistem'den içeri geçirmedi...Sistemi yormayan ve kastmayan ve de kur-unut özelliği olan antivirüs sistemi...
Bu antivirüs yazılımı yanında şunları da kullanabilirsin.

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Nasıl Yapılır Videoları
Aşağıdaki arama motor sonuçları işini görecektir.
Not:
Webroot Antivirüs - 860 Günlük Yasal Kampanya Lisansı
Kod: Tümünü seç
https://duckduckgo.com/?t=palemoon&q=S%C3%BCrekli+Klas%C3%B6r+olu%C5%9Fturan+Vir%C3%BCs&iax=videos&ia=videosWebroot Antivirüs - 860 Günlük Yasal Kampanya Lisansı
Kod: Tümünü seç
https://www.technopat.net/sosyal/konu/webroot-secureanywhere-antivirus-for-gamers-860-guenluek-kampanya.944921/- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
timucinemrah
Önemli dosyalarınız yoksa tüm diskleri biçimlendirerek format atıp geçin.
Ha Eğer Önemli dosyalarınız var ise;
Ya Kaspersky Bitdefender Yada Norton Gibi Bir İnternet Security indirip full tarama yaptırın.
Ya da Bu işlemde sorunu çözmezse;
"Rescue disk" denilen ve Usb'ye yazılan imajlardan herhangi birini indirip Usb'ye yazdırıp Sistemi onunla açıp Full Tarama yaptırın.
Umarım işe yarar.
trwe
Malwarebytes Anti Rootkit Update'i Tetikliyor yalnız.
Önemli dosyalarınız yoksa tüm diskleri biçimlendirerek format atıp geçin.
Ha Eğer Önemli dosyalarınız var ise;
Ya Kaspersky Bitdefender Yada Norton Gibi Bir İnternet Security indirip full tarama yaptırın.
Ya da Bu işlemde sorunu çözmezse;
"Rescue disk" denilen ve Usb'ye yazılan imajlardan herhangi birini indirip Usb'ye yazdırıp Sistemi onunla açıp Full Tarama yaptırın.
Umarım işe yarar.
trwe
Malwarebytes Anti Rootkit Update'i Tetikliyor yalnız.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bende o fonksiyon yok....Direkt veritabanı update ediyorum ve sistemi taratıyorum....Benim sistem'e virüs biraz zor girer...!!!
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Kaspersky de Update kapalıysa açman konusunda uyarıyor ama ignore edebilirsin weak operating syystem settings olarak görüyor bu durumu.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
geçmiş olsun bahsedilen programlar sonu çözmezse bitdefender rescue cd ile boot edip tarayın bence kesin çözüm
https://sourceforge.net/projects/archiv ... tdefender/
https://archiveos.org/bitdefender/
Moderatör notu: Doğrudan indirme linki indirmenin yapılacağı sayfa linki ile değiştirildi.
https://sourceforge.net/projects/archiv ... tdefender/
https://archiveos.org/bitdefender/
Moderatör notu: Doğrudan indirme linki indirmenin yapılacağı sayfa linki ile değiştirildi.
-
timucinemrah
- Kilobyte1

İş yerindeyken pek girmesi imkansızdı ama evde olunca virüs programı kurmamştım saolsun arkadaş bizden önce foto studyoda düğün videosunu alınca banada söylemedi yedik pek dışardan harici takmam ama oldu bi kere 9tb verim var 17 senelik arşiv işyerimden format kolay zaten kurtarmak önemli valla eset webroot derken 8saat sürdü eset felaket ağır tarıyor bide imajımda çok yardımcı olan arkadaşlara tekkürler 800 günlük lisans patlamış.
- feuer
- Terabyte1

Farklı varyasyonlar kullanrak bu durumu aşabilirsin diye düşünüyorum.
USBden çalışan live linux sisteminde debian deneyebilirsin, verilerini almayı denemek diğer bir çözüm.
Format sonra çare kalırsa bu Live USB ile açtığın sistemde harici disklere verilerini alırsın, format atarsın, sisteme güncel bir antivirüs kurarsın kaspersky gibi.
Sonra harici dikleri tek tek temizlersin.
USBden çalışan live linux sisteminde debian deneyebilirsin, verilerini almayı denemek diğer bir çözüm.
Format sonra çare kalırsa bu Live USB ile açtığın sistemde harici disklere verilerini alırsın, format atarsın, sisteme güncel bir antivirüs kurarsın kaspersky gibi.
Sonra harici dikleri tek tek temizlersin.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bir flaş diski Lubuntu'ya takarak içindeki virüsleri elle temizlemişliğim var. Bildiğin seç-sil yapıyorsun. Dosyaların orjinalleri ile ne olduğu belirsiz dosyalar kendilerini ad, ikon ve uzantı gibi şeylerle belli ediyor. Windows dosyalarında kendilerini iyi gizleyen bu dosyalar linux tarafında normal bir dosya olarak kabak gibi ortadalar.
Tabii ki ben elime geçen flaş için yazıyorum. Yukarıda bahsedilen durumda virüsün registry kayıtları olması muhtemel. Etkili bir taramayla halledilmesi lazım.
Tabii ki ben elime geçen flaş için yazıyorum. Yukarıda bahsedilen durumda virüsün registry kayıtları olması muhtemel. Etkili bir taramayla halledilmesi lazım.
- feuer
- Terabyte1

Aslında elle temizlemek bir yana
1. Yine bu live disklerden çalışan anti-virüsler var.
2. Bizzat anti-virüs uygulaması olan live diskler var.
Ama 2. şık her bilgisayarda çalışmayabiliyor.
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Ram yeterli olmayınca çalışmıyorlar. Dosyaları sifreleyen fidye virüsü girmesinde gerisi kolayfeuer yazdı: 05 Haz 2022, 20:56 Aslında elle temizlemek bir yana
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bir anım geldi aklıma.
Üniversite son sınıftayım, sanırım 2006-2007'deyiz. Çoğu arkadaşımın bilgisayarı var, çoğu insan bilgisayarı, windows kullanmayı, mesencır'ı şunu bunu kendi kendine öğrenip "hatun" tavlarken benim evimde bırak interneti eski bir PC dahi yoktu. Birgün bir arkadaş durumuma üzüldü. Bir diğer arkadaşın internet kafesinde bir kenara atılmış eski ve yapış yapış kirli bir bilgisayarı almış çalıştırmışlar. 4GB HDD üzerine windows98 kurmuşlar. İçine üjbej ufak oyun atmışlar, verdiler. O bilgisayar benim bir anlamda hayatımı kurtardı. 2000 yılında kursta görüp sonradan unuttuğum şeyleri hatırlamamın yanında, derslerimi de çalışyordum.
Birgün bilgisayara bir virüs girdi. Kendini devamlı "winfile" adında gösteriyor, sonu exe ile biten klasör görünümlü simgeler oluşturuyor, antivirüsün exeleri dahil birçok exe dosyasını silip kendini onun yerine koyuyordu. F-prot isimli bir antivirüsle tarıyordum ancak bulmasına rağmen silemeyeceğini söylüyordu. Neler çektiğimi anlatamam. Yeni PC'mi topladığımda (XP-Home-SP2 ile geldi) içindekileri buna güvenle aktarabilmek için bir bilgisayarcıya HDD'sini götürüp 10 milyon (şimdiki 10TL) ödeyip antivirüsle sildirdim.
O kendi kendine klasör oluşturan ve exe dosyalarını silip kendini aynı adla yerine koyan virüsü hayatımda asla unutamam.
https://www.google.com/search?q=winfile ... e&ie=UTF-8
Üniversite son sınıftayım, sanırım 2006-2007'deyiz. Çoğu arkadaşımın bilgisayarı var, çoğu insan bilgisayarı, windows kullanmayı, mesencır'ı şunu bunu kendi kendine öğrenip "hatun" tavlarken benim evimde bırak interneti eski bir PC dahi yoktu. Birgün bir arkadaş durumuma üzüldü. Bir diğer arkadaşın internet kafesinde bir kenara atılmış eski ve yapış yapış kirli bir bilgisayarı almış çalıştırmışlar. 4GB HDD üzerine windows98 kurmuşlar. İçine üjbej ufak oyun atmışlar, verdiler. O bilgisayar benim bir anlamda hayatımı kurtardı. 2000 yılında kursta görüp sonradan unuttuğum şeyleri hatırlamamın yanında, derslerimi de çalışyordum.
Birgün bilgisayara bir virüs girdi. Kendini devamlı "winfile" adında gösteriyor, sonu exe ile biten klasör görünümlü simgeler oluşturuyor, antivirüsün exeleri dahil birçok exe dosyasını silip kendini onun yerine koyuyordu. F-prot isimli bir antivirüsle tarıyordum ancak bulmasına rağmen silemeyeceğini söylüyordu. Neler çektiğimi anlatamam. Yeni PC'mi topladığımda (XP-Home-SP2 ile geldi) içindekileri buna güvenle aktarabilmek için bir bilgisayarcıya HDD'sini götürüp 10 milyon (şimdiki 10TL) ödeyip antivirüsle sildirdim.
O kendi kendine klasör oluşturan ve exe dosyalarını silip kendini aynı adla yerine koyan virüsü hayatımda asla unutamam.
https://www.google.com/search?q=winfile ... e&ie=UTF-8