Formattan Sonra Biosa Gömülü Key ile Aktifleştirme
-
- Bit
- Teşekkür etti: 4 kez
Formattan Sonra Biosa Gömülü Key ile Aktifleştirme
Merhabalar;
Orijinal isolar ile format attığımızda bios a gömülü olan keyler ile windows otomatik aktifleştirme yapabiliyor.
Modifiye edilmiş sürümler ile bu aktifleştirme işlemini nasıl yaptırabiliriz.
Şimdiden Teşekkürler.
Hayırlı Ramazanlar.
Orijinal isolar ile format attığımızda bios a gömülü olan keyler ile windows otomatik aktifleştirme yapabiliyor.
Modifiye edilmiş sürümler ile bu aktifleştirme işlemini nasıl yaptırabiliriz.
Şimdiden Teşekkürler.
Hayırlı Ramazanlar.
- shampuan
- Petabyte4
- Teşekkür etti: 208 kez
Re: Formattan Sonra Biosa Gömülü Key ile Aktifleştirme
Modifiye edilmiş kalıbın orjinal kalıp ile aynı versiyon (home, pro neyse) olması gerek. Bunun dışında bir sorun çıkacağını sanmam.
- feuer
- Terabyte2
- Teşekkür etti: 127 kez
Benim makinede home single language lisansı var.
Windows 10 ya da 11 iso ile yükleme yaptığımda home single language kendi kendine aktif oluyor.
10 ve 11 indirdiğimiz isolarda dizinde bu home single language, pro vs... gibi farklı sürümler var.
home single language i iso dan kaldırmadığım sürece kurulumlarda bu sürüm kendi kendine aktif oluyor.
ISOları farklı değil bu sürümlerin aynı isoda dizinleniyorlar.
makinaya hangi sürüm gömülüyse o lisans aktive olur. (ISO dizininden o sürümü kaldırmadıysanız kaldırmadıysanız)
Windows 10 ya da 11 iso ile yükleme yaptığımda home single language kendi kendine aktif oluyor.
10 ve 11 indirdiğimiz isolarda dizinde bu home single language, pro vs... gibi farklı sürümler var.
home single language i iso dan kaldırmadığım sürece kurulumlarda bu sürüm kendi kendine aktif oluyor.
makinaya hangi sürüm gömülüyse o lisans aktive olur. (ISO dizininden o sürümü kaldırmadıysanız kaldırmadıysanız)
- ozgutozkan
- Kilobyte4
- Teşekkür etti: 172 kez
Bende şöyle bir durum var. Okullardaki akıllı tahtalarda key gömülü bir tahtaya windows kurdum student pro gibi bir key ile etkinleşti bu tahtadan imaj alıp diğer tahtalara attım. Fakat 2. Tahta bu sürüm ile uygun değil dedi. Etkinleşmedi. Yani etkinleştirmeyi silme gibi bir olay var mı? İnternette arattım ama mantıklı bir şey bulamadım.feuer yazdı: ↑05 Nis 2022, 22:21 Benim makinede home single language lisansı var.
- feuer
- Terabyte2
Şurayı bir inceleyin, sonuçta donanım değişikliği yapmış oluyorsunuz.
https://support.microsoft.com/tr-tr/win ... 3fc72b6665
Her makinanın keyi farklıdır, bu sebeple imaj farklı makinada aktivasyonu sağlayamıyor.
Bazı komutlar olacak bu etkinleştirme aktivasyon key konuları ile ilgili.
Ben windows 10 ve 11 i diz üstümde hep gömülü key ile kullandığım için sorun oluşmadı.
Şu senaryoyu izlerseniz de o sorunu almazsınız:
Kurulum iso üzerinde gerekli değişikleri yapıp, her bilgisayara oyanmış isodan kurardım.
Zaten kurulum sırasında makinalardaki key gördüğünden manuel olarak dahi key istemiyor, internete bağlanınca da kendi kendine aktivasyonu sağlıyor.
https://support.microsoft.com/tr-tr/win ... 3fc72b6665
Her makinanın keyi farklıdır, bu sebeple imaj farklı makinada aktivasyonu sağlayamıyor.
Bazı komutlar olacak bu etkinleştirme aktivasyon key konuları ile ilgili.
Ben windows 10 ve 11 i diz üstümde hep gömülü key ile kullandığım için sorun oluşmadı.
Şu senaryoyu izlerseniz de o sorunu almazsınız:
Kurulum iso üzerinde gerekli değişikleri yapıp, her bilgisayara oyanmış isodan kurardım.
Zaten kurulum sırasında makinalardaki key gördüğünden manuel olarak dahi key istemiyor, internete bağlanınca da kendi kendine aktivasyonu sağlıyor.
- ozgutozkan
- Kilobyte4
- Teşekkür etti: 172 kez
Aslında durum şöyle iso mesela home student sürümü, tahtayı etkinleştirince sürüm home pro olarak güncellendi. İmaj attığım diğer tahtada hiç 10 kurulmamış olma ihtimali de var. Bugün tam cevabı atamam ama windows etkinleştirmek istediğim zaman keyiniz bu sürüm için uygun değil gibi bir uyarı verdi. Keyin hangi sürüme uygun sorgusu yoktur tahminim. Microsoft birde Allah bilir. Devletin bilgisayarı olmasa umrumda olmaz ilaç atar geçerim.
- feuer
- Terabyte2
Kurulum dizininde pro da kurulduğu için aktivasyon sırasında aktifleşir.
Ancak imajınız zaten pro olarak aktif olduğu için diğer cihazda eğer ki pro gömülü değilse uyarı verir.
Makaleden anladığım kadarıyla her anakart için farklı key olduğu için kurulum yaptığınız cihazda aynı sürüm (pro dan alınan imajı pro gömülü cihaza aktarma) gömülü olsa bile yeniden aktivasyon gerekir.
Ancak imajınız zaten pro olarak aktif olduğu için diğer cihazda eğer ki pro gömülü değilse uyarı verir.
Makaleden anladığım kadarıyla her anakart için farklı key olduğu için kurulum yaptığınız cihazda aynı sürüm (pro dan alınan imajı pro gömülü cihaza aktarma) gömülü olsa bile yeniden aktivasyon gerekir.
-
- Bit
- Teşekkür etti: 4 kez
Merhaba
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
- burak35
- Petabyte2
- Teşekkür etti: 2292 kez
aynı normal orjinal windowslarda olduğu gibi aktifleşme olması lazım ama internet bağlantısıda gerekir diye biliyorum.
Tahtalardaki Windows lisansları o anakarta özel OEM key li olabilir. yani anakart değişirse o lisans çalışmazozgutozkan yazdı: ↑05 Nis 2022, 22:43Bende şöyle bir durum var. Okullardaki akıllı tahtalarda key gömülü bir tahtaya windows kurdum student pro gibi bir key ile etkinleşti bu tahtadan imaj alıp diğer tahtalara attım. Fakat 2. Tahta bu sürüm ile uygun değil dedi. Etkinleşmedi. Yani etkinleştirmeyi silme gibi bir olay var mı? İnternette arattım ama mantıklı bir şey bulamadım.feuer yazdı: ↑05 Nis 2022, 22:21 Benim makinede home single language lisansı var.
OEM Key ya da OEM Lisans en basit haliyle tek bilgisayarda kullanılmak üzere hazırlanmış lisanslardır. OEM (Original Equipment Manufacturer) Orijinal Ekipman Üreticisi anlamına gelir. Genellikle üreticiler tarafından laptoplarda ya da işletim sistemi kurulu gelen hazır sistemlerde kullanılır. OEM lisansın en önemli farkı, tek cihazda kullanılmak üzere hazırlanmış olmasıdır. Yani lisans anakarta gömülür ve başka anakart kullanılan bir sistemde kullanılamaz. OEM lisans Microsoft tarafından üreticilere satılır ve son kullanıcı tarafından direkt Microsoft'tan alınamaz.
OEM lisanslar, son kullanıcıya perakende şekilde satılan lisanslardan aşağıdaki özellikler hariç tamamen aynıdır.
OEM lisanslar ilk ve tek bilgisayarı lisanslayabilir. Başka bilgisayarda kullanılamaz.
OEM lisans anakart haricinde her türlü donanım değişim ve yükseltmesine izin verir.
OEM lisans kullanıcılarına Microsoft destek elemanları tarafından direkt destek sağlanmaz. Destek için üreticiye başvurulmalıdır.
Eğer sisteminizde anakart değişimi yapılırsa OEM lisans yeni anakarta aktarılamaz!
Retail yani Perakende Lisans, OEM lisansın tersine aynı anda olmamak kaydıyla birden fazla bilgisayarda kullanabilirsiniz. Retail key teknoloji mağazaları ve Microsoft Store'da satılan lisanstır. Yani teknoloji mağazalarından aldığınız lisanslar kutu ile satılan retail keylerdir.
Retail yani perakende lisansları diğer bilgisayardan kaldırmak şartıyla yeni bilgisayara taşıyabilirsiniz.
Retail lisans anakart dahil tüm donanımların değişim ve yükseltmesine izin verir.
Retail lisans kullanıcılarına Microsoft destek elemanları tarafından ücretsiz destek sağlanır.