Arkadaslar, tam üc gündür cözemedigim bir sorunum var. Bir hafta kadar önce bilgisayarim arada bir mavi ekrana düsüp reset atmaya basladi. msconfig'ten baktigimda baslangic menüsünde KernelFaultCheck diye bir sey yer aliyordu (karsisinda da dumprep 0 -k yaziyor.) Bunu önce virüs sanarak dünyanin bütün antivirüslerini (saka yapmiyorum), sonra spy temizleyicileri günlerce tek tek yükleyip test ettim hicbiri buna ilisemedi bile. Son care olarak c'ye format attim ve windows'u tekrar kurdum. Yepyeni windows'ta da ayni problemle karsilasinca cildirmanin esigine geldim. su anda kurdugum 5. ya da altinci windows bu ve problemim ortadan kalkacak yerde katmerlendi. Artik dogru düzgün hicbir programi yükleyemiyorum. Kendini gecici bir dosyaya acarak yüklenen programlar, sikistirilmis dosyalar ve her türlü setup dosyalari acma islemi sirasinda hata veriyor. Microsoftun tüm yazilimlari hata mesaji veriyor. örnegin bugüne kadar hic problem cikarmayan Ofis'i yüklemeye calisinca cab dosyasi hatasi veriyor. Ayrica artik windows'u yüklerken de bazi yükleme dosyalarinin bulunamadigina iliskin hatalar almaya basladim. CD'yi cikartip tekrar taktigimda bu kez o bulamadigi dosyayi taniyarak devam ediyor yüklemeye.
Acaba sorun Ram'den kaynaklaniyor olabilir mi ya da harddiskten. cünkü dikkat ediyorum genelde o mavi ekranin gelerek resetlendigi zamanlar sisteme yük bindigi zamanlar oluyor.
Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa gercekten minnettar olurum. Yoksa cildirmak isten bile degil. Yanitlar icin simdiden tesekkürler..
Not:
Sistemim:
P4 2.0
256 mb Ram
arkadaslar baska bi forumdan alinti. dogru dürüst bi cevap verilmemis. ama agirlikli olarak sorunun ram lerden kaynaklandigi üzerinde durulmus.
bi kismida bios a virüs bulasmis olabilecegini ve update edilmesi gerektigini sölemis.
Cözümleri arastiririm fakat ilk aklima gelen:
Bilgisayarimi sag clickleyelim > Secenekler > Gelismis > Acilan ekrandaki dipte Startup and Recovery e clickleyelim ve 'Write debugging information' altindaki bosluktan 'None' olarak ayarlayip onaylayarak cikalim. ve
Asagidaki degerin CrashDumpEnabled"=dword:00000000 olduguna emin olalim
dostum benim bir arkadasimin bilgisayari boyle bir hatayi surekli veriyordu bilgisayari cok yeniydi dedigin gibi hicbir programi kabul etmiyor kendi kendine resetliyordu biz cozemedik ve isvicreli bir uzman arkadasa goturdum oda cozemedi remlerle ilgili bir teste taabi tuttu ama ramlerde birsycikler yoktu sapasaglamdi inanirmisiniz bilgisayar kendiliginden sorunu cozdu hicbirsey anlamadik bir ay bizi cildirtan bu hata aniden kendiliginden yokoluverdi bir aydan sonra yani cok sevindik ama size birsey soyliyim velociraptor dostumuz bunu daha iyi bilir fakat ben birsey anladim bu hatadan bir program yukluyorsunuz ornegin antivirus gibi cunku arkadasim bildisayarina kaspersky yuklemisti hatayi vermeden once ve o program bilgisayari kilitliyor anlasilmaz bir olaya fakat gercek hic birsey yapamiyorsunuz mudahaleye izin vermiyor bilgisayar kimsenin basina gelmemesini temenni ederim kolay gelsin.
@bambucya77: Su software konusunda haklisin , yaptigim arastirmalarda sunu gördüm ayni dertten muzdarip bircok kisi var ve hicbirinin sorununa bir cözüm bulunamamis , ve donanimsal bir arizalari da yok , genellikle sonradan yüklenen bir software buna neden oluyor , Sorunu olan arkadasin bircok Antivirüs ile sistemini taratmis olmasi , virüs olasiligini da ortadan kaldiriyor , geriye üstteki cözümü denemesi (ki birsekilde o ayar xp kurulumuyla otomatik olarak yanlis geliyor olabilir)veya Xp cd sinden kaynaklanan bir hata vardir , neticede 100 defa da ayni Cd ile kursaniz hata düzelmeyecektir, o nedenle Baska bir Cd ile yeniden Xp kurmasini tavsiye ederim , eger yine ayni hatayi veriyorsa bir olasilik baska bir isletim sistemi kurarak ve ayni programlari yükleyerek bir müddet Pc sini test etmesini tavsiye ederim.
kesinlikle katiliyorum fakat kuracaginiz sistemin original cd mi yoksa copie mi (anahtar degil sadece cd demek istiyorum) olmasina sanirim cok dikkat edilmesi gerekiyor bazen copie yi bile kabul etmeyip ayni hatayi verebilir cd acilisinda ama original cd de bir sorun cikarmiyor anladigim kadari ile yine de usstte tavsiye ettiginiz yontem ise yarayabilir denemekte fayda var tesekkurler.
eger yine ayni hatayi veriyorsa bir olasilik baska bir isletim sistemi kurarak ve ayni programlari yükleyerek bir müddet Pc sini test etmesini tavsiye ederim.
arkadaslar alakasi varmi bilmiyorum ama benzeri bir olayda benim basima geldi.yeni kurulmus isletim sistemine zone alarm i kurmustum.
kurmamla sistemin cökmesi bir oldu.aklima gelen tüm kurtarma müdahalelerini denememe ragmen sistemi kurtaramadim,ve tekrar format atip kurtuldum.
gerci arkadasin problemi formatla da düzelmiyor.allah kolaylik versin.
ne diyim.
Alesta yazdı:peki arkadasa yapilan önerilerden biri de bios a udate. virüs bulasmis olabilecegi gerekcesiyle. gercektende bios a kadar girebilir mi bi virüs.
velociraptor aklima söyle bir cözüm geldi normal calisan bir pc de ki reg defteri enum silindikten sonra yedeklenip hata veren pcye aktarilsa formattan sonra cözüm olurmu.. yada söyle sorayim reg kayitlarini oldugu gibi aktardigimizda virüs veya trojan veya hatali kurulumlardan dolayi pc de ki yanlis calismalara son verebilirmiyiz
Eger her iki Pc ninde hardware konfigürasyonu tipa tip ayniysa ve her ikisinde de ayni isletim sistemi varsa Bence olur (denemedim) fakat buna da gerek yok ben 2 dir sistemimi asagidaki yöntemle kurtariyorum :
registry yerine ghost la herhangi bir hdd nin imajini alsan daha iyi olur yalniz dikkat et intel olmasin chipseti problem ortadan kalkacaktir sadece kendi driverlarinizi tanitmaniz yeterli...