Enteresan Bir Slogan

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 208 kez

Enteresan Bir Slogan

Mesaj gönderen shampuan »

Gece gece canım sıkıldı. Alakasız şeyler düşünürken aklıma geldi. Yıllardır aklımı kurcalayan saçma bir slogan, ne zaman aklıma gelse beni düşüncelere garkediyor. Bu "gargetmek" kelimesini ilk defa kullanıyorum bu arada...

Bu başlığı sırf gırgır muhabbet amacıyla açtım. Bir el atıverin hele.

* * *

Hatırlarsanız bundan yıllar evvel TV reklamlarında,

Kod: Tümünü seç

bosch
firmasının bir sloganına değiniliyordu. Güya bu slogan, firmanın kurucusunun önemli bir sözüymüş (bilmiyorum). Reklam, bir hırsızın beyaz eşya mağazasına girişiyle başlıyor. Hırsız tam işe başlayacakken mağazanın duvarında robert amca'nın sözünü görüyor:

Kod: Tümünü seç

İnsanların güvenini kaybetmektense, paramı kaybetmeyi tercih ederim.
Bunu okuyan hırsız, "vay canına yandığımın" diyerek duygusallaşıp vazgeçiyor, işini bitirmeden çıkıyor.

Reklam, ısrarla ve tekrar tekrar, uzunca süre izleyicinin gözüne gözüne sokuldu.

Ancak o zamanlardan beri bana hep mantıksız geldi. Size de bu söz, ya da slogan neyse, saçma gelmiyor mu?

Diyor ki "ben müşterilerime güven vereyim de, para kazanmasam da olur!". Yani bunu kastetmeye çalışıyorlar. Ancak aksine insanlar kadar paraya değer veriyormuş gibi de görünüyor. Tekrar okuyup düşünün. Bana şöyle geliyor:

"Ben paraya o kadar önem veriyorum o kadar önem veriyorum ki, benim hayatımdaki en önemli şey, paradır. Ancak eğer insanların güvenini kaybetmektense, hayatta en değer verdiğim şeyi, parayı kaybetmeyi tercih ederim"

Mantıksızlığı farkettiniz mi?

Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. Belki çeviri yanlıştır...

"Ben paraya o kadar önenm verir... bla bla bla... ki, müşteri kitlemi kaybetmektense, geçici olarak paramı kaybetmeyi tercih ederim. Paramı şimdi kaybederim ama insanlar bana güvendikleri için tekrar kazanırım"

Belki daha da çoğaltılabilir. Ya da ben saçmalıyorumdur.

Kısacası bana buradaki slogan, "müşterilerim mi önemlidir, para mı? Ahahah tabii ki müşterilerim!" anlamına gelmiyor. Yani bana göre.

Siz ne diyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 3460 kez

Re: Enteresan Bir Slogan

Mesaj gönderen velociraptor »

Güven kaybı uzun vadede para kaybını zaten getirecektir. Bence ürün kalitesini vurgulamaya çalışan bir reklam , dandik ürün üretip kısa vadede kazanç elde etmektense , kaliteli ürün üretip uzun vadede gelirimi garantilerim demeye getirmiş gibi
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 305 kez

Mesaj gönderen esatiz »

velociraptor yazdı: 18 Mar 2022, 11:18 Güven kaybı uzun vadede para kaybını zaten getirecektir. Bence ürün kalitesini vurgulamaya çalışan bir reklam , dandik ürün üretip kısa vadede kazanç elde etmektense , kaliteli ürün üretip uzun vadede gelirimi garantilerim demeye getirmiş gibi
:arrow:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2
Teşekkür etti: 127 kez

Mesaj gönderen feuer »

İşletmelerin iki temel amcaı vardır, topluma hizmet vermek, para kazanmak.

Para kazanmadan hiçbir işletme yürümez.

Ancak müşterilerin hizmet almayı seçerken dikkate aldıkları standartlar bazı etik değerler vardır.
Pek çok işletmenin de kendi standrtları oluşur.

Mesela McDonalds'ın hijyen standaartları vardır, çalışanların iş elbiselerinin ceplerinin olmaması dahi bu hijyen standartlarını korumaya yöneliktir.

Bazı ayakkabı üreticileri ayakkabılardaki hataları birebir değiştirme garantili olarak sunar. Ayakkabılar pahalıdır eskisini alıp yenisini vermek maliyetleri arttırır ama uzun vadede hatasız ayakkabı üretimi ve müşterilerde güven oluşacağından satışları arttırıcı etkisi olur.

Bir işletmeci çok kaliteli bir ürün satsa bile hizmet verirken mesela satış görevlisinin tavırları bile müşteri için bir seçim kriteridir.

Dolayısıyla kısa vadede para kaybetmeyi seçse bile daha kaliteli ürünler sunarak itibarını koruyarak uzun vadede müşterilerini tutacak ve para kazanamaya devam edecektir.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Teşekkürler ve tebrikler.

Peki bu anlattıklarınızı, slogana başarıyla aktarabilmiş mi sizce? (sadece sorgulamak için soruyorum).
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte2
Terabyte2
Teşekkür etti: 127 kez

Mesaj gönderen feuer »

Bence o slogan yeterli. Reklam filmi ile birlikte gayet anlaşılır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

O zaman skynti yok :-)
Herşeye de kafayı takmamak lazım.