Arkadaşlar merhaba;
asus anakarta sahip masaüstü bilgisayar siyah ekran düşüyor ve açılmakta zorlanıyor. çok nadir de olsa bazan açıldıktan sonra da siyah ekran veya donma problemi yapabiliyor.
açılış esnasında windows logosunda takılı kalıyor veya windows logosu gelmeden siyah ekranda bekliyor.
yaptıklarım, hdd yi değiştirdim, sata kablosunu değiştirdim, ram i değiştirdim, ekran kartı değiştirdim, power değiştirdim ve geriye bir tek anakart kaldı. bu problemi nasıl aşabilirim?
görüntünün siyah ekrana düşmesi
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: görüntünün siyah ekrana düşmesi
Windows logosunda takılı kalma problemi olmasaydı ekranda sorun olması da düşünülebilirdi. Başka makinada ekranı bir süre deneyerek bu şıkkı eleyebiliriz.
Anakart eskiyse ya da soğutması yetersiz kaldıysa devre elemanlarında ve köprülerinde, elektrik iletiminde sorunlar oluşmuş olabilir.
Bazı sürücüleri kaldırmamak gerekiyor.
İnce ayar uygulayın bilgisayarı uçurun tarzı ayarların bazıları sistemsel kararsızlıklara neden olabiliyor.
Bu tarz ayarlar yaptığımda (fazla hakim değildim o dönem) bahsettiğiniz durumun benzerini ben de yaşamıştım.
Bilgisayar açılmıyordu kapanmıyordu, ekran kararıyordu. Bilgisayarın ıskartaya çıktığını düşündüğüm bir zamanda temiz kurulum sonrası normal çalışmaya başladığını görünce olayın o ayarlardan kaynaklandığını anlamıştım.
Windows'u temiz kurulumda fabrika ayarlarıyla bir süre kullanmayı da deneyin.
Anakart eskiyse ya da soğutması yetersiz kaldıysa devre elemanlarında ve köprülerinde, elektrik iletiminde sorunlar oluşmuş olabilir.
Bazı sürücüleri kaldırmamak gerekiyor.
İnce ayar uygulayın bilgisayarı uçurun tarzı ayarların bazıları sistemsel kararsızlıklara neden olabiliyor.
Bu tarz ayarlar yaptığımda (fazla hakim değildim o dönem) bahsettiğiniz durumun benzerini ben de yaşamıştım.
Bilgisayar açılmıyordu kapanmıyordu, ekran kararıyordu. Bilgisayarın ıskartaya çıktığını düşündüğüm bir zamanda temiz kurulum sonrası normal çalışmaya başladığını görünce olayın o ayarlardan kaynaklandığını anlamıştım.
Windows'u temiz kurulumda fabrika ayarlarıyla bir süre kullanmayı da deneyin.
- Alesta
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
farklı bir hdd deneyerek zaten temiz kurulum yapılmış oldu ama sonuç aynı.
geriye bir tek anakart ve işlemci kaldı. işlemci bu tarz hataları sebep olabilir mi, değiştirip denesem sonuç alabilir miyim?
geriye bir tek anakart ve işlemci kaldı. işlemci bu tarz hataları sebep olabilir mi, değiştirip denesem sonuç alabilir miyim?
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
İşlemcinin kolay kolay bozulacağını sanmıyorum ama donanımsal sıkıntıyı görmeden çözmek zor.
Bazen bu bellek yuvası bozulunca da olabiliyor bu kapanma işi.
ram değiştirme kısmında şu yöntemi de deneyin!
ram tek yuva mı? dual ise tek tek deneyin.
Benim bir ana kartta yuvadaki arıza yapmıştı benzer bir sorunu, tek yuvaya dönmüştüm.
Bazen bu bellek yuvası bozulunca da olabiliyor bu kapanma işi.
ram değiştirme kısmında şu yöntemi de deneyin!
ram tek yuva mı? dual ise tek tek deneyin.
Benim bir ana kartta yuvadaki arıza yapmıştı benzer bir sorunu, tek yuvaya dönmüştüm.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Herşeyi değiştirip geriye sadece anakart kaldıysa muhtemelen anakartınızda arıza olabilir. Üzerinde şişmiş kondansatörler var mı bir bakın. Varsa ondan da olabilir. Şişmiş kondansatörler çoğunlukla hiç açılmama sorunu yaparlar. Ancak bazı durumlarda değer değiştirdikleri için bir süre çalışıp ısınınca huyu suyu değşebiliyor.