Google, Chrome OS'nin eski bir makineye yeni bir soluk getirmenin iyi bir yolu olduğuna inanıyor. Şirket, işletim sisteminin yavaş yavaş arka plana geçtiği ve kullanıcıların yalnızca favori uygulamalarını çalıştırabilmeyi önemsediği bir dünyaya uyum sağlıyor.
Google'ın en son masaüstü çalışması, birkaç dakika içinde çeşitli PC'lere ve Mac'lere yüklenebilen Chrome OS Flex adlı yeni bir Chrome OS sürümüdür . Şirket, onu eski makinelere yeni bir soluk getirebilecek iş ve eğitim odaklı bir işletim sistemi olarak konumlandırıyor, ancak bunun dışında Chromebook'larda sunulanlara benzer bir deneyim sunduğu da görülüyor.
Bunun arkasındaki fikir basittir - günümüzde bir bilgisayarda yaptığımız şeylerin çoğu bir web tarayıcısında gerçekleşir, bu nedenle Windows veya macOS gibi bir işletim sistemini çalıştırmak aşırıya kaçar. Chrome OS Flex ücretsizdir, bir USB sürücüsünden çalıştırılabilir ve Linux çekirdeği üzerine kurulmuş bir web tarayıcısından biraz daha fazlası olduğu için dağıtılması ve yönetilmesi daha kolaydır.

Google, Chrome OS Flex'i en az 4 gigabayt RAM ve 16 gigabayt depolama alanına sahip Intel veya AMD destekli sistemlerin çoğunda çalıştırabileceğinizi söylüyor ve şirket sertifikalı bir model listesi oluşturmaya çalışıyor . Beklediğiniz gibi, tüm Chrome OS özellikleri , üzerinde çalıştığı donanıma bağlı olarak çalışmayabilir ve Google Play ve Android uygulamaları gibi özellikler hiç kullanılmayabilir.
2021'de eğitim harcamalarındaki yavaşlama nedeniyle Chromebook gönderileri düştü , bu nedenle Google'ın artık Windows veya macOS'un en son sürümünü desteklenmeyen bir cihaza sahip kişilere satış konuşması yaparak Chrome OS pazar payını iyileştirmeye çalıştı. Ne de olsa Google , bireylerin ve kuruluşların eski makineleri Chrome OS cihazlarına dönüştürmesine yardımcı olan CloudReady yazılımı için 2020'de Neverware'i satın aldı.
Chrome OS Flex'i denemek isteyenler bunu ücretsiz olarak yapabilirler . Bunun şu anda BETA olduğunu belirtmekte fayda var, bu nedenle bazı hatalar olabilir. Bununla birlikte, kalıcı bir kuruluma karar vermeden önce onu doğrudan bir USB sürücüsünden çalıştırabilirsiniz. Önümüzdeki aylarda kararlı bir sürümün piyasaya sürülmesi bekleniyor ve mevcut CloudReady kullanıcıları daha sonra Chrome OS Flex'e taşınacak.
https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/
Kaynak:
https://www.techspot.com/news/93430-goo ... ld-pc.html