fn+f12 tuşları çalışmıyor
- Alesta
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
fn+f12 tuşları çalışmıyor
arkadaşlar merhaba
casper laptoplarda fn+f12 tuşları wifi yi açmak için kullanılıyor. tabi ürün casper olunca sıkıntı da bitmiyor. bir defa özellikle eski modellerin birçoğunda laptopın açılşından itibaren wifi otomatik olarak aktif hale gelmez ve fn+f12 kombinasyonunu kullanarak manuel olarak açmak gerekir. şimdi elimde bir casper laptop var ve fn+f12 ile wifi yi aktif hale getirmem gerekiyor ama fn+f12 çalışmıyor. fn tuşunun çalıştığına eminim. çünkü fn+f4 veya başka bir f tuşu kombinasyonu denediğimde ses azaltma/artırma veya ekran ışığını düşürme/yükseltme yapabiliyorum ama wifi yi açamıyorum. anladığım f12 tuşu arızalı. wifi aktif hale gelmediği içinde laptop wifi kartı hiç yokmuş gibi davranıyor.
windows 10 veya 7 denediğimde de sonuç aynı. ekran klavyesi de fayda etmiyor. sonuç olarak laptopın açılışından itibaren fn+f12 tuşlarını aktif hale getirmenin bir yolu var mıdır? ne bileyim açılışa bir hotkey filan koyulabilir mi mesela. ne yapabilirim?
casper laptoplarda fn+f12 tuşları wifi yi açmak için kullanılıyor. tabi ürün casper olunca sıkıntı da bitmiyor. bir defa özellikle eski modellerin birçoğunda laptopın açılşından itibaren wifi otomatik olarak aktif hale gelmez ve fn+f12 kombinasyonunu kullanarak manuel olarak açmak gerekir. şimdi elimde bir casper laptop var ve fn+f12 ile wifi yi aktif hale getirmem gerekiyor ama fn+f12 çalışmıyor. fn tuşunun çalıştığına eminim. çünkü fn+f4 veya başka bir f tuşu kombinasyonu denediğimde ses azaltma/artırma veya ekran ışığını düşürme/yükseltme yapabiliyorum ama wifi yi açamıyorum. anladığım f12 tuşu arızalı. wifi aktif hale gelmediği içinde laptop wifi kartı hiç yokmuş gibi davranıyor.
windows 10 veya 7 denediğimde de sonuç aynı. ekran klavyesi de fayda etmiyor. sonuç olarak laptopın açılışından itibaren fn+f12 tuşlarını aktif hale getirmenin bir yolu var mıdır? ne bileyim açılışa bir hotkey filan koyulabilir mi mesela. ne yapabilirim?
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: fn+f12 tuşları çalışmıyor
SharpKeys uygulamasıyla çalışmayan tuşunuzu başka bir tuş ile değiştirebilirsiniz.
f12 için ğ harfini atayabilirsiniz.
ancak fn ile sağlanan fonksiyon işler mi emin olamadım.
f12 için ğ harfini atayabilirsiniz.
ancak fn ile sağlanan fonksiyon işler mi emin olamadım.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Klavyenizi hiç değiştirdiniz mi?
Daha evvel tuşları dökülmüş bir casper için klavye getirttim taktım, fakat bazı tuşların yanlış çalıştığını gördüm.
Değiştirmediyseniz durum farklı. Basit bir script yazarak tek tıklamayla wifi aç/kapat yapılabilir. Sordum anasayfaya bir bakmak lazım belki vardır. Bir ikisine baktım, interneti aç/kapat konusu var ama wifi donanımını aç kapat bulamadım. Aşılabilir diyorum ben.
Diğer taraftan wi-fi'nin kapalı gelmesi daha iyi ve güvenlidir. Benim başka bir marka laptobumda wifi devamlı kapalı olarak gelir.
Daha evvel tuşları dökülmüş bir casper için klavye getirttim taktım, fakat bazı tuşların yanlış çalıştığını gördüm.
Değiştirmediyseniz durum farklı. Basit bir script yazarak tek tıklamayla wifi aç/kapat yapılabilir. Sordum anasayfaya bir bakmak lazım belki vardır. Bir ikisine baktım, interneti aç/kapat konusu var ama wifi donanımını aç kapat bulamadım. Aşılabilir diyorum ben.
Diğer taraftan wi-fi'nin kapalı gelmesi daha iyi ve güvenlidir. Benim başka bir marka laptobumda wifi devamlı kapalı olarak gelir.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19104 kez
Aşağıdaki scripti indir
https://www.sordum.net/indir/download.p ... pat_ac.zip
1. Zipten çıkart (şifresi : sordum)
2. Çalıştır penceresinden şu komutu ver shell:startup
3. Açılan klasör içerisine Wi_Fi_Enabler.vbe dosyasını veya kısayolunu at
Artık her açılışta kablosuz ağ otomatik olarak aktif edilecektir.
https://www.sordum.net/indir/download.p ... pat_ac.zip
1. Zipten çıkart (şifresi : sordum)
2. Çalıştır penceresinden şu komutu ver shell:startup
3. Açılan klasör içerisine Wi_Fi_Enabler.vbe dosyasını veya kısayolunu at
Artık her açılışta kablosuz ağ otomatik olarak aktif edilecektir.
- Alesta
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
velociraptor teşekkürler. ama zip dosyası sıkıntılı hata veriyor. tekrar yüklemen mümkün mü?
- velociraptor
- Yottabyte4

Anlık hosting kesintisi olabilir , birdaha indirmeyi deneyin , çünkü indirip denedim sorun yok açıyor
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Aklıma yeni geldi, daha önce de bir kez böyle bir sorunla karşılaşmıştık da, linux tarafında peazip ile açabilmiştim. Şu anda telefondayım, yarın tekrar denerim. Deneyen arkadaşlar da yazabilir.
- velociraptor
- Yottabyte4

- velociraptor
- Yottabyte4

- velociraptor
- Yottabyte4

Bu sanırım yine hostingin yüklenen dosyaları otomatik taraması neticesi oluşan bir hata , şu an winrar sorunsuz açıyor dosyaları , ama 7zip veya windowsun kendi zip açıcısı hata var diyor çok ilginç