merhaba iyi akşamlar maddi manevi ve ailevi sorunlardan ötürü bir müddet buraya uğrayamadım yaklaşık 2bucuk ay kadar önce bilgisayarımdaki sorunlardan ötürü maddi durumumda iyi olmadıgı için bilgisayarımı bir yakınım vasıtası ile bir teknik servise götürdüm neyse bilgisayarımın win7de sorun cıkarttıgını ve win10 kuracaklarını söylediler mecburen kabul ettim hdd takılı olan yere hp s700 120gb ssd bozuk olan dvd yerine aparatla harddiskimi taktırdım servis harddiskimi birlşetirmemiş ssdde zaten win10 kurulu adamlara harddisk 2ye bölünük harddiskin içindeki sistem ayrıldıda göründüğü için hdd neredeyse 3e bölünük bunu birleştirin dedim yok biz sorumluluk almıyoruz içinde önemli dosyalarım var dediniz dediler neyse dedim kabul ettim önce harddiskin sistem ayrıldı yazan 350megabaytlık kısmını sürücü harfi sil diyerek bilgisayarımda görünmemesi için kaldırdım (karmasa olmasın diye karmasa sevmiyorum çünkü) sonra 640 gb olan bilgisayarımın içinde gelen harddiski seneler önce win7 kullanırken ilk kez format attıgımda 2ye bölmüştüm 100 ve 495gblık 2 kısım olarak suan herseyim kullandıgım programlar müzik klip konser dvd arşivlerim fotograflarım hatta edevlet ve ösym şifresi gibi önemli dosyalarım hep 495 gblık kısımda fakat buradaki alan çok azaldı 2 parça hdd kullanmamak için bugün disk yönetimini açıp mecburen 350mblık sistem ayrıldı kısmını ve 100gblık kısmı önce sil sonra birleştir diyerek tek parça yapabildim şu fotoda görüldüğü gibi

100gb ayrılmamış alan olarak görünüyor burda sorun yok tamam istersem yeni birim diyip kullanabiliyorum ama ben bu kısmı 495 gblık burak yazan kısım silinmeden 2 sini birleştirmek istiyorum fakat yapamıyorum burak e yazan 495gblık kısma sağtuş birim genişlet ileri dediğimde ise şöyle bir uyarı veriyor

burada ne yapmam gerekiyor 495 gblık kısım silinmemeli çünkü senelerdir topladıgım müzik arşivim var ve silinsin istemiyorum elimde yedek olarak bi hdd var ama o arşivimin anca yarısını alabildi 320 gb oldugu için 2inci görselden sonra ne yapmam nasıl yapmam gerekir daha önce bu tarz birşeye ihtiyacım olmadıgı için böyle birşey hiç yapmadım nette programlar var ama onlarda cok karmaşık geldi bana illa programmı kurmam kullanmam gerekiyor?

yardımcı olursanız sevinirim