Bitcoin madencilik şirketi Pennsylvania enerji santralini satın aldı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 46474
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 4602 kez
Teşekkür edildi: 3916 kez

Bitcoin madencilik şirketi Pennsylvania enerji santralini satın aldı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Kripto madenciliği şirketleri, Bitcoin madenciliğinin muazzam güç gereksinimleri ve ekolojik etkileriyle ilgili endişelere rağmen, güç sorunlarına yenilikçi çözümler bulmaya devam ediyor. Pensilvanya'daki bir holding şirketi kısa süre önce mali açıdan zorlu Scrubgrass enerji santralini satın aldı. Tesis şu anda 1.800 Bitcoin madencisi için yeterli güç üretiyor ve üretim artışlarının 2022 yılına kadar 20.000'den fazla madenciyi desteklemesi planlanıyor.

Bitcoin veya Ethereum gibi en iyi kripto para birimlerinin madenciliği büyük miktarda güç gerektirir. Madeni parayı çıkarmak ve işlemi doğrulamak için gereken kaynaklar da dahil olmak üzere tek bir Bitcoin işlemi, toplam 1.700 kilovat saate (kWh) kadar çıkabilir. Bu sürekli artan güç talebi, büyük kripto madenciliği ekiplerini, güçlerini mümkün olan en düşük maliyetle üretmek için mevcut tüm araçları kullanmaya zorladı . Bazı durumlarda bu, madencilik operasyonlarının kelimenin tam anlamıyla enerji üretimini kendi ellerine almasına yol açar.

Pennsylvania, Kennerdell'deki Stronghold Digital Mining, güç sağlama zorluklarını kendileri çözmeye çalışan madencilik operasyonlarının saflarına katıldı. Bölgesel hidroelektrik enerjisinden yararlanan veya kendi eyaletlerinden enerji kredileri ve ödemelerinden yararlanan diğer şirketlerden farklı olarak Stronghold, yakın zamanda Pennsylvania, Venango County'deki Scrubgrass enerji santralini satın aldı. Stronghold'a göre Kuruluşlarını "çevresel açıdan faydalı ve dikey olarak entegre bir Bitcoin madenci" olarak tanıtan tesis, tesisin yanındaki nakliye konteynırlarında bulunan yerinde madencilik donanımına güç sağlamak için Pennsylvania'nın atık kömürünü yakacak. Atık kömür, kömür madenciliği operasyonlarından sonra kalan artık malzemedir; alüminyum, demir ve manganez gibi metalleri toprağa ve çevredeki su kaynaklarına sızdırarak çevreye özellikle zararlı olabilir.

Resim

Stronghold, atık kömürü talep edip yakmayı, ardından daha önce kirlenmiş geri kazanılmış araziyi Pennsylvania Çevre Koruma Departmanı (DEP) aracılığıyla eyalete geri teslim etmeyi planlıyor. Mevcut DEP istatistikleri, Stronghold'un şimdiye kadar 1.000 dönümlük Pennsylvania arazisinin geri alınmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor. Atıkları yakma ve kontaminasyon tehdidini en aza indirme yeteneğine rağmen, atık kömür hala önemli miktarda karbondioksit üretir. Bu tür emisyonlar, Bitcoin'in enerji ve kirlilik ayak izini izleyen çevre koruma grupları için süregelen bir endişe kaynağıdır.

Geleneksel grafik işleme birimlerini (GPU'lar) kullanan Ethereum madenciliğinin aksine, Bitcoin madenciliği, uygulamaya özel entegre devreler (ASIC'ler) olarak bilinen özel donanıma dayanır. GPU'lar, diğer algoritmaların madenciliğinden amaçlanan oluşturma görevlerini gerçekleştirmeye kadar her şey için yeniden kullanılabilirken, Bitcoin ASIC'leri, yalnızca Bitcoin'in SHA-256 algoritmasına karşı madencilik yapmak için gereken hash gücünü sağlamak için tasarlanmış, amaca yönelik olarak tasarlanmış cihazlardır.

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/91430-bit ... -meet.html
Cevapla