1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 12:52
gönderen krocix
MAC'in kendine has temasını Xp'ye entergre edebileceğimiz bir tema programıdır.16 sene önce geliştirilmesi durmuş ama linkler hala sağlam
Geliştiricinin sitesi
http://www.winosx.com/en/
İndirmek için linke tıkladığınızda önünüze çıkan tavsiye program isteğini "ignore" butonuna basarak geçin yeter.
Burada yine canlı olarak izleyebileceğiniz bir video var



Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 13:03
gönderen velociraptor
Teşekkürler

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 18:23
gönderen shampuan
Videoya erişilemiyor. :( Çok da merak ettiydim. :?:

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 18:56
gönderen krocix
Alt çizgi varmış başında onu koymayı unutmuşum kusura bakma. :kafavur: Düzelttim :kafasalla:
Çok fena görünüyor hemen aparabilirsin bence.Tabii önce taratmak lazım dosyayı.(35 mb civarı)

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 19:14
gönderen shampuan
Tamam izledim.
Windows XP'ye daha evvel ikon ve tema kurma çabalarım oldu. Çok ilginç bir tema arşivi indirmiştim bir yerden ama öyle böyle değil inanılmaz fazla idi sayı olarak. Neyse baya kurcaladım ettim, ama registry'e hasar verdim sonunda. Birkaç yıl öyle hasarlı şekilde kullanmak zorunda kalmıştım.

Eğer meraklısı varsa bulup link atabilirim cidden dediğim kadar var sanal makinede falan deneyebilirsiniz.

Şu an arıyorum umarım bulurum...

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 19:32
gönderen krocix
O zamanlar tema kullanmayanı dövüyorlardı.Sendeki arşivin de ona göre çok olduğuna eminim.Hatta bak videonun altında ecnebi arkadaş ne yazmış;

" No matter how unstable or questionably useful these types of packs were, I really miss this era of Windows customization and can’t help but feel like we really lost something as things became more locked down and standardized. We’re really fortunate that Linux DEs/WMs still exist."
Bu tür paketler ne kadar kararsız veya şüpheli derecede yararlı olursa olsun, bu Windows özelleştirme çağını gerçekten özlüyorum ve yardım edemem ama işler daha kilitlenip standartlaştıkça gerçekten bir şeyleri kaybettiğimizi hissediyorum. Linux DE'leri/WM'leri hala var olduğu için gerçekten şanslıyız.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 19:42
gönderen shampuan
Bir linux'u alıp tıpatıp windows 10 gibi yapabiliyorsun (ben yapamıyorum).
Aynı şekilde tıpatım MAC OS gibi yapabiliyorsun.

Bundan yıllar önce internet üzerinde bir ağabey ile yazışıyoruz. "Bir arkadaşın babası ille de windows10 ille de windows10 diye tutturdu. Biz de archer'ız (hastalık derecesinde arch linux kullanmayı seven linuxcular). Adamı ikna edemedik."

Windows konusunda iyi değilmiş babası. Devamlı virüs kaptırıp duruyormuş. İhale de oğluna kalıyormuş düzeltmesi temizlemesi... Sonunda bir çare bulmuşlar:

"Arch linux'u aldık, araştıra araştıra en iyi windows 10 temasını giydirdik buna, ama on numara oldu, hiç ayırdedemezsin. Babasına PC'yi verdik. Adam bir yıl kadar kullandı, anlamadı. Sonunda nasılsa anlamış windows olmadığını" dedi.

Bu amcanın PC'de yaptığı şey haber okumak, online tavla, okey oynamak sadece bu. Windows 10 diye tutturunca böyle bir çare geliştirmişler. Biraz fazla ince ayar istediği için ben yapamıyorum o işi.

Emin değilim ama paket şu olacaktı:

Kod: Tümünü seç

https://www.fullprogramlarindir.net/windows-xp-temalari-indir-150-adet-tema-full.html
linkleri kontrol etmedim.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 19:52
gönderen krocix
Nitelikli dolandırıcılık :-) Hangi sebep olursa olsun sanırım bu sistemlerin sağını solunu kurcalamak veya birşeyler keşfetmek şimdiye oranla daha iyidi sanki.Ya da hazırcılık mı diyeyim artık neye bağlarsak bilemedim şimdiki sistemleri robot gibi kullandığımızı hissediyorum.Ama bunun iyi yanları da yok değil.Daha hızlı kararlı stabil sistemler de böyle böyle gelişiyor en nihayetinde.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 20:06
gönderen shampuan
Denge...
Dengede olmalı sistem.
Robotlaştırmamalı ve aşırı ayrıntıya boğmamalı.
Linux kullanmaya başlarsan fazla ayrıntı nedeniyle boğulabilirsin. Bazı durumlar var, illa komut girmen gerek. Sizler için sorun değil.
MAC OS... Bu sistem de aşırı robot. Herşey için tek düğme anlayışı. Ayrıntı ya da insiyatif kullanma şansın yok. Bir program mı lazım? Mağazasından satın alacaksın. Süresi bitince bir daha alıyorsun. SSD almak istedin. Apple mağazası dışından alamazsın. Alırsan bilinçli olarak performansını düşürüyolar. Youtube'da videoda gördüm.

Windows. XP yıllarında iyiydi. Kullanmadığım için vista yıllarında ne olduğunu bilemiyorum. Kısa bir süre test ettim, bir sıkıntısı yoktu yani, güzeldi. Windows 7'de bazı şeyler değişmeye başladı. Temasını beğenmiştim ama benim işime gelmeyen yığınla sorun ve özellik kısıtlamalarıyla geldi. bunu adet edindiler ve giderek apple'a benzemeye başladılar.

Mantıklı düşünün: ben neden birşeyi yapmak için, Tarkan abinin paylaştığı reg, bat, vbs dosyalarını kullanmak zorunda kalayım ki? Aslında anlatmak istediğim kısaca buydu. Şimdi bir format atıcam, sordumdan indirdiğim birçok tool'u tek tek uygulamak zorunda kalıcam.

Aaah anlatırken bile içime sıkıntı giriyor boşverin.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2021, 21:26
gönderen feuer
Bugün 3 kere format attım.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2021, 16:55
gönderen krocix
habere ilk önce şaşırdım ama sonradan "mümkün ne de olsa kol kolaydılar bir zamanlar" dedim. Windowsun içinde MAC tema kodlarını bulmuşlar.O yüzden buraya attım linki

https://www.techradar.com/news/windows- ... ource-code

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2021, 18:33
gönderen shampuan
:?:
Enteresan.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2021, 19:25
gönderen velociraptor
feuer yazdı: 22 Eyl 2021, 21:26 Bugün 3 kere format attım.
Maşallah :kafasalla:

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2021, 19:26
gönderen feuer
Birkaç ISO denedim. Boot sistemini bozdum
Sonrasında da birkaç ayar denedim.

Re: MAC Görünümlü windows XP

Gönderilme zamanı: 25 Eyl 2021, 19:32
gönderen velociraptor
Keşke denemeler için VHD kullansaymışsın