Aslında bunu korona öncesi son iki yıl ve korona sonrası iki yıl şeklinde karşılaştırmalı da görmek gerek.
Cidden nüfus düzenlemesi yaptı mı? Kesin nüfusu en az azalan ve ençok artan Çin olmuştur
Birçok ülkenin nüfus yoğunluğu hakkında az buçuk bilgi sahibiydim ama listeye bakınca şaşırdım.Demokratik Kongo'nun bizden fazla nüfusa sahip olduğunu bilmiyordum :| İran ile Almanya'nın da sıralaması karışmış eğer rakamsal bir yanlışlık yoksa.
İnsan nüfusunun 1 milyar mevcuda ulaşması yüz binlerce yıl sürdü. Ne oldu ise son 200 sene içersince oldu. (verilere netten baktım) Doğurganlığın yanısıra yaşam süreleri de çok arttı. Çocukluğumda 60 yaşlarındaki insanlara yaşlı gözüyle bakardık. Şimdi 60 ında ölen biri için genç gitti diyoruz. Dünya bu kadar yükü kaldıramaz. Ki kaldıramiyor zatem. El birliğyle canına okuduk okumaya da devam ediyoruz.
Bu rakamları inandırıcı bulmuyorum. Keza ülkemizin ve başta istanbul un nüfusu da doğru değil bence. Türkiye bana kalırsa 100milyona yakin nüfusa sahip. Göçmen ve kayıt dışı aşırı fazla