Ücretsiz bir sistem güvenligi aracıdır , bu kurulum gerektirmeyen küçük fakat güçlü yazılım sayesinde , Xp nizde gereksiz servis ve bileşenleri kapatabilirsiniz. Türkce dil destegi de bulunan yazılımi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz (Tr dil destegi için sağ altaki Türk bayrağına tiklamaniz yeterlidir,
windows Xp güvenlik aciklarini kapatmak için kullanabileceğiniz diğer bir araç ise Seconfig XP dir bünyesinde barındırdığı ayarlar ile bir tıkla birçok güvenlik açığı olabilecek bileşeni kapatabilirisniz.
Aynen öyle ana sayfadan Xp bölümü yavaş yavaş silinecek ama bazı başlıklar silinmeden önce foruma alınsa iyi olacak diye düşündüm
İyi yapmışsınız. artık popüler olmadığı için anasayfadan kaldırmanıza rağmen birilerinin ilgisini çekecektir. Forumda bulunmaları güzel.
@Shampuan neden XP ile ilgili bir blog yapmıyorsun?
Abi yok ya..
İşin doğrusu XP açısından paylaşabileceğim herşeyi paylaştım.
Bilgili olmak da kişiye göre. Tarkan abi'nin blogdaki konuları tam hazine. Bana hiçbirşey kalmamış.
Şu anda XP ile tek alakam geçmişteki anılarım ve şu dakika yeğenimin Maykıl (karaşimşek) izlediği yan odadaki eski PC.
Hatta, şu HDD partisyonu neden mantıksal oldu ve de neden Boot bayrağı yanlış yerde hala kafam orada.
Cahilim ben kısaca. Konu yönetebilecek seviyede değilim, doğruya doğru.
Bu arada, ilk çıkan XP'de bir kopyalama yapılıyorken geri dönüşüm kutusunu boşaltamıyormuşsunuz bunu biliyor muydunuz? Hata veriyormuş. Ben de kim korkar linux'dan kitabında görmüştüm...