Başka ilginç olaylar şunlar: bir youtube videosu indiriyorum, atıyorum 360p bir video olsun. Diyelim bu video 100MB yer kaplıyor. Tamam buraya kadar sorun yok. Aynı videonun 1080p sini alıyorum, denemediğim dönüştürme programı ve yapmadığım bitrate, kodlayıcı vb ayarı kalmıyor ama sıkışa sıkışa 180MBye indirebiliyorum. Mediainfo programı ile videonun özelliklerine bakınca, youtube'un bana verdiği özelliklerle benim çevirdiğim özellikler birbirini asla tutmuyor; ilginç bazı farklar var. Mesela ISOM'dan bahsediliyor, şimdi adını unuttuğum bazı sıkıştırma standartları kullanılmış ki piyasadan edindiğimiz hiçbir converterin içermediği şeyler. Nerdedir bunu yapacak program, ya da nedir?
Neyse yıllar sonra internette dolaşırken ilginç yazışmalara denk geldim. Güya birisi 10MB bir dosya indirmiş, bir açmış 3,5GB windows wista tüm sürümler çıkmış içinden. 10Megabayt... Windows... ?
Aşağıya olayın resimlerini atıyorum:

Yav arkadaşlar ne diyo bunlar? Şaka mı gerçek mi?
Katı sıkıştırma vb ayarlarını biliyorum ben, alakası yok. Cidden bu işin içinde bir iş var gibi geliyor bana
Konuyu biraz da muhabbetine açtım katılım gösterirseniz memnun olurum ne bileyim tahmin yazın, bilmiyorum valla deyin, ne biliyorsak paylaşalım.