Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 11269
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 989 kez
Teşekkür edildi: 2156 kez

Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Diğer Linux Dağıtımlar Hakkında Bilgi

64 Studio (http://www.64studio.com/)

64 Studio, x86_64 donanımında (AMD'nin 64 bit CPU'ları ve Intel'in EM64T yongaları) dijital içerik oluşturma yazılımıdır. Debian GNU / Linux'un saf 64 portuna dayanıyor, ancak özel bir paket seçimi ve diğer birçok özelleştirmeyle. Windows XP'nin 64 bit sürümüne veya Apple donanımında OS X'e alternatif olarak yaratıcı iş istasyonu ve dizüstü bilgisayar pazarlarındaki donanım OEM'lerine pazarlanacaktır.

Absolute Linux (http://www.absolutelinux.org/)

Absolute Linux, hafif ama kullanımı kolay bir dağıtım oluşturmak için Icewm, pcmanfm, ROX-Filer, ivman ve diğerlerini kullanan hafif bir Slackware türevidir. Kurulum metin tabanlıdır ancak basitleştirilmiştir ve tüm paketler aynı anda kurulur.

Aloofix (http://www.absolutelinux.org/)

Aloofix kavramsal olarak Ubuntu JeOS'a (Sadece yeterli işletim sistemi) benzer, ancak "yeterli" terimi söz konusu olduğunda çok daha agresiftir. Oluşturma ortamı, önyüklenebilir bir ISO görüntüsü oluşturabilen Makefiles, komut dosyaları ve yapılandırma dosyalarından oluşur. Bu ISO görüntüsü, Aloofix'i bir VM ortamında birincil sabit sürücüye yüklemek için küçük bir komut dosyası seti ve yardımcı program içerir. Yapım ortamı, VirtualBox, VMWare ve Qemu için bir dizi konuk örneği oluşturmak ve sağlamak için hammadde sağlar.

andLinux (http://www.andlinux.org/)

andLinux, Windows'ta bölümlere ayırmaya, yeniden başlatmaya veya yapılandırmaya gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde çalışan Ubuntu tabanlı eksiksiz bir Linux dağıtımıdır.

Antergos(http://antergos.com/)

Antergos ihtiyacınız olan her şeyle birlikte gelir. Varsayılan yapılandırma size kullanıma hazır bir sistem sunar. Zarif, basit ve aynı zamanda güçlü.

Antomik(http://antomic.sourceforge.net/)

GNU sisteminin bir dağıtımıdır ve sadece Özgür Yazılımdan oluşur.

aptosid (http://aptosid.com/)

aptosid, Sid kod adı verilen Debian GNU / Linux kararsız dalına dayanan bir işletim sistemidir ve ISO'larımız temel değerlere ve Debian'ın Sosyal Sözleşmesine (DSFG) sahiptir.

Arch Linux (https://www.archlinux.org/)

Arch Linux, hemen hemen her şeyi yapmak için kalıplanabilen genel amaçlı bir linux dağıtımıdır. Hızlı, hafif, esnek ve kaputun altındaki parçaların çoğunun anlaşılması ve ayarlanması oldukça basittir, bu da "ipleri öğrenmek" için iyi bir dağıtım yapabilir. Herhangi bir yapılandırma yardımcı programı sağlamıyoruz (yani, linuxconf'u burada bulamazsınız), bu nedenle sisteminizi kabuk komut satırından hızlı bir şekilde yapılandırmak için çok yetkin hale gelirsiniz. Arch Linux, i386 için optimize edilmiş bazı kuzenlerimize göre gelişmiş performans sağlayan i686 için optimize edilmiş paketler kullanır. Bu, Arch Linux'un yalnızca Pentium II veya daha üstü bir işlemci üzerinde çalışacağı anlamına gelir. Oldukça kanayan bir özellik olarak kalmaya çalışıyoruz ve genellikle yazılımın en son kararlı sürümlerine sahibiz.

ArchBang (http://www.archbang.org/)

ArchBang Linux, Openbox pencere yöneticisi ile minimal bir Arch Linux işletim sistemine dayanan basit, hafif, yuvarlanan bir Linux dağıtımıdır. ArchBang özellikle sınırlı kaynaklara sahip eski veya düşük kaliteli donanımlarda yüksek performans için uygundur.

ArcoLinux (https://arcolinux.info/)

ArcoLinux, Arch Linux'u temel olarak, AUR öğelerini ve ArcoLinux tarafından oluşturulan öğeleri (temalar, simgeler, conky'ler, ince ayarlar ve yapılandırmalar) kullanan Arch Linux tabanlı bir dağıtımdır.

AryaLinux(http://aryalinux.org/)

AryaLinux, içerdiği çeşitli bileşen paketlerinin kaynak kodlarını oluşturarak oluşturulan GNU / Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Daha geeky açısından kaynak tabanlı bir Linux Dağıtım.

Asianux(http://www.asianux.com/)

Asianux, Asya'daki Kurumsal sistemler için ortak standart kurumsal Linux platformunu hedefleyen Çinli Lider Linux satıcısı Red Flag Software Co., Ltd. ve Japon Linux satıcısı Miracle Linux Cooperation tarafından ortaklaşa geliştirilen bir Linux sunucu işletim sistemidir. Kurumsal müşterilere yüksek güvenilirlik, ölçeklenebilirlik, yönetilebilirlik ve daha iyi donanım ve yazılım uyumluluğu sağlar.

Audiophile Linux (http://www.ap-linux.com/)

Audiophile Linux, yüksek kaliteli dijital ses üretimi için optimize edilmiştir. Özel bir gerçek zamanlı çekirdeğe, DSD desteğine, önceden yüklenmiş ses ve video uygulamalarına sahiptir ve gereksiz arka plan ve hizmetlerden arındırılmıştır.

AV Linux(http://www.bandshed.net/avlinux/)

AV Linux, Debian / GNU Linux, LXDE Masaüstü Ortamı ve Remastersys de dahil olmak üzere el ile seçilmiş çeşitli araçlardan oluşturulmuş GPL olmayan özel mağaza modifiye ve çubuklu Linux tabanlı bir İşletim Sistemidir.

BackTrack(http://www.backtrack-linux.org/)

BackTrack, güvenlik uzmanlarına bilgisayar korsanlığına adanmış tamamen yerel bir ortamda değerlendirme yapabilmelerine yardımcı olan Linux tabanlı bir penetrasyon testi cephanesidir.

Black Cat Linux(http://blackcatlinux.narod.ru/english/index.html)

Black Cat Linux, Red Hat tabanlı bir Linux OS dağıtımı Donbass Linux Kullanıcı Grubu üyeleri Leonid Kanter ve Alexander Kanevskiy tarafından tasarlanmıştır.

BlackArch Linux(http://blackarch.org/)

BlackArch Linux, penetrasyon test cihazları ve güvenlik araştırmacıları için Arch Linux tabanlı bir dağıtımdır. Havuz 1359 araç içeriyor. Araçları tek tek veya gruplar halinde kurabilirsiniz. BlackArch Linux mevcut Arch kurulumlarıyla uyumludur

Blackbuntu(http://sourceforge.net/projects/blackbuntu/)

Blackbuntu, güvenlik eğitimi öğrencileri ve bilgi güvenliği uygulayıcıları için özel olarak tasarlanmış penetrasyon testi için bir dağıtımdır. Blackbuntu, GNOME Masaüstü Ortamı ile Sızma Testi için Ubuntu temel dağıtımdır.

BLAG Linux ve GNU (http://www.blagblagblag.org/)

BLAG Linux ve GNU, grafik, Internet, ses, video, ofis ve dosya paylaşım uygulamaları içeren bir Linux dağıtımıdır. BLAG, Red Hat 9'a dayanmaktadır ve bir CD'ye indirilmiştir.

Bodhi Linux(http://www.bodhilinux.com/)

Bodhi,  Enlightenment masaüstünü kullanan minimalist bir Linux dağıtımdır. 350MB indirme olarak geliyor.

Bridge Linux(http://bridgelinux.org/)

Bridge Linux, masaüstü dağıtımı için tasarlanmış Arch Linux tabanlı bir dağıtım seti ve canlı CD / DVD görüntüleridir. GNOME, KDE, LXDE veya Xfce masaüstü bilgisayar seçenekleriyle dört ayrı sürümde geliyor.

Dave / Dina (http://sourceforge.net/projects/davedina)

Dijital Ses ve Video Eğlence / Dijital Etkileşimli Ağa Bağlı Eğlence: Ortalama bir hacker'ın tüm ev eğlencesi ihtiyaçlarını karşılamak için yaratılmıştır.

Debian GNU / Linux (http://www.debian.org/) (ANA TABAN DAĞITIMI)

Debian, bilgisayarınız için ücretsiz bir işletim sistemidir (OS). Debian saf bir işletim sisteminden daha fazlasını sunar: makinenize kolay kurulum için güzel bir biçimde paketlenmiş 18.000'den fazla paket, önceden derlenmiş yazılım ile birlikte gelir. Debian, çoğu eski model de dahil olmak üzere neredeyse tüm kişisel bilgisayarlarda çalışır. Debian'ın her yeni sürümü genellikle daha fazla sayıda bilgisayar mimarisini desteklemektedir. Debian, boş zamanlarında gönüllü olan dünyaya yayılmış yaklaşık bin aktif geliştirici tarafından üretilmektedir.

DeLi Linux(http://deli.tavvva.net/)

DeLi Linux "Masaüstü Işığı" Linux anlamına gelir. Eski bilgisayarlar için bir Linux Dağıtımıdır, 486'dan Pentium MMX 166'ya kadar. Masaüstü kullanımına odaklanmıştır. E-posta istemcileri, grafik web tarayıcısı, kelime işlemci ve elektronik tablo içeren bir ofis paketi vb. İçerir. XFree ve geliştirme araçları da dahil olmak üzere tam yükleme için 250 MB'tan fazla sabit disk alanı gerekmez.

Distro Astro(http://www.distroastro.org/)

Distro Astro, gökbilimciler ve astronomi meraklıları için bir Linux dağıtımı oluşturmak için bir projedir.

elementary OS(http://elementary.io/)

elementary OS sistemi Ubuntu tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Pantheon adlı kendi kabuğuna sahip bir masaüstünden yararlanır ve Plank (Docky tabanlı bir rıhtım), Midori (varsayılan web tarayıcısı) ve Scratch (basit bir metin düzenleyici) gibi diğer temel işletim sistemi uygulamalarıyla entegredir.

EvilEntity(http://sourceforge.net/projects/undead)

Bir sunucu değil masaüstü için bir dağıtım. Grafikler, oyunlar ve ofis işleri için tüm Windows Killer uygulamalarıyla dolu.

Linux AIO(http://linuxaio.net/)

Planımız bazı Linux dağıtımlarını (Ubuntu ve lezzetleri, Linux Mint, LMDE, Debian Live, Fedora?) Bir DVD / DVD DL veya USB 4GB + 'da yazılabilen bir ISO dosyasına farklı masaüstü ortamlarına getirmekti. / 8GB + flash sürücü.

Linux Lite (http://www.linuxliteos.com/)

Amacı, Windows kullanıcılarını sezgisel olarak basit ve alternatif bir işletim sistemine tanıtmaktır. Linux Lite, Linux'u kullanmanın ne kadar kolay olabileceğine dair bir vitrin. Ubuntu tabanlı, ancak varsayılan masaüstü ortamı olarak hafif Xfce kullanıyor.

Linux Mint(http://www.linuxmint.com/index.html)

Linux Mint'in amacı zarif, güncel ve konforlu bir GNU / Linux masaüstü dağıtımı üretmektir.

LXLE(http://lxle.net/)

LXLE, LXDE masaüstü ortamını kullanan bir Ubuntu işletim sistemi olan Lubuntu'ya dayanmaktadır. Öncelikle yaşlanan bilgisayarlar için bir drop-in ve go OS olacak şekilde tasarlanmıştır. Amacı, herhangi bir bilgisayara yükleyebilmek ve kurulumdan sonra nispeten yapılabilir.

NixOS(http://nixos.org/nixos/)

NixOS, tamamen işlevsel bir paket yönetim sistemi olan Nix tabanlı bir Linux dağıtımıdır. NixOS, yazılım paketlerinin, yapılandırma dosyalarının, önyükleme komut dosyalarının ve benzerlerinin tamamen işlevsel bir şekilde yönetildiği, yani hepsinin deterministik işlevlerle oluşturulduğu ve daha sonra asla değişmediği bir işletim sistemi yapıp yapamayacağımızı görmek için bir deneydir. inşa edilmişlerdir.

Point Linux(http://pointlinux.org/)

Point Linux, Debian GNU / Linux'un gücünü Gnome 2 masaüstü ortamı çatalı MATE'in üretkenliği ile birleştirmeyi amaçlıyor. Point Linux, hızlı, kararlı ve öngörülebilir bir masaüstü arayan kullanıcılar için kurulumu ve kullanımı kolay bir dağıtım sağlar.

Ubuntu GamePack(https://ualinux.com/en/ubuntu-gamepack) (Bu dağıtımı Türkiye'de hiçbir linux pc kullanıcısı bilmez....)

Ubuntu GamePack, MS Windows ve MS-DOS için 22.381'den fazla oyun ve uygulama başlatan Ubuntu tabanlı bir dağıtımdır.

wattOS(http://www.planetwatt.com/)

wattOS, Ubuntu tabanlı hızlı bir masaüstü Linux dağıtımıdır. Hafif Openbox pencere yöneticisini varsayılan kullanıcı arayüzü olarak kullanan dağıtım, düşük özellikli ve geri dönüştürülmüş bilgisayarlarda kullanılabilmesi için mümkün olduğunca enerji tasarruflu olmaya çalışır.

ZevenOS(http://www.zevenos.com/)

ZevenOS, BeOS benzeri kullanıcı arabirimi ve eski donanım desteği ile hızlı ve kullanımı kolay bir sistem sağlamaya odaklanan Ubuntu tabanlı bir GNU / Linux dağıtımıdır.

Zorin OS(http://zorinos.com/)

Zorin OS, açık kaynaklı yazılımlara kolay ve sorunsuz bir şekilde erişmek isteyen Linux yeni başlayanlar için özel olarak tasarlanmış çok işlevli bir işletim sistemidir. Ubuntu tabanlı
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Mesajlar: 2650
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 337 kez
Teşekkür edildi: 272 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen esatiz »

Teşekkürler yer imlerine alıyorum. Linux AIOya bakayım
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen shampuan »

O kadar çok linux dağıtımı var ki, insanın tümünü inceleyip değerlendirmesi için ömrü yetmez. Ancak, temelde hemen hepsi aynı sayılır. Buradaki dağıtımların hangi kökenden geldiği çok önemlidir. Anlaşılması açısından size bir grafik vereceğim.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... meline.svg

Buradaki dev grafiği açtığınızda, belli bir linux'un alınıp işlenerek (linux aslında bir işletim sistemi çekirdeğidir; oyun motoru gibi düşünün) çeşitli distrolara ve dağıtımlara ayrıldığını anlamalısınız. Bazı sürümlerin geliştiricileri tarafından sonlandırıldığını, bazılalarının ise hala günümüze kadar geldiğini göreceksiniz. Günümüze kadar gelen bazı sürümlerin zaman zaman isim değişikliğine gittiğini de göreceksiniz. Çok bilinen ubuntu ve ubuntu temelli dağıtımların Debian'dan çatallandığına dikkat edin.

Eğer linux denemek isterseniz, önce bir başlık açıp soru sorun. İnternet ortamı aşırı fazla bilgi kirliliği içermektedir. Temel soru ve cevaplar size nereden başlamanız gerektiğini belirlemenizde yardımcı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Mesajlar: 2650
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 337 kez
Teşekkür edildi: 272 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen esatiz »

Evet abi baya var. Bunlardan istediklerimi flaşa multiboot şeklinde eklemeyi düşünüyorum. Dün LinuxAIO LinuxMint olanları indirdim bi bakıcam ona.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen shampuan »

Böyle tek tek indir dene indir dene değil de, youtube videolarına bir bak istersen. Tanıtım videoları var. Ben kurup bir denicem dediğin anda başlık açıp ne önerirsiniz diye sor. Ben de sana bazı sorular sorucam. Soruları çakıştırıp senin aslında ne istediğini bulucaz, sonra kendi sürümünü bulacaksın.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Mesajlar: 2650
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 337 kez
Teşekkür edildi: 272 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen esatiz »

Tamamdır. Aslında Mint MATE her türlü ihtiyacımı karşılıyor sıkıntısız bir şekilde. Hele Harddisk için olan araçları şahaneydi. Gnome disks, gsmartcontrol, gparted... Linux deneyeceğim zaman başlık açarım abi :arrow:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen shampuan »

Bana göre şahane değiller :-D Çünkü alternatifleri yok. Örnek Gsmartcontrol. Ben HDTune gibi grafik çizen ve yeşil kareleri işaretleyen bir programı linuxda çok görmek isterim ama yok. GSmartcontrol bana diyor ki: "bu diskte 3 tane bad sector var". İyi de neresinde? Belki o sektörü ayırıp yeni partisyon oluşturacağım?

Diğer dağıtımları denediğinde yine aynı yazılımları bulacaksın hepsinde aynıdırlar. Ancak masaüstü ortamları ve bu ortamlarla gelen Dosya yöneticilerinin özellikleri farklı olabilir ve ilginç özellikler keşfedebilirsin.

Müsait olunca bir bakabilir misin, Mate masaüstü ortamında pencere başlığını tutup ekranın sağ kenarına getirince pencere otomatik ekranın yarısını kaplama olayı var mı?.. Cümle uzun oldu o özelliği biliyorsun o var mı kısaca. :-D
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Mesajlar: 2650
Kayıt: 30 Eki 2020, 11:18
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 337 kez
Teşekkür edildi: 272 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen esatiz »

Zor soru geldi :-D Hatırlamıyorum tam olarak :?: :?: Pencereyi ekranın üstüne atınca büyüyor muydu onu da hatırlamıyorum. Müsait bir zamanda bakarım
Temhem
Byte2
Byte2
Mesajlar: 64
Kayıt: 08 May 2021, 21:13
Teşekkür edildi: 1 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen Temhem »

Ubuntu Mate
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8798
Kayıt: 13 Tem 2018, 17:11
Teşekkür etti: 208 kez
Teşekkür edildi: 345 kez

Re: Belli Başlı Farklı Linux Distroları

Mesaj gönderen shampuan »

Hiç kullanmadım.
İyidir-kötüdür diyemem.
Müsait bir zaman denerim.
Cevapla