-Sistem tepsisine giderek eğer çalışıyorsa Eraser simgesini bulup, sağtık->Exit yapın. Bu, programı arka planda da kapatacaktır.
-Daha sonra programın masaüstü kısayoluna gelerek sağtık->Yönetici olarak çalıştır deyin.
-Şimdi C:'nizin disk boşluğunu sildirmeyi deneyin. Muhtemelen sorunsuz çalışacaktır. İşlemin donmuş gibi hareketsiz kalması ve çok uzun sürmesi normaldir.
-Bu işlemi SSD'ler üzerinde çok sık tekrarlamak, SSD ömrünü etkileyebilir.
Merhaba arkadaşlar.
Güvenli silme yazılımı denince ilk akla gelen yazılımlardan Eraser, WindowsXP ve yanlış hatırlamıyorsam windows7'de hata vermeden çalışmaktadır.
Açıklama:
Programı bilgisayarınıza kurduğunuzda context (sağtık) menüsüne yerleşir. Çöp kutusuna yerleşir. Son olarak masaüstüne kısayol atarak detaylı ayarlarına hızlı erişiminizi sağlar.
Bir dosyaya sağtık > Eraser > Erase dediğinizde kaç kez üzerinden geçmesini -evvelden ayarlardan- belirlemişseniz o kadar kez verinin üstünden geçer, yok eder.
Sorun:
Eraser, Bu bilgisayar menüsündeki disklerin sağtık menüsüne de kendini yerleştirir ve;
-Diski komple güvenli sil
-Diskin boş, şu an kullanılmayan kısmını güvenli sil
işlevleri sağlar. İkinci işlev olan boş alanı sil işlevi, daha evvelden normal sildiğiniz eski dosyaları yok etmek için kullanılıyor. Mesela geri dönüşüm kutusuna atarak sildiğiniz, shift+del ile sildiğiniz, ya da daha önceki biçimlendirme-kurulumdan kalan verilerinizi silmek için bu işlevi kullanıyorsunuz.
Da... işte bi sıkıntımız var. WindowsXP ve 7'de sorunsuz çalışan bu özellik, 8, 8.1, 10'da hata veriyor. Sebebi, modern windowsların disk erişimi konusunda biraz "sıkıntılı" olması. Daha evvel hatırlayan arkadaşlar varsa, disklerime yeni klasör bile açamıyordum ve ifrit olmuştum.
Programın varsayılan olarak yönetici yetkisiyle açılmasını sağlamamız gerekiyor.
Windowsun programın diske erişimine ses etmemesi gerekiyor.
Elimdeki sürüm yeni, ondan mı acaba diye merak ediyordum ama youtube'da bir takipçim, aynı sorunu yaşadığını söylüyor:

yardımlarınızı rica edecektim.