Vista'nın Performans Araçları.....
Gönderilme zamanı: 30 Ara 2018, 08:10

Merhabalar
Vista birçok yeni donanım teknolojisi için destek veriyordu. Örneğin ağa bağlanabilen cihazların ayar ve bağlantılarını kolaylaştırmak için tasarlanan Windows Rally... Windows SideShow üreticilerin ikinci bir ekran ekleyebilmelerini sağlamaktaydı. Böylece, masaüstüve ya dizüstü bilgisayarınız kapalı ya da uyku modundayken dahi en son eposta’ları, telefon numaraları vs. gibi bilgileri bu ekrandan görüntüleyebilmekteydi. Bu yardımcı ekranlar aynı zamanda klavye, uzaktan kumanda, PDA ve cep telefonları içine de yerleştirilmiştir. Vista performans artışı getirmeyi amaçlayan teknolojilere de sahipti. Bunlardan en dikkat çeken iki tanesi SuperFetch ve ReadyBoost.
SuperFetch Windows XP’deki, açılış zamanlarını hızlandırmak için sık kullanılan uygulamaları önceden belleğe yükleyen prefetch yeteneğine dayanıyordu. Microsoft'a göre, SuperFetch sadece hangi uygulamaları sık kullandığınızı bilmiyor aynı zamanda haftanın farklı günlerinde ve günün farklı bölümlerinde kullanma eğiliminiz olanları da biliyor!du ReadyBoost, sistem RAM’ini artırmak üzere bir USB 2.0 flash diskinizi/hard diskinzin belli bir boş bölümünü kullanmanıza izin veriyordu ve SuperFetch’le birlikte çalışarak performansı artırıyordu. Vista oldukça yavaş bir çözüm olan sabit diskte program ve dosyaları aramak yerine onları hızlı hard diskte/falsh disklerde tutabiliyordu. Bu aynı zamanda RAM belleğinizin rahatlaması anlamına da geliyordu. ReadyBoost yalnızca belli veri okuma ve yazma hızlarını destekleyen USB 2.0/3.0 flash disklerle çalışabiliyordu.
Bu iki özellik Vistadan sonra diğer sürümlerde yerleşik hale geldi.Altın çağını Windows 7 Pro/Ultimate sürümlerinde yaşamıştır.
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı