xp boot ta sorun var.

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

xp boot ta sorun var.

Mesaj gönderen Alesta »

arkadaslar elimde acilmayan bi laptop var. üzerinde xp yüklüymüs. fakat su an bilgisayar acilmiyor.

cd den boot etmek istedigimde "non emulation booting" uyarisi aliyorum ve boot yapmiyor. boot icin setuptan gerekli ayarlar yapilmis durumda ve kullandigim cd bootlu. ama yine de baska bi cd ile denedigim halde boot edemedim.

baslangic disketi ile acip cd icine girmeyi deneyim diyorum ama bilgisayar üzerinde disket sürücüde yok.

xp cd si ile boot edip format atmak istiyorum ama durum bu.

aklima gelen iki cözüm var.

birincisi harici bi cd rom u (bilgisayarin cd rom unda sorun olabilecegini düsünüp) usb araciligiyla bilgisayara baglayip burdan format atmak. ama biostan boot u buraya ayarlayabilir miyimü
ikincisi; flash bellek kullanarak. bellek icine atacagim baslantic dosyalari ile. ama flash bellek ile (cd den boot etmek gibi) bios üzerinde bi boot secenegi var miü

veya baska ne yapabilirimü

tesekkürler.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 3455 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bios tan muhtemelen boot secenegini ayarlamaniza gerek kalmayacaktir , 1 hafta önce bana gelen bir Laptop ta (2-3 yillik birseydi) Xp cd sini takip boot ettikten sonra otomatik olarak bir tusa basmami isteyerek cok rahat xp kurdurtmustu dolayisiyla 1. secenek akla yatkin .
2. secenegi düsünmeyin derim , sebebi: Microsoft Usb den boot özelligini garantilemiyor , dün okudugum Bir PC dergisinde yinede bunun olurunun oldugu ve bunun nasil yapilabilecegi (Garantili olmadigi yaziyordu) anlatiliyordu , ben bulasmayin derim.
3. bir secenek olarak agdan Xp kurun diyecektim ama PC zaaten acilmiyor dediniz.
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

velociraptor tesekkürler. sorun cözüldü.

cok basit ama önemli bi ayrintiymis sorun yapan. (gerci nasi oldu sasirdim ama) laptopla birlikte gelen orjinal xp cd sinden hic bi sorunla karsilasmadan kurulumu yaptim.

ama cd nin kurulum baslamadan orjinal mi degil mi diye kontrol edilmesi ilginc.

kisaca kopya cd den kurulum yapmaya calistigimdan dolayi cd den boot yapmiyormus. ama orjinal cd ile hic bi sorun olusmadan rutin bi sekilde kurulumu yapti.