16 GB bellek alacaksınız USB 3.0 olmasını istiyorsunuz peki ama USB 3.0 olan her belleğin aynı büyüklükteki bir dosyayı Aynı Port hızı üzerinden (Diyelimki Usb 3.0) aynı hızda Kopyalayacağını mı sanıyorsunuz işte Testlerimiz 4 Farklı markanın USB belleklerini Test ettim
NOT:Toshiba bellek USb 2.0 dır ve teste USB 3.0 ve 2.0 kopyalama hızı farkını göstermek amacıyla konulmuştur
İlk USB bellek 30 TL civarıydı Geçen senelerde , Burada USB belleğin 3.0 veya 2.0 oılması önemli olsada başka şeyler devreye giriyor , mesela Okuma ve yazma hızları Aynı markanın mesela Kingstonun 16 GB ının okuma ve yazma hızı ile 32 Gb lığınınki farklı olabiliyor 32 Gb lık olanı çok daha hızlı okuma yazma hızına sahip olabilir o sebeple USB 2.0 mı 3.0 mı diye seçim yaptıktan sonra birde OKuma yazma hızlarına dikkat etmeliyiz
Toshibanın Hızları (Usb 2.0):
Aktarım Hızı (Okuma): 17 MB/s
Aktarım Hızı (Yazma): 6 MB/s
Sony (Usb 3.0) nin sadece Okuma hızını yazmışlardı:
Aktarım Hızı (Okuma): 120 MB/s
Kingstonun (Usb 3.0) Hızları:
Aktarım Hızı (Okuma): 30 MB/s
Aktarım Hızı (Yazma): 5 MB/s
Ha bir de şans faktörü var.Mesela ben geçen sene VatanBilgisayardan Kingstonun (Usb 3.0) marka 16 GB usb aldım iki ay kullanabildim.Herifler depo mallarını satıyorlar.Onun için cihaz alacağınız yerde önemli.....Bilhassa bu şarta dikkat edin.....
2011'de Sandisk Extreme Usb3.0 32GB bellek aldım, hala kullanıyorum. Okuma yazma hızları 190-110 mb ama tam anlamıyla test edemedim. Test yaparken İşlemcinin doğal Usb3.0 desteğinin olup olmaması değerleri değiştirebilir, buna dikkat etmek lazım.
Belleklerde fiyat arttıkça kalite genelde artar. Boyut yükseldikçe harcanan zamanın azalması için okuma ve yazma hızları yüksek olan çipler tercih edilir. Bu yüzden aynı marka ve model serisinin daha yüksek depolama kapasitesi olan cihazlarında performans farklılıkları olur.
markaya takılmam ama tabiki almadan mutlaka okuma yazma hızlarına bakarım. özellikle yazma hızı önemli zaten yonga ve flash bellek üretenler belli yazıyorsa yada bulabilirsem birde onun üretim prosestine dikkat ederim. üç beş fazla olsun ama iş görsün.