Windows`un gelecek kusak isletim sistemi Vista`da bulunan bazi grafik özellikleri, kullanici sistemi yasal yollardan satin aldigini teyit ettikten sonra calisacak.
Dünya capinda korsan kopya ile basi dertte olan Microsoft, gelecek yil basinda piyasaya cikacak isletim sistemi Windows Vista`da bazi önlemler tasarliyor. Yeni kusak isletim sisteminde bulunacak bir takim yeni grafik özellikleri, ancak kullanici sistemi yasal yollardan satin aldigini teyit ettikten sonra calisacak.
Windows Aero olarak adlandirilan grafik özellikler, Vista`nin en cazip yeniliklerinin basinda geliyor. Aero`da transparan pencereler, programlar arasinda animasyonlu gecisler, grafikli ikonlar gibi bir takim yenilikler bulunuyor.
BASIC EDITION DA GöREMEYECEK
Microsoft, Vista icin gerekli minimum donanim özelliklerini belirlemedi. Ancak, Vista`nin düsük modeli Windows Vista Basic kullanicilari ve bilgisayarinda yeterince bellek yeri olmayanlar da yeni grafik özelliklerinden yararlanamayacak. Aero grafik özelliklerini uygulamak icin bilgisayarin bellek bant genisliginin en az saniyede 1.800MB olmasi gerekecek.
Korsan kopyaya karsi koruma özelligi, Microsoft`un yasadisi ürünlerle mücadelesinde ne kadar ciddi oldugunu gösteriyor. Tüm ülkelerde Windows`un kopyalarina rastlamak mümkün; sirket bunu önlemek ülke hükümetleriyle isbirligine girse de korsanin önü alinamiyor.
ntvmsnbc.com
Korsan Vistalar yeni grafikleri göremeyecek
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 3455 kez