Windows ile Android Farklar Nelerdir?
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Windows ile Android Farklar Nelerdir?
Microsoft Windows ile Android (işletim sistemi) karşılaştırırsak aradaki farklar nelerdir? Mesela Ben Android için Portable programlar görmedim. Deep Freeze, Sandboxie gibi programlar görmedim.
- GOG
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 19 kez
- İletişim:
Re: Windows ile Android Farklar Nelerdir?
tam olarak bu nasıl bir karşılaştırma biri telefonlarda yada tablet de olan bır işletim sistemi biri daha cok leptop veya masaustunde kanıtlamıs kendını.
- cokomoko
- Byte1

Android bilgisayara, laptopa kurulabiliyor, ben kendim şahsen bazı android uygulamaları için kullanıyorum. Android'in çekirdeği Linux'tur. Java, python vs. ile yazılan uygulamalar üzerinde koşar.
- GOG
- Gigabyte2

- İletişim:
kurulabılıyor ama randıman pek alınmıyor kıyaslamaya yapılamaz bence bu kıyaslama windows vs ubuntu derseniz anlarım nedeni de android tamamen pc göre dizany edilmemiş olmasıdır.
- yesilaygunes
- Gigabyte2

- Teşekkür etti: 1 kez
Peki Linux ile Windows işletim sistemlerini karşılaştırdığımızda aradaki farklar nelerdir.
- GOG
- Gigabyte2

- İletişim:
windows son kullanıca daha çok hitap ediyor ve oyun konusunda pc üzerinde tek linux biraz daha orta düzey kullanıcaya ama bana kalırsa oyun ve belli başlı yazılımlara baglı degılsenız linux tercih edebılırsınız denide belli video, internet amaçlı hergun sorunsuz bir şekilde çalışması istiyorsanız oyle kolay kolayda sistemin çökme ihtimali yok linux tercih edin.Benim windows seçmemin en büyük nedeni oyun, belki yarın öbürgün konsol alırsam windows işim olmaz :D ve her işletim sistemini deneyin sizi temsıl edeni bulun, linux bir diğer özelliğide öyle gereksiz yazılımlar yok hep ihtiyacınız olanlarla dolu ama windows o kadar çok yazılım var ki çoguda gereksiz çöp ve para kazanmak amacına yapılmışlar.
- cokomoko
- Byte1

Android'in pc için olan versiyonu oyunları çalıştırmada sıkıntılı her oyunu çalıştırmaz, daha doğrusu çalışır da dokunmatik ve sensörlü ayarlandığı için oyuna giriş yapamayabilirsiniz. Ekran kartınızı tersine mühendislik yöntemiyle tanıdığından tam randıman alamazsınız. Ama mesela basit oyunlar, angry birds falan oynanıyor, whatsapp bedava kullanılabiliyor, mağaza uygulamaları ve bkm uygulaması sorunsuz, vs., vs. bunlar denediklerim.
Pc'ye göre dizayn edilen ama şu an hatalar veren Remix Os var, android olarak.
Linux monolitik kernele sahip, daha doğrusu linux zaten kerneldir, üstünde koşan programların çoğu gnu'dur, özgür yazılımdır(open source).Üstündeki programlara ve kernele para vermezsiniz. Oyun konusunda çok çeşit yoktur, ama steam üzerinden oynanabilir, yeni oyunlar. Düğer yazılımların envai çeşit muadili vardır, oyun hariç. Virüslerin çoğu windowsa yazıldığından ve unix dosya sistemi yapısı olduğundan güvenlidir, virüs tehlikesi binde birdir.
Windows'u zaten biliyorsunuz, onu dememe gerek yok.
Pc'ye göre dizayn edilen ama şu an hatalar veren Remix Os var, android olarak.
Linux monolitik kernele sahip, daha doğrusu linux zaten kerneldir, üstünde koşan programların çoğu gnu'dur, özgür yazılımdır(open source).Üstündeki programlara ve kernele para vermezsiniz. Oyun konusunda çok çeşit yoktur, ama steam üzerinden oynanabilir, yeni oyunlar. Düğer yazılımların envai çeşit muadili vardır, oyun hariç. Virüslerin çoğu windowsa yazıldığından ve unix dosya sistemi yapısı olduğundan güvenlidir, virüs tehlikesi binde birdir.
Windows'u zaten biliyorsunuz, onu dememe gerek yok.