1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bayanlar Pis klozete oturmak zorunda değil

Gönderilme zamanı: 21 Ağu 2014, 00:59
gönderen velociraptor
Stand-Up (ayağa kalk) adı verilen ve huni şeklinde tasarlanan kağıtlar kadınların tuvalet ihtiyacını ayakta gidermesine yardımcı oluyor

Resim

Stand Up'ın mucidi Sara Grossman yazları müzik festivallerinde geçiren biri. Bu tarz yerlerdeki umumi tuvaletlerin pisliği de su götürmez bir gerçek. Mikrop yuvası klozetlerden muzdarip olan Grossman, 'Pis klozete oturmak zorunda değilsiniz!' sloganıyla yola koyuldu. Kadınların tuvalet ihtiyacını ayakta giderebileceği ürünü geliştirdi.

Resim

Stanford Üniversitesi mezunu, aynı zamanda eski çalışanı Grossman'ın, origami tarzında hazırladığı icadın kullanımı gayet basit. Sıkılarak genişletiliyor ve klozetle boşaltım organı arasında köprü vazifesi görüyor. İşiniz bittiğinde çöpe atabilirsiniz!

Resim

Grossman, icadının üzerinde uzun süre düşündüğünü belirtiyor. Birçok denemeden sonra en çekici bulduğu son tasarımın üzerinde yoğunlaşmış.

Resim

Aslında bu icat türünün ilk örneği değil. Ama Grossman, ürününün, bu yönde geliştirilecek diğer ürünlere örnek olabileceğini umuyor. Hindistan gibi kalabalık olan ülkelerde de çok işe yarayacağını düşünüyor.

Resim

Stan-Up'ın en güzel tarafı, küçük bir çantaya ya da pantolon cebine sığacak kadar kompakt olması.

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/27041125.asp

Re: Bayanlar Pis klozete oturmak zorunda değil

Gönderilme zamanı: 21 Ağu 2014, 01:48
gönderen GOG
ilginç bir buluş büyük mağazalara veya konser alanlarına kullan at koyulabılır aslında ama çöp çok kokar gibi :D

Re: Bayanlar Pis klozete oturmak zorunda değil

Gönderilme zamanı: 24 Ağu 2014, 01:09
gönderen ney_bey
bencede çöp sorunu var bunun :D