Digital Foto Makina
- samatya
- Byte2
Digital Foto Makina
Arkadaslar sony cyber shot 6 mp (DSC S600) digital fotograf makinesi aldim.
Makineda cektigim resimleri ve videoyu pc de izliyebiliyorum.
Ancak pc de ki bir fotoyu ya da video yu foto makineda nasil izleyebilirim.
Makineda cektigim foto uzantilari .jpg olmasina ragmen; pc deki .jpg uzantili resimleri göremiyorum. Makinede cekilen video görüntüleri .MPG uzantili ve her cekilen .mpg uzantili dosyanin birde .THM uzantili (5-10 kb lik) dosyasi var yaninda. Nasil bir video converter programi lazim ya da ne yapmaliyim.
Makineda cektigim resimleri ve videoyu pc de izliyebiliyorum.
Ancak pc de ki bir fotoyu ya da video yu foto makineda nasil izleyebilirim.
Makineda cektigim foto uzantilari .jpg olmasina ragmen; pc deki .jpg uzantili resimleri göremiyorum. Makinede cekilen video görüntüleri .MPG uzantili ve her cekilen .mpg uzantili dosyanin birde .THM uzantili (5-10 kb lik) dosyasi var yaninda. Nasil bir video converter programi lazim ya da ne yapmaliyim.
En son samatya tarafından 25 Nis 2006, 21:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
öncelikle hayirli olsun güle güle kullan...
simdi arkadasim cektigin resimlere makina otomatik isim verir...
örnegin; PIC_0001,PIC_0002,PIC_0003 diye numaealandirarak sen jpg resmine böle bir isim vererek makinaya atarsan makinada görebilirsin...
Gelelim videoyaya makinada izlemek icin videonun pixeli makinanin kaydettigi video pixelleri ile ayni olmalidir.Ayrica aynen resimlerde oldugu gibi isminide degistirmelisin videonun..
Kolay gelsin ama simdi sana güzel bi video programi lazim keske bende olsaydida söle pixel fonksiyonlu bi program ama yok malesef hadi tekrar kolay gelsin...
simdi arkadasim cektigin resimlere makina otomatik isim verir...
örnegin; PIC_0001,PIC_0002,PIC_0003 diye numaealandirarak sen jpg resmine böle bir isim vererek makinaya atarsan makinada görebilirsin...
Gelelim videoyaya makinada izlemek icin videonun pixeli makinanin kaydettigi video pixelleri ile ayni olmalidir.Ayrica aynen resimlerde oldugu gibi isminide degistirmelisin videonun..
Kolay gelsin ama simdi sana güzel bi video programi lazim keske bende olsaydida söle pixel fonksiyonlu bi program ama yok malesef hadi tekrar kolay gelsin...
- samatya
- Byte2
1-Arkadaslar pc deki resimleri makinada izleme meselesini hallettim. İzleyebilmek icin Makinaya atilacak resimlerin makinanin otomatik olarak verdigi isimleri girmek gerekiyor. Ancak Resim adlarini toplu olarak degistirmek cözüm degil. Muhakkak tek tek dosya isimlerinin degistirilmesi gerekiyor. Birde piksel meselesi var. Disaridan makinaya aktarilan resimlerin pikselleri düsük oldugundan makinada ilk önce kücük resim olarak görünmüyor ancak normal byuta alindiginda ya da zoom yapildiginda gösteriyor.
2-Halen Pc deki bir video yu foto makinada izleme olayini gerceklestiremedim. Normal makinada cekilen video kaydini kendisi gösteriyor ve oynatiyor bu dosyayi ayni zamanda pc de izliyebiliyorum. Ancak Pc de ki bir kisa video (mesela kisa komik filmler)yu foto makinada nasil izleyecegim. Makina kendi cektigi filimleri .MPG uzantisi olarak kayit yapiyor.(VGA 640X480) Ayrica her video kaydi ile ayni adi tasiyan ama .THM uzantili dosya olusuyor. Digital makinelar icin video converter programi ama ayni zamanda piksel ayarlama ya da dönüstürme islevini de yerine getirebilen program ariyorum.
2-Halen Pc deki bir video yu foto makinada izleme olayini gerceklestiremedim. Normal makinada cekilen video kaydini kendisi gösteriyor ve oynatiyor bu dosyayi ayni zamanda pc de izliyebiliyorum. Ancak Pc de ki bir kisa video (mesela kisa komik filmler)yu foto makinada nasil izleyecegim. Makina kendi cektigi filimleri .MPG uzantisi olarak kayit yapiyor.(VGA 640X480) Ayrica her video kaydi ile ayni adi tasiyan ama .THM uzantili dosya olusuyor. Digital makinelar icin video converter programi ama ayni zamanda piksel ayarlama ya da dönüstürme islevini de yerine getirebilen program ariyorum.
- Zaur
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 6 kez
- İletişim:
Re: Digital Foto Makina
Selam, arkadaşlar pc'den Sony dsc s930'a resim ve video nasıl göndermek oluyor, acaba yukarıdakı yöntem buradada keçerlimidir?
Bu makinede ki hafıza kartına format atdıkdan sonra pc'de ki resimleri hafıza kartına yeniden kopyalamak mümkünmüdür acaba?
Bu makinede ki hafıza kartına format atdıkdan sonra pc'de ki resimleri hafıza kartına yeniden kopyalamak mümkünmüdür acaba?
- Ensatech
- Megabyte2
- Teşekkür etti: 66 kez
Aslında bu durum kameradan kameraya değişiyor bazıları dosya adı hilesiyle görebiliyorken bazıları ilave kayıtlarda tutarak dosyaların kendilerine ayit olmadığını düşünerek göstermiyor. Video konusunda kodekten,çözünürlükten ada kadar ve makinanın oluşturduğu yan dosyalardaki dakika saniye gibi ek verilerin de tutması gerekli buda mümkün olmadığından içine at seyret sanşa kalıyor.
- Zaur
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 6 kez
- İletişim:
Peki bu makinede ki hafıza kartına format atdıkdan sonra pc'de ki resimleri hafıza kartına yeniden kopyalamak mümkünmüdür acaba?
- Ensatech
- Megabyte2
- Teşekkür etti: 66 kez
Kartın tüm içeriğini rarla paketlerseniz formattan sonra içine atabilirsiniz.
Bilgisayarımdan sürücüye sağ tık ile arşiv ekle kullanarak katı arşiv oluşturu işaretleyin. Sıkıştırma yöntemini depolaya ayarlayın

Bilgisayarımdan sürücüye sağ tık ile arşiv ekle kullanarak katı arşiv oluşturu işaretleyin. Sıkıştırma yöntemini depolaya ayarlayın
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 10229 kez