Okunamayan sectorler

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Okunamayan sectorler

Mesaj gönderen Ensatech »

Resim
Bu sektörler için ne yapabilirim...
Kullanıcı avatarı
Mighty Mouse
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Mighty Mouse »

Format çekerek sektörlerin yeniden olusturulmasını saglayabilirsin ise yaramazsa onlar bozuk sektör yani fiziksel zarar görmüs kısımlardır ve onlar için hiçbirsey yapamazsın.defrag programını çalıstırarak verilerin bozuk sektörlere yazılmasını engeller saglam kısımlara yazarak hard diskini bu sekilde kullanabilirsin
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen editci »

full scandisk ile bozuk sektörlere yazmasının engelleyebilirsin bu güzel bisey ama. eger gerçekten bozuk sektörler olusmussa o mevcur hardiski aktif görevler için kullanma. zamanla bozuk sektörleri hızlı bir sekilde artacaktır.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

İsin kötüsü orasıda win kurulu ve 5GB lık bi alan neyseki 30 luk alanda degil ama dün sanırım bunun yüzünden kullanıcı klasörümü kaybettim pcyi yeniden baslatmıstımki kendimi yeni bir masaüstü ile görünce sasırdım eski klasörüm okunamıyor neyseki unformat yoluyla 450mb lik luzumlu verileri almayı basardım hatayıda filescav vermisti , win ile boot tayken scandisk yaptım temiz dedi disk birlestirici yaparsam daha beter olabilirmi acaba en kısa zamanda wincd si ile formatlamayı yapacagım için ne dersiniz.