Adminin lafını dinlemeyip xp-64 biti bi kurup deniyim dedim. 4gb ram oldugu için xp 64-bit nasılsa kendinden tanır "/PAE" ye gerek kalmaz die düsündüm (Sanki bunu yazmak çok zor ya Boot.ini 'ye)
Tüm sürücüleri yükledim bulmakta zorluk çekmedim ama bilgisayarımın genel ozelliklerine baktıgım zaman (Bilgisayarıma sag tıklayıp ozellikler sekmesinden gelen ekran) ram'i 3.43 gb olarak gördügünü farkettim. Belki de yanlıs biliodurum bi /PAE eklemeyi deniyim dedim Boot.ini ye tekrar baslattım yok... Ram 3.43 gb.... Hatta sanki bi ise yarayacakmıs gibi /PAE yi ayrık yazmak yerine Fastdetect'in yanına yapısık yazıdm tabii ki sonuç aynı...
Bunu yaptıktan sonra bisey farkettim bilgisayrın boot ekranında islemci mhz sata ide drive vs yazan ekranda rami 3.43 gb olarak gördügünü farkettim. Bunun windowsla alakalı olmadıgına inanıyorum çünkü bu açılıs ekranı... Bios setup'a girip ram'e baktım orda ise ram 4 tane 1024 olarak toplamda 4096 ram görünüyor...
Normal sartlarda 2 adet dual kit kingston kullanacaktım ama su anda bir dual kit kingston 2 tane de tek twinmos 800mhz ram modülü takılı anakarta. Ramleri aldıgım yer geçici olarak bana bunları verdi dier dual kitim gelene kadar. (Toptancıda yokmus) Marka farklılıgından kaynaklanan bisey var mı die düsündüm, mantıklı gelmedi pek...
Ne istir bu????
XP 64-bit ve 4 gb ram destegi sorunu...
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 3446 kez
viewtopic.php?p=78948#78948
benim tavsiyem 32 bitlik olanini kurmaniz yönündeydi, ayrica microsoftun bu konudaki önerisini de daha önce vermistim bunlarin disinda bu ise baska cözüm bulan varsa bende merak ettim
viewtopic.php?t=18443
viewtopic.php?t=5173
benim tavsiyem 32 bitlik olanini kurmaniz yönündeydi, ayrica microsoftun bu konudaki önerisini de daha önce vermistim bunlarin disinda bu ise baska cözüm bulan varsa bende merak ettim
viewtopic.php?t=18443
viewtopic.php?t=5173
-
- Bit
Admin yine yetisti buraya da... Tesekkürler ve helal demekten baska bi çare yok bana galiba...
Bende bir yandan düsündüm bu olayı bu yazdıgım biraz hardware olayına girebilir ama;
Acaba ramlerimin zamanlaması mı birbiriyle uygun deil. Çünkü 2 si twinmos tekli 1024 ram dier 2 modulum ise dual kit kingston. 5.5.5.15 4.4.4.16 gibi zamanlama latency degerleri oldugunu biliorum ramlerin. Bununla ilgili olabilirmi acaba? çünkü dedigim gibi daha windows a girmeden bile 3.34 ram görünüyor.... Ama bios'a girip bakınca 4 tane 1024 lük modul takılmıstır dior...
Adminin hızına ve okuyan, cevap yazan yazmayan herkeze tesekkürler...
Bende bir yandan düsündüm bu olayı bu yazdıgım biraz hardware olayına girebilir ama;
Acaba ramlerimin zamanlaması mı birbiriyle uygun deil. Çünkü 2 si twinmos tekli 1024 ram dier 2 modulum ise dual kit kingston. 5.5.5.15 4.4.4.16 gibi zamanlama latency degerleri oldugunu biliorum ramlerin. Bununla ilgili olabilirmi acaba? çünkü dedigim gibi daha windows a girmeden bile 3.34 ram görünüyor.... Ama bios'a girip bakınca 4 tane 1024 lük modul takılmıstır dior...
Adminin hızına ve okuyan, cevap yazan yazmayan herkeze tesekkürler...