
Microsoft'dan Steve Riley Avusturalya'daki TechEd'de Windows XP deki bütünlesik güvenlik duvarının kötü oldugunu itiraf etti. Microsoft'un güvenlik uzmanı dedigine göre bir güvenlik duvarı yapıldı ama bu sonradan basit bir sekilde kapatıldı.
Windows XP deki güvenlik duvarı bilgisayarı dısarıdan içeriye olan saldırılarda koruyor ama içeriden çıkan baglantılar kontrol edilmiyor. Sisteme yerlesmis olan bir trojan hiçbir rahatsızlık duymadan dısarı ile baglantı kurabilir. Bu yüzden Steve Riley konusmasına su sözlerle basladı: "Sizleri yarı yolda bıraktık."
XP'ye SP3 ile, Vista'da oldugu gibi içeriden yapılan baglantıların da kontrol edildigi bir güvenlik duvarı entegre edilip edilmeyecegi konusunda bir bilgi yok. Bu arada XP Servis Paketi 3'ten ekran görüntüleri ortalıkta dolasmaya basladı.