Windows 8 kurulum DVD sindeki winsetup.dll adlı dosya Winhex yardımı ile açılıp,
0008e528 offet satırındaki 77 07 3D 78 01 string değeri E9 04 00 00 00 şeklinde değişecek deniyor. Ama bu bu değer bu dosyada mevcut değil, yada bu değer diğer windows kurulum sürümlerdeki dosyada var.
Sizden ricam bu işten anlıyor iseniz, burda hangi değeri değiştirmem gerekir ki PAE/NX/SSE2 kontrollerini yapmasın.
yazıyı aldığın yerin linkini , sakınca yoksa buraya varsa özelime yollayabilirmisin ? bazen ince nüanslar bambaşka anlamlara gelebiliyor.
ilaveten sendeki Windows 8 sürümü ve dili nedir ?
Bypass PAE/NX/SSE2 check işlemi yapılmadığı sürece işletim sisteminin desteklemediği işlemcilere kurmak mümkün değil. Sanalda Windows 8 i kurdum. Sonra orda sanal HDD yi kurulmayan bilgisayara taşıdım. Açılıyor gibi oldu, sonra altında Windows 8 onarılıyor dedi :D ...
Dedim bozuk değil ki neden zahmet ediyorsun. Pat hata geldi. işlemci desteğiniz yok diye :D ... Hayallerim suya düştü :D :D Kısacası sistem her açılışta işlemci desteği olup olmadığını sorguluyor. Bir yama gelene kadar
Windows 7 ye devam...
eger indirdiğin dvd untouch ise olması gerekir. yoksa içerisinde oynamalar yapılmışsa o deger görünmemesi gerekir. değiştirmeni istediği değer kurulumu yapabilmen için gireceğin kapı gibi düşün. o değer zaten sende untocuh olmadığı için açık. yani daha önceden değişmiş. yukarıda vermiş olduğu değer win8 in port ları. o portları açmadan işlemcinin çalışmasını sağlayamıyoruz.
Bence bunlar Windows 8 in daha güvenli ve daha hızlı çalışması için gerekli özellikler.
Benim düşüncem eğer Windows 8 in daha güvenli daha hızlı çalışmasını sağlayacak işlemcinizin bu özellikleri yoksa Wİndows 8 yüklemeyin.
Zaten işlemcinizde SSE2 desteği yoksa sizin işlemciniz 2005 öncesi bir işlemci demektir. Kaldı ki bu işlemcide SSE2 olsa bile Windows 8 için yine de zayıf kalacaktır.
Etrafımda windows 8 li laptop satın alıp kullanamadım diye iade edenleri duyuyorum , bana göre microsoftun şımarıklığının bir ürünü (tüketicilere sizler birer hiçsiniz , ne yapsam kullanmak zorundasınız mesajını net şekilde veriyor)
Evet hocam buna katılıyorum.
Bence Windows 8 in iki tane ayrı sürümü olmalıydı.
Birincisi Masaüstü PC için
İkincisi ARM tabanlı cihazlar için olanı.
Aslında zaten var bu dediğim ama demek istediğim metro stili sadece dokunmatik ekran kullanan cihazlar için olan sürümünde olmalıydı. Yani ARM tabanlı sürümünde.
Microsoft Metro'yu Desktop PC lere hiç bulaştırmamalıydı.