1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Freecycle Türkiye

Gönderilme zamanı: 27 Eyl 2012, 18:02
gönderen Panzer
Başlığı yanlış yere açtıysam özür dilerim. Takip ettiğim ve destek olmaya çalıştığım bir grubu duyurmak istiyorum. Adı freecyle.
Freecycle, elinde kullanmadigi esyalar olanlar ile, o esyalara sahip olmak isteyenleri, tamamen ucretsiz olarak e-mail yolu ile birlestirmeye ve geri donusumu arttirmaya calisan, uluslararasi bir projedir. Tum uyeler esyalarini burada sunabilir veya aradiklari esya icin istekte bulunabilirler. Ama temel kural burada sunulan veya aranan her esyanin ucretsiz olmasidir.
Ev eşyası, bilgisayar parçaları, kitap, kaset, cd, giysi, ayakkabı, yatak, dolap, lamba, ram, modem, bebek giysisi, bisiklet, kavanoz, tül,perde vs..vs..vs. aklınıza gelebilecek ne varsa. İnsanlar kullanmadıkları işe yarar eşyaları ücretsiz olarak veriyorlar veya ihtiyaç duyduğu eşyayı talep ediyorlar. Kesinlikle para söz konusu olamaz. Genelde öğrenciler kullanıyor. Evinizde atıl duran bir lamba bile birinin işine yarayabilir. Katılmak isteyenler şehirlerinin gruplarına girebilir veya kendi şehrinin organizasyonunu yapabilir.

http://www.freecycle.org/group/TR/Turkey

yahoo'da grup olarak iletişim sağlanıyor.
http://groups.yahoo.com/group/freecycleistanbul/
http://groups.yahoo.com/group/freecycleAnkara/
http://groups.yahoo.com/group/freecycleizmir/

Re: Freecycle Türkiye

Gönderilme zamanı: 27 Eyl 2012, 18:48
gönderen velociraptor
ilginçmiş ilk defa duydum , paylaşım için teşekkürler

Re: Freecycle Türkiye

Gönderilme zamanı: 27 Eyl 2012, 20:03
gönderen ney_bey
güzelmiş ,, teşekkürler

Re: Freecycle Türkiye

Gönderilme zamanı: 28 Eyl 2012, 00:58
gönderen sevilaycali
belediyeyi arıyorsun gelip alıyorlar
yada belediyeye gidiyorsun durumum musait değil mesela kanepeye ihtiyacım var diyorsun varsa veriyorlar.
umarım bu uygulama devam ediyordur...

Re: Freecycle Türkiye

Gönderilme zamanı: 28 Eyl 2012, 11:50
gönderen Panzer
Belediyeyle bir ilgisi yok bunun. Sizin dediğiniz başka sanırım. Bu tamamen gönüllü bir eşya değişimi. Ben örneğin bir eski laptop verdim. Mail atıyorum gruba elimde şu laptop var işe yarar, isteyene şurada elden teslim edilir diyorum. Almak isteyen ben alırım diye mail atıyor. Merkezi bir yerde sözleşip elden teslim ediyorsun. Para, ücret başka bir maddi karşılık yok. Kargo istenirse belki ödemeli gönderirsiniz o kadar. Sizin dediğiniz gibi büyük eşyalar da veriliyor onlar için zaten nakliye ile geliyorlar.

Re: Freecycle Türkiye

Gönderilme zamanı: 28 Eyl 2012, 16:05
gönderen %TuNcAy%
Eger suistimal edilmezse guzel bir uygulama. Bilgilendirme icin tesekkurler.