1 Milyar Windows!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

1 Milyar Windows!

Mesaj gönderen Bekir 65 »

Microsoft: 60 Milyon Vista Dagıtıldı, 2008'de 1 Milyar Windows Olacak...

Resim

Windows XP'den memnun olan kullanıcı sayısı oldukça fazla olsa da; Microsoft, Vista'nın 60 milyon kopyaya ulastıgını gururla duyurdu.

Aslında, Microsoft'un bu duyurusu, yalnızca Vista'nın bile Apple tabanlı mevcut tüm isletim sistemlerini sayısal olarak geçmesinin duyurusuydu. Microsoft'un pazarlama ve satıstan sorumlu operasyon yöneticisi (COO – Chief Operations Officer) Kevin Turner, Apple'ın tüm satıslarını dagıtımın ilk bes haftasında geçtiklerini bildirdi.

60 milyon, herhangi bir yazılım üreticisi için inanılmaz bir sayı olarak kabul edilse de, Microsoft'un ürettigi bir isletim sisteminin gözünün daha yükseklerde olması gerekiyor. Microsoft artık milyonları degil, milyarları hedefliyor.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Windows tabanlı bilgisayar sayısının önümüzdeki 12 ay içerisinde bir milyara ulasacagını söyledi: "Eger bir an durup düsünürseniz, 2008 mali yılı sonunda Windows tabanlı PC'lerin sayısı tüm dünyadaki otomobillerin sayısını geçecek, bu bence akıllara durgunluk verecek bir istatistik."

Ballmer; bu yılın baslarında, Vista'nın çıkısından kısa bir süre sonra yaptıgı açıklamada, Vista'nın yavas ilerleyen satıslarını yazılım korsanlıgına baglamıstı. Ballmer, "Korsanın önüne geçilmesi, Windows'tan elde edilen geliri önemli oranda artıracaktır, korsan konusunda bu yıl içerisinde bazı adımlar atabilecegimizi düsünüyorum" demisti.

Ballmer'ın bu yorumundan kısa süre sonra Microsoft'un kurucusu Bill Gates konuya daha iyimser yaklasmıstı. Gates, "PC satısları artıs gösteriyor. Kullanıcılar Windows Vista'yı istiyor." demisti.

Alintidir
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

bill gates ın gözü doymuyor bir türlü