
Türk Telekom basın bildirisi:
Danıstay 13. Dairesi'nin Türk Telekom'un 1 Mart 2007 tarihinde yürülüge giren tarifelerinin onaylanmasına iliskin Telekomünikasyon Kurulu kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermis oldugu tüm kamuoyunun malumudur.
sirketimiz konunun hassasiyeti ve müsterilerine karsı sorumlulukları nedeniyle mahkeme kararı henüz tarafımıza resmi olarak teblig edilmeden çalısmalarına derhal baslamıstır. Kamuoyunda olusan hassasiyet ve müsterilerimizin istekleri ile mahkeme kararını dikkate alarak müsterilerimize daha uygun kosullar saglayan yeni tarifelerini, onay makamı olan Telekomünikasyon Kurumu'na 3 Temmuz 2007 tarihinde sunmustu. Tüketici örgütlerinin yapıcı degerlendirmeleri de gözönüne alınarak olusturulan yeni tarife onayına iliskin resmi bildirim 20 Temmuz saat 18.30 itibariyle sirketimize teblig edilmistir. sirketimiz bu yeni tarifeleri 21 Temmuz Cumartesi itibariyle uygulamaya baslamıstır.
Degerli müsterilerimizi yakından ilgilendiren Türk Telekom tarifeleri ile ilgili bu olumlu gelismeyi kamuoyu ile paylasmaktan memnuniyet duymaktayız. Onaylanan tarife ile uzak mesafe (sehirlerarası-milletlerarası-GSM aramaları) görüsme ücretlerindeki yüzde 55'den yüzde 60'a varan indirimler korunmaktadır. Buna ek olarak ise StandartHATT'ta sehiriçi ücretlerinde yüzde 16 oranında yeni indirimler yapılmaktadır. HesaplıHATT'taki sehirçi indirim oranı ise yüzde 10 olacaktır. Daha önceki tarifelerimizde bulunmayan ancak 1 Mart tarihli tarife ile yeni getirilmis olan StandartHATT'taki bedava gece kontörü uygulamasına son verilmis ve HesaplıHATT'a uygulanan bedava kontör sayısı 100'e indirilmistir. Buna karsılık müsterilerimizin talepleri dogrultusunda HesaplıHATT'taki gece kontörlerinin kullanımı yılsonuna kadar uygulanmak üzere gece saat 10.00'dan aksam saat 8.00'a çekilmistir. Böylece bedava kontörlerin kullanımı daha uygun hale getirilmistir.
Türk Telekom Yönetim Kurulu Baskanı ve Genel Müdürü Paul Doany'nin bu konudaki açıklaması:
"Yeni tarifelerin yanında müsterilerimizi yakından ilgilendiren iki konuyu daha sizlerle paylasmak istiyorum. Öncelikle saniye bazlı ücretlendirmeye geçis için baslatmıs oldugumuz çalısmalarımız Telekomünikasyon Kurumu'nun bilgisi dahilinde devam etmektedir. Yılsonuna kadar bu opsiyonu Telekomünikasyon Kurumu'nun onayıyla yürürlüge sokmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterecegiz. Böylece müsterilerimize mevcut tarifelerimiz yanında saniye bazlı ücretlendirme alternatifini de sunmus olacagız. İkinci olarak toptan ADSL ve Veri Akısı Erisimi tarifelerinde de indirim için Kurum'a basvurmus bulunuyoruz. Onaylanmasını umdugumuz yeni tarifelerle yüksek hızda internet kullananlara ISS'lerin de indirim yapabilmesinin önünü açmıs olacagız. Böylece sektördeki rekabeti destekleme ve pazarı büyütme konusunda çok önemli bir adımı atmıs oluyoruz."