İslemci devi Intel bir aksilik yasanmaz ve takvimde sapma olmazsa yıl sonundan itibaren 45nm üretim teknolojisine sahip islemcilerini yavas yavas piyasaya sürmeye baslayacak. Firma bu dogrultuda ürün gamında da degisiklikler yapacak. Masaüstü islemcilerle birlikte 45nm üretim teknolojisine sahip islemcilerin etkileri sunucu tarafında da kendini hissttirecek gibi görünüyor.
Daha önce yaptıgımız haberlerimizde Intel'in sunuculara yönelik olarak 45nm üretim teknolojisine sahip Xeon Harpertown (45nm + 4 çekirdek) islemcilerini hazırlayacagını duyurmustuk. Buna paralel olarak firma sunucu odaklı hazırlanan Xeon serisi islemcilerde de EOL sürecini baslattı. Elimize ulasan bilgilere göre, Intel'in Xeon islemci ailesinin su an satılmakta olan modellerinden Xeon 5030 (2.67 GHz), 5050 (3.0 GHz), 5060 (3.2 GHz), 5063 (3.2 GHz), 5080 (3.73 GHz) cpu'ları için üretim sonlandırma operasyonu baslamıs durumda.
Bahsi geçen modeller için son siparis tarihi olarak 11 Ocak 2008'den bahsedilirken islemcilerin son olarak Nisan 2008'e kadar piyasaya tedarik edilecegi bildiriliyor. Tabi emekli olan islemcilerin yerlerini 45nm üretim teknolojisine sahip daha gelismis ve daha yüksek bellek miktarına sahip yeni modeller alacak.
ALINTIDIR
Intel'de Emekliliğini İsteyen İşlemcilerin Sayısı Artıyor...
-
- Petabyte4