İe 8 in yenilikleri:

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 2915 kez

İe 8 in yenilikleri:

Mesaj gönderen velociraptor »

İe 8 in yenilikleri:
Microsoft'un Windows isletim sistemine entegre ettigi tarayıcısı İnternet Explorer'ın gelecek sürümü 8 hakkında bazı bilgiler gün ısıgına çıktı.
Las Vegas'taki Mix '07 gelistiriciler konferansında konusan IE platform mimarı Chris Wilson Internet Explorer'daki yenilikleri söyle açıkladı:

1-Ajax Nesne Yönetimi
Chris Wilson IE 8.0'ın, web sayfalarında etkilesimli servislere izin veren nesne tabanlı Ajax teknigine önem verecegini bildiriyor. Ajax sayesinde sayfada herhangi bir baglantıya tıkladıgınızda yeni sayfa yüklemesi olmadan içerige erismek mümkün. Bazı gelistiriciler Ajax'ı Web 3.0 olarak
degerlendiriyor.

2-CSS İyilestirmesi
IE'nin yeni sürümü yine Cascading Style Sheets (CSS) 2.01 ile daha iyi anlasacak. Bu sayede web sayfaları belli bir biçime sahip olmaktan çıkıp hem PDA'ler hem de cep telefonları gibi diger mobil aygıtlarda da sorunsuz görüntülenebilecek.

3-Eklenti (Plug-In) Gelistirme
Bildiginiz gibi Firefox ve Opera gibi tarayıcılar eklentiler açısından gayet zengin iken IE üvey evlat muamelesi görüyordu.Yeni sürüm 8.0 ile artık gelistiriclerin IE için eklenti hazırlaması çok daha kolay olacak.

Alıntıdır

Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: İe 8 in yenilikleri:

Mesaj gönderen Kripteks® »

kaç bit sifreleme olucak acaba bunda 256 nın üstü diye yazıyordu biryerlerde
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

valla ben IE 6 dan sasmam, IE lerin eski version lar ence daha iyi, IE 7 hic güzel degil bence.
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

HaSaN 65 yazdı:valla ben IE 6 dan sasmam, IE lerin eski version lar ence daha iyi, IE 7 hic güzel degil bence.
Aferin Bekir'ime.. :D
Mantıklı bir sey söyledi. :D

Kolay gelsin.