Bu bir program. Truva Atı seklinde olan program bilgisayarınıza zarar veriyor.
Yeni fark edilen zararlı bir program, dosyaları silerken bir yandan da konusarak bunu haber veriyor. Truva Atı seklinde seklinde çalısan zararlı programın ilk olarak kullanıcı tarafından bilgisayara indirilmesi gerekiyor.
İndirme islemi gerçeklestikten sonra, bilgisayarın sabit diskinde bulunan dosyaları silmeye baslayan BotVoice.A adlı program, isi bir adım daha ileri götürüp, dosya sildigini kullanıcıya sesli olarak bildiriyor.
Panda tarafından geçen hafta belirlenen BotVoice.A, dosyaları silerken adeta cepheden bildiren bir savas muhabiri gibi konusuyor. Tabii, böyle bir durumda cepheden bildiren bir savas muhabirinin, hiç degilse ciddi bir yayıncılık yapmasını bekleyenler ise, ifade biraz agır olsa da; avuçlarını yalıyorlar.
Çünkü, program arkadan hanceri batırmakla kalmıyor hem de bunu alay eder bir sekilde; "You have been infected I repeat you havebeen infected and your system files have been deleted. Sorry. Have a nice day and bye bye," diye ifade ediyor.
Tam tercümesi olmasa bile; "Virüs artık bünyende. Tekrar ediyorum, virüs artık sistemine girdi ve sistem dosyaları silindi. Kusura bakma. Hayat güzel üzme kendini. İyi günler dilerim, hosçakal" diye Türkçe'ye çevirebilecegimiz ifade, kullanıcıya silinen sistem dosyalarının yanında ikinci bir darbeyi vuruyor.
KENDİLİĞİNDEN YAYILMIYOR
BotVoice.A'nın rahatlatan tarafı ise virüsler gibi bilgisayardan bilgisayara kendiliginden yayılmaması. Bu noktada, programı yazanlara "Neyse canım hepten de sadist degillermis" göndermesi yaparken, programın P2P aglar ve CD ve USB bellek gibi tasınabilir medyalar aracılıgı ile bulastıgını belirtelim. Windows isletim sisteminde bulunan metin-okuma programının kullanılması ile gerçeklestirilen konusma islemi, Windows 2003, XP, 2000, NT, ME, 98 ve 95 isletim sistemi kullanıcılarını tehdit ediyor.
internethaber