Amd Den Mali kriz iddiasina Gelen Aciklama

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 3460 kez

Amd Den Mali kriz iddiasina Gelen Aciklama

Mesaj gönderen velociraptor »

Geçtigimiz hafta içerisinde donanım dünyası ilginç bir iddia ile çalkalandı. Malumunuz AMD'nin bu aralar finansal konumu pekte iç açıcı degil. İste buradan hareketle sektör içi uzmanlara ve firmaya yakın kaynakalara dayandırılarak yapılan bazı spekülatif haberlerde, AMD'nin bundan sonra son derece maliyetli olan çip üretim isinden çekilecegi, sadece ar-ge ve tasarım çalısmalarını yapacagını üretim isini ise zaten isbirligi içerisinde oldugu TSMC ve Charetered Semiconductor gibi firmalara yaptıracagı söylenirken tabi üretim isinden çekilen firmanın üretim tesislerini yani fabrikalarını da satabilecegi belirtiliyordu.

AMD hiç vakit kaybetmeden bu iddialara cevap verdi. Firmadan gelen açıklamalara göre, AMD kesinlikle fabrikalarını satmayı düsünmüyor ve kendi tesisleri üzerinden üretim yapmaya devam edeceginin altını çiziyor. Hatta bilindigi gibi AMD, geçen sene satın aldıgı ATI'nin grafik islemcileri için de ara üreticileri devre dısı bırakıp 55nm üretim teknolojisine geçis ile birlikte grafik islemcileri kendi fabrikalarında üretmeyi planlıyor.