AMD'nin Barcelona İşlemcisi Core 2 Duo'dan Daha Hızlı...
-
- Petabyte4
AMD'nin Barcelona İşlemcisi Core 2 Duo'dan Daha Hızlı...
AMD'nin yeni nesil mikroislemci mimarisi K10'u esas alarak hazırlanan islemcilerden piysaya çıkacak olan ilk modeller daha çok sunucu odaklı hazırlanan ve kod adı Barcelona olan yeni nesil Opteron islemciler olacak. Son gelen bilgilere göre, AMD'nin Barcelona islemcisi aynı saat hızlarında Intel'in Core 2 Duo islemcilerinden çok daha hızlı. Buraya kadar hersey normal ama asıl soru isaretleri yüksek saat hızlarında baslıyor.
Bilindigi gibi Barcelona islemcisi ile ilgili olarak saat hızları konusunda sektörde bir endise var. Zira AMD'nin Barcelona islemcisinin gün yüzüne çıkan ilk test sonuçları 1.6GHz'lik model ile alındıgı biliniyor. AMD'nin bu saat hızları Intel karsısında pekte basarılı olamayacagı biliniyor hatta bunun farkında olan firmanın da harıl harıl yeni çekirdek revizyonları üzerinde çalıstıgı bilinmekte. Zira 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek Penryn islemcilerinin 3.33GHz'de çalısan modellerinin bile oldugunu biliyoruz. Bakalım aynı saat hızlarında Core 2 Duo islemcilerden çok daha hızlı oldugu ifade edilen Barcelona islemcileri piyasaya kaç GHz'lik modeller ile girecek. Firmaya yakın kaynaklara göre, Barcelona'nın giris modeli 1.9GHz'lik saat hızına sahip olacak.
AMD'nin ilk etapta hazırlayacagı en yüksek saat hızına sahip yeni nesil islemcinin 2.5GHz'de olması beklenirken yine AMD yeni mimarisi ile 2.9GHz'i gelecek yılın ilk çeyregi içerisinde görmeyi planlıyor. Açıkçası 2.5GHz yenin esil AMD islemci ile 3.33GHz'lik 45nm Penryn islemcisinin düellosu simdiden merak konusu olmaya basladı bile. Intel Penryn islemcisinde özellikle mimariye ekledigi 47 adet yeni SSE4 komut setne ciddi sekilde güveniyor bunun da altını çizelim.
Bakalım aynı saat hızından Core 2 Duo'lardan çok daha hızlı olan ve sektörün dogal 4 çekirdege sahip ilk islemcileri olacak Barcelona islemcisi piyasaya çıktıgında islemci dünyası nasıl sekillenecek hep birlikte görecegiz.
ALINTIDIR
Bilindigi gibi Barcelona islemcisi ile ilgili olarak saat hızları konusunda sektörde bir endise var. Zira AMD'nin Barcelona islemcisinin gün yüzüne çıkan ilk test sonuçları 1.6GHz'lik model ile alındıgı biliniyor. AMD'nin bu saat hızları Intel karsısında pekte basarılı olamayacagı biliniyor hatta bunun farkında olan firmanın da harıl harıl yeni çekirdek revizyonları üzerinde çalıstıgı bilinmekte. Zira 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek Penryn islemcilerinin 3.33GHz'de çalısan modellerinin bile oldugunu biliyoruz. Bakalım aynı saat hızlarında Core 2 Duo islemcilerden çok daha hızlı oldugu ifade edilen Barcelona islemcileri piyasaya kaç GHz'lik modeller ile girecek. Firmaya yakın kaynaklara göre, Barcelona'nın giris modeli 1.9GHz'lik saat hızına sahip olacak.
AMD'nin ilk etapta hazırlayacagı en yüksek saat hızına sahip yeni nesil islemcinin 2.5GHz'de olması beklenirken yine AMD yeni mimarisi ile 2.9GHz'i gelecek yılın ilk çeyregi içerisinde görmeyi planlıyor. Açıkçası 2.5GHz yenin esil AMD islemci ile 3.33GHz'lik 45nm Penryn islemcisinin düellosu simdiden merak konusu olmaya basladı bile. Intel Penryn islemcisinde özellikle mimariye ekledigi 47 adet yeni SSE4 komut setne ciddi sekilde güveniyor bunun da altını çizelim.
Bakalım aynı saat hızından Core 2 Duo'lardan çok daha hızlı olan ve sektörün dogal 4 çekirdege sahip ilk islemcileri olacak Barcelona islemcisi piyasaya çıktıgında islemci dünyası nasıl sekillenecek hep birlikte görecegiz.
ALINTIDIR
- nemesis_35
- Kilobyte2
- daddy_cool
- Megabyte3
- artung
- Kilobyte1
Bu konuda haklı olabilirsin. Ancak Intel'in AMD'den daha iyi oldugu söylemine katılmıyorum.SaBoTaGe yazdı:İntel Core 2 Duo yu daha ne zaman çıkardı.AMD anca ona cevap verebiliyor.Bu yüzden de İntel, AMD den her zaman daha iyi ve daha önde.AMD öne geçse bile İntel'in buna cevabı gecikmiyor.
sundan emin olarak söyleyebilirim ki: AMD, Intel'den çok çok daha kaliteli.
Ancak olanakları kısıtlı.
Ne gibi olanakları?
- Intel, pazarlama denen mantıgı çok iyi biliyor ve bunu çok iyi kullanıyor. Neden?
-> sart kosuyor:
"Benim islemcimin bulundugu bilgisayarın tanıtımını yaparken benim islemcimin de reklamını yapacaksın" diyor. Ve emin ol, içinde Intel islemcisi kullanılmıs bir bilgisayarın tanıtım reklamında intel'in reklamını görmemen imkansızdır.
-> Çok güzel bir logosu var:
Intel öyle güzel bir logo hazırlamıs ki, müsterinin hep ilgisini çekmistir. Bu logoyu birde bilgisayarın kasasına yapıstırdın mı...
-> Müsteri etkileniyor:
TV reklamları'nda Intel logosunu gören müsteri, markadan çok logo'yu çok begeniyor ve Intel kullanmaya karar veriyor. Bilgisayar kasasında Intel logosunu görmeyi çok istiyor.
Bunlara ragmen AMD'nin tek bir çabasını göremezsiniz TV'de (çok nadir belki yabancı tv'lerde görebilirsiniz). Yapmaz. "Benim kalitemi bilen biliyor" diyor.
Intel'in uygulama stratejileri sayesinde AMD'nin tanıtımı biraz sönük kalıyor.
- AMD ye uyumlu anakart bulmak zor. Bu da biraz dezavantaj dogrusu.
Bütün bunlara ragmen, sunu %100 söyleyip arkasında sonuna kadar dururum ki:
AMD Dünyanın en iyi islemcisidir.
Ha ben bilgisayarımda Intel kullanıyorum.
Peki simdiki kafam olsa Intel taktırır mıydım?
Tabii ki HAYIR..
AMD'nin koskoca ATI'yi satın alması bile o kadar küçümsenecek bir güç olmadıgını gösterir.
Kolay gelsin.
- daddy_cool
- Megabyte3
Burda söylediklerimizle Kanun Koymuyoruz.Bunlar bizim kendi kisisel görüslerimizdir.Burda İntel'in çok fazla reklam yaptııgından bahsetmissin.Dogrudur.Fakat bu beni intel e baglamaz.Yani bu reklam olayı diger kullanıcıları etkileyebilir ama beni etkilemez.Ben burda keni görüsümü belirttim sadece.Ki yukarıda kendininde dedigi gibi AMD islemcilere uyumlu donanımlar(Msla anakart örnegini vermissin) intel'e oranla daha zordur.Ve son oalrak da AMD nin Bu kandırma stratejisi beni AMD'den daha da sogutmustur.Örn AMD Sepmron 3200 diyo msla.Kullanıcı da sanıyo ki bu islemci 3200 Mhz hızında. fakat isin aslı böyle degil.Bu sadece bilinçsiz kullanıcıları aldatmak için izlenmis bir politikadır.Bunun yanında AMD hep mi kötü.Tabiki hayır onun da bazı yerlerde İntel den üstün oldugu yerler var.Msla intel bu ısınma sorununu Daha yeni çözebildi.Örn intel in Presscod islemcileri çok ısınıyor.Ama AMD de böyle bir sorun yoktu.Ama İntel bu sorunu özellikle bu çift çekirdekli islemcilerle astı.Ama bu AMD nin Her anlamda İntel den üstün oldugu göstermiyor tabiki.Biliyoruz ki AMD yi kuran kisiler de İntel'den kopmus olan kisilerdir.Son zamanlarda çok büyük ataklar yaptı AMD.Kısa zamanda çok büyüdü ama Bu da suan İntel'in önünde oldugu anlamına gelmiyor.Son olarak toparlayacak olursak Bunlara dayanarak ve kendi gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki Benim tercihim İlk önce İntel olurdu tabiki.Heee İntel alsaydım suan Core 2 Duo ların fiyatları hala çok yükseklerde baktım intel çok pahalı geliyor o zaman AMD ye de yönelebilirdim.Ama her zaman ilk tercihim intel den yanadır.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12575 kez
Ne yazikki AMD teknolojiyi geriden takip ettigi icin kaybediyor , hep intelin bir adim arkasainda gerek islemci mimarisi acisindan gerek , reklam acisindan gerekse satis politikalari acisindan , AMD dünyanin en iyi islemcisi denemez hemen adama sorarlar AMD nin hangi islemcisi diye , islemci adi verilirse de hemen karsilastirma testlerini sorarlar,tüm bunlardan sonra iyi cikiyor olsaydi zaaten dünyanin tercihi o yönde olurdu , intel tercihi sadece reklamdan dolayi degil cikarttigi islemcilerinde kullandigi mimari yönündendir, yoksa ise yaramayan bir malin 9 reklamini da yapsaniz bos :wink:
- daddy_cool
- Megabyte3